Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky chci se poradit mužu nechat miminko kterému je skoro 2měsíce nechat spát venku?Poraďte
Proč ne??? Když na něj nefouká a neprší a je mu teplo tak klidně. Děti spí venku většinou mnohem líp
Samozřejmě ne když bude minus 10, ale jinak nevidím problém.
do -5 určitě ano. obě děti mi spaly venku v kočárku na balkoně celou zimu (když nebyly třeskuté mrazy..)
Proč by ne? Malej je rozenej v prosinci a venku spal prakticky od narození.
Samozřejmě. Proč bys nemohla? Často miminka venku spí mnohem líp než doma. A pokud nejsou nějaké dramatické mrazy (pod -5°C) může mu to jen prospět.
Mimochodem jakej je rozdíl mez šoupnutím dítěte na balkón a procházkou po okolí? Myslím rozdíl pro dítě!
Do mínus pěti můžeš. Jen já bych si to netroufla bez chůvičky, abych mohla hned reagovat, kdyby se mimino mrcasilo.
Ywett píše:Žádný.
Mimochodem jakej je rozdíl mez šoupnutím dítěte na balkón a procházkou po okolí? Myslím rozdíl pro dítě!
Díky za radu nejsem si jistá, abych něco nepodcenila. Jinak je to pořádný chlapák takže by mohl něco vydržet a jak dlouho jste je nechávali spinkat to máte pravdu v postýlce by se mi ubrečel, ale jak nasazuji čepici tak už začíná být tuhý
pěkný vyčuránek včera mě tam vydržel venku spát 4 hodiny a teď v sobotu razíme na hory na týden máte s tím zkušenost? s takhle malinkým cestovat? děkuji Vám
Ywett píše:
Právěže žádný, taky mě vždycky tyhle otázky překvapí ![]()
Naše malá spí přes den jen venku za každýho počasí už od narození.Troufám si říct že se to vyplatilo, už rok nebyla nemocná ![]()
janina2222 píše:
Díky za radu nejsem si jistá, abych něco nepodcenila. Jinak je to pořádný chlapák takže by mohl něco vydržet a jak dlouho jste je nechávali spinkat to máte pravdu v postýlce by se mi ubrečel, ale jak nasazuji čepici tak už začíná být tuhýpěkný vyčuránek včera mě tam vydržel venku spát 4 hodiny a teď v sobotu razíme na hory na týden máte s tím zkušenost? s takhle malinkým cestovat? děkuji Vám
Nech ho spát jak dlouho bude chtít.
A cestování s malým je mnohem jednodušší než se starším ![]()
karolina_a_betuska píše:
Do mínus pěti můžeš. Jen já bych si to netroufla bez chůvičky, abych mohla hned reagovat, kdyby se mimino mrcasilo.
Na tohle pozor, vím o případu, kdy dítě bylo venku v kočárku s chůvičkou a když ho rodiče přišli překontrolovat, zjistili, že nedýchá. Pokud tedy dítě necháváte v kočárku na balkoně nebo venku na zahradě, není od věci dát pro jistotu do kočárku nejen chůvičku ale i monitor dechu, pokud máte tu možnost.
To mně se naopak při nandavání čepičky rozeřve a uklidní se, až když jede v kočáře, takže když ji dám na balkon, tak se neuklidní a řve a řve tak to už nezkouším.
Jasně že ho můžeš dát spát na balkón, přesně jak psaly holky výše. Mimochodem, ten můj douměsíčák tam práve už více jak hodinku taky chrní a doufám, že ještě alespoň jednu vydrží. ![]()