Spánek v paneláku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.3.23 23:05

Ja jsem žila v paneláku dvacet let a i když sousedi byli v pohodě, panelák spíše v okrajové části, tak už bych do paneláku nešla, pokud by byla jiná možnost.
U rodičů je slyšet když někdo bouchne dverma, splachování na záchodě, nad i pod. Puštěná digestoř (klidně i ve dvě ráno). Neustále jezdící doprava a nekonečné množství aut. Sousedi pod našima naši minulou návštěvu rekonstruovali byt, podlaha se klepala celé dva dny a o hluku ani nemluvím :lol: Když jsme u babičky, tak tam není rušno okolo, ale je plný barák seniorů, každou chvíli, celou noc, někdo někam cestuje vytahem, neustále chodí sousedi na záchod, atd.
Každopádně dřív jsem to tak vůbec nevnímal, ale teď když žiju na vesnici, kde je skoro absolutní ticho většinu noci, tak to vnímám. A hlavně moje malé děti to nesou celkem blbě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 23:28
@Maminanamatersky píše:
Tak není panelak jako panelák a nejsou sousedi, jako sousedi. Taky bude asi rozdíl, jestli to má být v centru Prahy nebo v Horní Dolní.
Konkrétně v našem novém, dobře odhlučněnem paneláku na okraji menšího města, s klidnými sousedy, se spí dobře. Některé věci jsou taky o zvyku.
Vyrostla jsem v rodinném baráku ve zdánlivě klidné ulici, ale celá léta mě budili uštěkaní čoklove od sousedů. Zlatej panelák.Příspěvek upraven 01.03.23 v 22:41

To říkám taky furt, já se na vsi nevyspím, budí mě všechno, psi, ptáci, sekačky, kohouti atd.-v paneláku sice úplně nebydlíme ale je to starší bytový dům ve městě a není toho slyšet moc, nebo mě to prostě nebudí. Manžel to má zase naopak, ten venku v lese pod stanem spí jak mimino, i u rodičů, na návštěvě mimo město, zato já od 4 ráno co spustí ptáci a jiná havěť v přírodě nebo na vsi nezaberu a on si stěžuje že se doma bez špuntů nevyspí. Mě tu v noci nebudí nic v zimě, v létě teda mít otevřené okno je na někdy fakt za trest - popeláři, zvuky ze dvora, hospoda za rohem aj. Ale mám zase srovnání, v paneláku jsme bydleli delší dobu předtím a je to fakt rozdíl. Tam bylo opravdu od sousedů když se hádali slyšet každý slovo a soused si zas přišel stěžovat že v 8 - 9 večer mluvíme, splachujeme nebo koukáme na TV :oops: bo on vstává ve 3 a v 8 chodí spát…pod naším oknem se zásadně vždy zastavili a ve 2 ráno hlasitě diskutovali všichni co opouštěli blízkou hospodu :zed: ale jsou tu v okolních obcích i paneláky nějak asi líp postavené, kde to prý tak hrozné není co vím od známých co tam bydlí. Není panelák jako panelák. My jsme už dost i v centru teda. Ale nemáme okna do nějak extra rušné ulice. Prosím anonym, radši. Kdyby si někdo něco s něčím spojil třeba, díky.

• Citovat
  • Upravit
11771
2.3.23 05:13

Na vše se dá zvyknout…já jsem třeba z vesnice a zvuky přírody případně sousedovic kohout či cirkulárka mě nechávaly chladnou… zato kdyz jsem jezdila do Prahy tak mě vzbudila každá projíždějící tramvaj…a protože to bylo přímo u sokolovské tak jich nebylo malo :roll: no, když sem si po cca 2 letech zvykla tak se se mnou přítel rozešel :lol: :lol: Nicméně když jsem tam pak zas po nějaké době jezdila, tentokrát kvůli studiu, tak už mi tramvaje nevadily…už jsem tak zvyklá z míst kde jsem přebývala ze mi skoro žádný hluk/nehluk nevadí. Kde teda vpodstate nedokážu spat tak je nemocnice…jak se něco šustne tak mám oči jak baterky, slysim každé vrznuti dveří a šoupání nohama. Takže pobyt v nemocnici v roli pacienta je pro mě vzdy ve znamení totálního nevyspani…ale to je u mě profesní deformace… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 05:39

Asi máme i štěstí na sousedy, ale nikde nebylo tak ticho jako u nás… co jsme spali různě po kamarádech a příbuzných, tak všude bylo něco slyšet. Naopak cihlaky měli udělané špatně stoupačky a bylo slyšet každé otočení kohoutkem a každé spláchnutí… když partner není doma, tak spím i bez špuntů do uší. Jinak se špunty…tahám je všude, ruší mě i tikot hodin. Jsem na uši a ticho při spánku extrémně citlivá.

• Citovat
  • Upravit
417
2.3.23 05:44

Většinu života jsem v domě a taky mi vadí spousta zvuků, televize z povzdali nebo dunění hudby u mě vede.
Par let jsem žila ve velkém městě v bytě, kde bylo vše slyšet, kromě sousedů byla pod námi ještě frekventovaná hospoda s venkovními stoly, kde lidi popíjeli a kouřili i v zimě. A v tom bytě mi to, kupodivu, nevadilo, byl to takový přirozený okolní hluk.
Ale mívala jsem tedy dobré spaní, takže mě to nebudilo, u mě jde jinak spíš o psychiku, že mi ty zvuky strašně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.3.23 05:46
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem nebydlela v paneláku a teď nás to čeká …upřímně jedine co me děsí, je noční spánek …jsem od malička zvykla spát v absolutním tichu …jak je to v paneláku? Úplně nesnáším pokud bych měla slyšet televizi nebo nějakou dunící hudbu …jak. Se vlastně spí v paneláku?

To snad je jasný, asi záleží na sousedech. Ne na baráku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4727
2.3.23 05:54

Parkrat jsem spala u kamaradky a pripadala si jak v lacinym hotelu, slo slyset vse, bouchani dveri, tlumene tv, kdyz nekdo mluvil, dupani…

Ale asi zalezi, nemusi to byt vsude.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
2.3.23 05:55

Bydlela jsem v baráku hned u hospody. Můžu říct, zlatý panelák i s celýma výtahama a nahluchlou sousedkou a její TV :)
Všechno záleží na místě a sousedech- jak u domu, tak u bytu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4727
2.3.23 05:56
@Zeoli píše:
To snad je jasný, asi záleží na sousedech. Ne na baráku :lol:

Tak na baraku taky, co je pouzizo za materialy, izolacce, tloustka sten…

Zakl, pripadne se da odhlucnit byt, kdyz byste do toho investovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
2.3.23 07:19

@Božislava bydlim na vsi a naprosto přesný :mrgreen: Soused si postavil plechovou boudu, hned na kraji svýho pozemku, a my hned z druhé strany máme ložnici. Podezírám ho, že svůj život tráví výhradně tím, že stojí u boudy a mlátí těma obrovskýma plechovýma vratama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
2.3.23 07:21

Tak slyšet je toho spousta. ;) Ale hodně záleží na tom, jaké budete mít sousedy. Však si zvyknete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 07:54

Ja zila vzdy v cihlových domech. Pak jsem se prestehovala k nynějšímu manzelovi do paneláku- a nikde snad nebylo takove ticho. Myslím dum jako takovy, ticho jak v hradu.
Jiny panelák jsem neznala, tak jsem vcelku bez obav koupila vlastni panelákovy byt. Nejhorší, ze pri běžné navsteve nic nepoznáte.
Jsme tu nekolik let a je to strašný, je slyšet vsechno odevsad. Vytah tedy ne. Ale voda, splachovani, pouzivani wc, kroky, rec…
Sousedka nahore se mnou nemluvi- napousteli vanu denne ve 12-1 ráno, dupani kolem toho- resila jsem s nima opakovane.
Soused pod nami nezdravi- veselo ob den v 1-2 -3 rano, spat neslo absolutne- resila jsem s nima opakovane.
Takze za cenu ne idealnich sousedskych vztahu toto vse ustalo, ale uplny klid tedy v noci diky nekvalite domu neni nikdy a panelak je neco strasneho.
Jit s potrebou absolutniho ticha do panelu, lituju predem.
Pokud bude smula na stavbu.

• Citovat
  • Upravit
2502
2.3.23 08:57

Bydlela jsem různě, prvorepublikové domy, bytovky, paneláky a nejvíc mi vadí uřvané ptactvo, na vesnici tolik a v takovém množství nikdy neřve :mrgreen:
Ostatní zvuky, například u křižovatky uprostřed města s tramvajemi, se velmi rychle stanou nevnímaným šumem, a to v ložnici větrám celodenně od okamžiku, kdy se teploty v noci přiblíží 10°C. Nikdy jsem ale nežila v domě s nějak extrémně špatnou akustikou, abych slyšela vše, co dělají sousedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
2.3.23 09:51

Bydlela jsem v paneláku a dobrý. Televize byla slyšet spíš ráno od sousedů a klasika jako dětské dupání, klepání řízků a tak.
To mám spíš teď problém v bytovce o 4 bytech. Jedna sousedka je nahluchá, takže televize v 20, kdy ukládám dceru je slyšet dost a pak se kolikrát sousedi pod náma hádají, že to musí slyšet snad půl ulice. Takže asi záleží, kdo tam bydlí než kde bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí