Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nee, ale ja hystericka matka jsem musela tahnout monitor i na dovolenou, tak jsme pribalili desku a dalsi matraci
![]()
Ahoj, něco podobného jsme řešili
Jen s tím rozdílem, že já mám lehké spaní a nedokážu spát ani vedle novorozence
Takže to nakonec dopadlo tak, že starší spí nahoře, naše ložnice je též nahoře na druhé straně a mimino spí dole s chůvičkou. Místnosti jsme měnili Xkrát, pův.ložnice už byla obývák a nyní je to děcák..každou chvíli je to výhodné jinak
Jinak, když se mimino budí každou chvíli, jinak když je kojený, jinak když se musí jít míchat UM nebo nahřát pecičkový polštářek do mikrovlnky. Takže bych to příliš neřešila, staršího odstěhovala hned, ať si zvykne, velký je dost a až přibude miminko, nějak to dopadne. Ve finále je to jen otázka přendání postýlky ![]()
já staršího vystěhovala už v 5ti měsících, takže jsme neřešili přesun. Na chalupě musí spát mimino i dvouleťák s námi. Nejhorší to bylo zpočátku, kdy mimino řvalo, protože jsem obvykle nestihla dostatečně rychle tasit prso.Tím vzbudilo staršího, který zase po kojení budil staršího. Teď už jsou npci klidnější, spíš nespím já, protože se bojím, kdy se který z nich probudí a začne hlalekat.
Doma máme otevřené dveře, staršího na doslech. Pokud jsou ale v jiné místnosti, vzájemě se nevzbudí.