Spaní miminka a batolete

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4092
22.1.12 09:10

Spaní miminka a batolete

Ahojky ráda bych se zeptala na váš názor případně zkušenosti ohledně společného spaní miminka a dvouletého batolete. Máme několik variant:

1. nechat je spát oba v naší ložnici. výhoda je v tom, že je budu mít oba po ruce protože náš prcek se ještě občas v noci budí tak bych nemusela nikam lítat :) nevýhoda muže být to že když se bude budit mimi vzbudí i toho staršího asi :nevim:

2. přemístit tak měsíc před porodem chlapečka do jeho pokoje. Ten je hned naproti takže bychom ho slyšeli nevýhoda je ovšem i ta že i on bude slyšet miminko a stejně se bude budit :think:

3. vyhnat manžela i s batoletem do přízemí :lol: tam není slyšet nic je to dost daleko takže by tam nemohl jít sám ale jenom kdyby s ním někdo spal no a já zustanu s mimi nahoře.

jak jste společné spaní řešily vy? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
22.1.12 09:13

Starší syn spal od 7mi měsíců sám ve svém pokojíčku. Mladší syn spal se mnou v ložnici půl roku a poté putoval za svým bráškou do dětského pokoje. Pro nás ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 09:20

Takhle nějak to u nás vypadalo. Od malička trénoval spinkání v dětském pokojíčku :mrgreen: Tady je prckovi 1 měsíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
22.1.12 09:21

Přestěhovala bych staršího do pokojíčku a to pokud možno co nejdřív ne až měsíc před porodem, aby neměl pocit, že musí uvolnit místo miminku. To občasné buzení může být i tím, že spíte všichni dohromady.
Dcera se taky budila v noci celkem často, i když rychle usnula. Ve chvíli přestěhování do pokojíčku, začala bez problémů spát celou noc. Vyzkoušeno sice ne dlouhodobě, ale miminko mi nikdy starší dítě/děti nevzbudilo, to muselo už něco být jako hodinový vytrvalý pláč při růstu zubů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
22.1.12 09:29

přestěhovala bych starší dítě do pokojíčku co nejdříve. nalákejte ho, že si samo vybere postel a vybavení. klárku jsme stěhovali do vlastního pokoje v 11 měsících, když se nám v ložnici začala budit a usoudili jsme, že ji rušíme. kolem těch 2-3 let nám chodila v noci do ložnice, občas jsme spali u ní v pokojíčku - kupovali jsme tam po přechodu z postýlky rovnou palandu. viktora jsem stěhovala do pokojíčku cca v 9 měsících, když jsme ukončovali noční kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
22.1.12 09:43

Taky bych přestěhovala staršího do pokojíčku, co nejdřív. Jestli máš strach, že ho mimčo bude budit, pořiď si chůvičky a malýmu tam na noc zavírej dveře. Tak o něm ty budeš vědět, kdyby se ozýval, a miminko by k němu nemělo být tolik slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
22.1.12 09:53

Přestěhovali jsme starší dítě naopak k nám do společné postele a tam spali pak i s miminem. žádná sourozenecká rivalita pak neexistovala. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 10:01
alda píše:
Přestěhovali jsme starší dítě naopak k nám do společné postele a tam spali pak i s miminem. žádná sourozenecká rivalita pak neexistovala. :potlesk:

Jj, přesně tak ! My máme kluky taky spolu (v dětském pokoji, chceme mít v ložnici soukromí :D ) a sourozeneckou rivalitu vůbec neznáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.12 10:09

Záleží na tom jak moc bude miminko v noci plakat. Volila bych variantu 1 nebo 2. My jsme ze začátku měli oba v ložnici, rozdíl také dva roky, ale to proto, že jsme neměli možnost starší někam přesunout. Pak jsme se přestěhovali a zhruba od 3/4 roku mladšího už spí spolu. Mladší se ještě budí, ale staršímu to nevadí, buď se nevzbudí, nebo zase usne, když mladšího utiším. Asi bych zkusila variantu 2 a když by nešlo, tak přestěhovat staršího zpátky k vám můžeš vždycky. :mavam: Jo a pokud staršího přestěhujete do svého pokojíčku, tak opravdu raději co nejdříve jak tady někdo už psal. Jinak naše zkušenost je také taková, že děti spí lépe samy, než s námi v ložnici, to se budily častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
22.1.12 10:14

U nás zatím z nedostatku prostor spí batole i miminko s námi v ložnici a žádný problém v tom zatím není. Navzájem se nebudí. Jen dodám, že starší má skoro 18 měsíců a v noci se většinou 1× budí na mlíko a mladší má 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.12 10:15
alda píše:
Přestěhovali jsme starší dítě naopak k nám do společné postele a tam spali pak i s miminem. žádná sourozenecká rivalita pak neexistovala. :potlesk:

Tak to bychom asi nedali :think: Máte asi velkou postel co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
22.1.12 10:33

Mikky, omlouvám se, že se sem cpu s vlastním dotazem, ale taky řešíme něco podobného, tak třeba mi někdo odpoví taky ;) Uvažuju, že přesunu malého tak za měsíc, dva k dcerce do pokoje, ale musela bych ho mít v cestovní postýlce. Jenže chci mít pořád monitor dechu, nevíte, jestli funguje i v cestovní? A asi bych musela koupit normální matraci, že..
Dcerku by nejspíš nebudil, ta jak usne, tak ji nevzbudí celkem nic, kojím tak 1-2× za noc a to se nebudí s řevem, spíš začne mrčet. on vcelku spí dobře, jen se pořád mele a dělá zvuky a mě štve, že jsem furt v polospánku a poslouchám ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.1.12 10:53

Iffko: v cestovni postylce nam monitor fungoval, ale meli jsme na te original tenke matraci tvrdou sololitovou desku, na ni monitor a na nem jeste klasickou matraci ;) Na mekkem byt nema a jen na te latce si ho taky nedovedu predstavit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
22.1.12 10:53
Iffka píše:
Mikky, omlouvám se, že se sem cpu s vlastním dotazem, ale taky řešíme něco podobného, tak třeba mi někdo odpoví taky ;) Uvažuju, že přesunu malého tak za měsíc, dva k dcerce do pokoje, ale musela bych ho mít v cestovní postýlce. Jenže chci mít pořád monitor dechu, nevíte, jestli funguje i v cestovní? A asi bych musela koupit normální matraci, že..
Dcerku by nejspíš nebudil, ta jak usne, tak ji nevzbudí celkem nic, kojím tak 1-2× za noc a to se nebudí s řevem, spíš začne mrčet. on vcelku spí dobře, jen se pořád mele a dělá zvuky a mě štve, že jsem furt v polospánku a poslouchám ho.

no v cestovní to asi neklapne v návodu je psané že to chce tvrdou podložku tak leda dát dospod nějakou desku pak monitor a pak matraci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
22.1.12 10:58

Jj, tu sololitovou desku máme totiž i v dřevěné postýlce, tak bych ji přendala a na to šoupla normální matraci.
Aliik, tak to jsem ráda, že fungoval… a malá vám spala v cestovní a ne v dřevěné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí