Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,já mám od sebe děti 18 měsíců a v ložnici spíme dodnes všichni. Za sebe můžu říct, že je to třeba zkusit. U nás to až donedávna fungovalo suprově. Ale od té doby co už je Andulka osobnost, tak se při usínání ruší. Takže v začátcích je to určitě super. Hlavně pro tebe. Nemusíš nikam běhat. A neboj se, že by se děti budily.
máme 3letou slečnu a 4 měs. slečnu, všichni 4 spíme v jedné ložnici a vůbec nám to nevadí
, až půjdou holky pryč s ložnici, tak obě, aby ani jedna neměla trauma, když jsme starší nestihli dát pryč do pokoje než jsem znovu otěhotněla, tak teď nemůžu že by si připadala odstrčená, že ji nemáme už rádi, holky mají dokonce postýlku a postel na druhé straně ložnice vedle sebe, aby opravdu neměla důvod na sebe žárlit, jsou furt spolu, má to na ně pozitivní vliv. Spaní našich holek.
Tak naše děti nebyli v jedné místnosti,ale starší byl vedle a měli jsme otevřené dveře,abysme ho slyšeli.A malá ho nevzbudila nikdy.Uvidíš sama jak vám to bude nejlíp vyhovovat.A třeba bude mimčo hodný a bude chrupat ![]()
My máme rozdíl 24měsíců a ze začátko to bylo krušné… mimi budilo starší dcerku, navíc se miminko asi kolem 5t začalo budit v noci,a dobré 3hod nespalo. 2 týdny jsem spala s miminkem v obyváku,ale starší dcera mě chtěla taky,v noci jsem lítala od jednoho k druhému. časem si na sebe zvykli a nebudili se.
U spaní přes den to bylo jednodužší. Buď jsme chodili s miminkem ven, malou na sáňky,nebo jsme si hráli v kuchyni a mimi spalo v obyváku, v poledne se spaní starší přizpůsobovalo miminku (někdy jsme šli spát ve 12, jindy v 1).
To se utřepe ![]()
Tak tady naše ložnice
Teď už má Mišák postýlku otočenou tak, aby z ní mohl volně chodit.
MisaHanuska píše:
Tak tady naše ložnice![]()
Teď už má Mišák postýlku otočenou tak, aby z ní mohl volně chodit.
moc hezké ![]()
Taky mam deti od sebe 22mesicu dodnes spime v loznici spolu,i kdyz se mala v noci vzbudila na kojeni starsi to vubec nebudilo,ma za to ze se vzbudila jen jednou ,kdyz mala hodne brecela,no ale t taky zalezi na diteti
V noci holky spí obě, i mimi od 5 týdnů spí celou noc bez buzení na jídlo (nebyla dlouho kojená). Přes den je starší ve školce, ale když je doma, tak máme uspávací rituál po obědě, že si všechny 3 lehneme do manželské postele a čtu jim pohádky, tak dlouho dokud neusnou, mimi většinou poslouchá a dívá se mi na pusu co říkám a starší dělá napřed blbinky, chvilku jí trvá než se uklidní, ale nakonec obě usnou při čtení, po obědě mi spávají v naší posteli
. Mají mezi sebou velký kojící polštář, aby se nepokopaly a jsou spokojené.
já mám rozdíl 17m. ze začátku spal mladší s námi v ložnici asi do 3m,pak jsem ho přesunula k Adélce do pokojíčku a spí spolu. Adélka spí od malinka celou noc, malý ji v noci nevzbudil ani když řval. navzájem se nebudili vůbec a s usínám nebyl problém, u nás se ani žádné uspávání nepraktikuje, prostě položím do postýlky,podladím, dám pusu, zhasnu a jdu pryč a děcka spí. Teda aspoň u toho mladšího to zatím funguje do teď, starší jak kdy,někdy usne hned,jindy to chvilku trvá.ale nebudí ho.
Nebudí se. Samík se občas zavrtí, jednou se stalo, že procitl a posadil se. Musím uznat, že ráno začal dýl spávat a přes den je ukňouranější a unavenější, ale to může být celkovou velkou změnou nebo i tím, že teď míň chodíme ven…
Večerní uspávání je v pohodě - Hanička většinou spí nebo ji nakojím a odložím a čteme se Samíkem pohádku. Když náhodou vymrčuje, tak čte tatínek nebo čtu a kojím.
Spali jsme všichni dohromady (i se psem
)jednou na minidovče a mimino staršího nebudilo. A když někdy na procházce bylo mimino v šátku a starší v kočáru a usnul, tak mimino mohlo ječet hlady, poskaděný a nevzbudilo ho to.
Doma spí odděleně přes zeď a spíš když už, tak starší vymrčuje a mladšího vzbudí i přes tu zeď
Mladší ho snad nikdy nevzbudil.
Já budu mít děti od sebe 20 měsíců. Teď spím se starším sama v ložnici (manžel spí ve svém pokoji o patro níž) a udělali jsme mu pokoj hned vedle ložnice a chci ho tam už pomalu učit spát, ale tuším jak to dopadne, taky počítám, že budu mít obě děti nakempený v ložnici. ![]()
Mám děti od sebe přesně o dva roky a devět dní a není to problém. Oba mají tvrdý spánek, takže tady se může řvát, brečet,m dupat a je to fuk… Ni jedno se nevzbudí
'Oba jsou se mnou v ložnici. Starší tak byl zvyklý od miminka a nechtěla jsem ho dávat do pokojíčku (který je vybavený, le zatím si tam jen hraje), aby se cítil najednou odstrčený. Takže ještě chvilku počkám a půjdou tam bráškové oba spolu ![]()
My máme 16ti měsíční slečnu a měsíčního chlapa a spíme všichni v jedné místnosti a všechno funguje naprosto suprově. Malej krasně spinká, pravda že on si na jídlo jen kníkne
ale i když pláče ségru nevzbudí. Možná je to daný že před tím s námi dcerka vyrůstala v garsonce než jsme se přestěhovali a tak na hluk byla zvyklá. No a malej si teď zase přes den zvyká na ségřino ječení
Každopádně za sebe můžu říct, že se teď vyspim víc než když jsme měli jen jednoho prcka ![]()
Až se narodí miminko, bude malému 22 měsíců. Jedna místnost nám bohužel chybí, takže budeme muset spát všichni čtyři v jedné místnosti - v ložnici. V obýváku to nejde, protože v zimě topíme v krbových kamnech a to bysme už skoro půlročního kojence budili, nehledě nato, že by mu asi bylo horko.
Tak se vás chci zeptat na vaše zkušenosti … Pokud spí sourozenci spolu v jedné místnosti - budí se navzájem? Co řev kojence v noci??? A při denním spánku? A pokud uspáváte staršího, jak funguje uspávání? Nějak si to reálně nedokážu představit …
Všem díky