Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nevite nekdo jestli je normalni kdyz malej spinka na boku ne vzdycky ale posledni tri dny skoro pokazdy pres den. on se ruzne otaci a hraje si az u toho nakonec usne. kdyz ho chci otocit na zada tak se vzbudi a zacne brecet. jen nevim jestli to pro neho neni skodlive na tom boku
Ahoj Brre,
můžeš být v klidu. Dcerka spí na bříšku skoro od narození, až tak poslední měsíc často spí na boku. Je v pohodě.
úplně normální
naše taky začala zhruba v 6 měsících spát na boku
syn spal na boku od narození, potom začal spát na zádíčkách a teď (4 měsíce) zase většinou na boku, takže neboj ![]()
ahoj
malá spala na boku od narození a pak začala spát na bříšku cca 6měs.
Ahoj,buď v pohodě.Náš Vítek(7měsíců)spí na boku od narození a je to zdravější než na bříšku nebo na zádech.Každý má svojí oblíbenou polohu při spaní (určitě i ty a miminka si svojí oblíbenou polohu budují už v bříšku..pa
Přidávám se k ostatním, normální, naše začala spát na boku někdy v 5.m, když se naučila přetáčet.
Malý se naučil nedávno přetáčet na bříško na obě strany, ale v noci spí jen na levém boku…nevadí to ničemu?
@SarkaLo píše:
Malý se naučil nedávno přetáčet na bříško na obě strany, ale v noci spí jen na levém boku…nevadí to ničemu?
Dávej pozor na hlavičku, jak je měkká, mohla by být na jedné straně otlačenější.
@Emilie Přes den spí s hlavičkou i napravo nebo normálně na zádech. Ale v noci neusne jinak než na levém boku - nevydrží tak celou noc. Kroutí se v postýlce, ale více času stráví právě na tom levém boku…je mu přes půl roku.
@SarkaLo píše:
@Emilie Přes den spí s hlavičkou i napravo nebo normálně na zádech. Ale v noci neusne jinak než na levém boku - nevydrží tak celou noc. Kroutí se v postýlce, ale více času stráví právě na tom levém boku…je mu přes půl roku.
Hele víš co. Já bych ho nechala tak, jak to vyhovuje jemu. Pokud by se vysloveně nedusil nebo neměl nedejbože (není důvod!!!) nějaké takovéhle problémy. A až půjdete do poradny, tak bych se zeptala, zda zrovínka ten můj prcek nemá se spaním nalevo problém.
Zrovna s tou hlavou, už si nepamatuju, jakou stranu preferovali moje děti, jednu jo, a u nás to vypadalo jak ve mlýně, jak všichni měli potřebu podkládat hlavičky balíčky mouky, aby jednu tu stranu neměl otlačenou. Tak proto jsem to teda zmínila taky. Ale dra mi pak řekla, že tohle se dělá vysloveně u těch dětí, které mají třeba takhle zkrácené svalíky na krku a prostě je jim těžko tu hlavu otočit zpátky a svaly degenerují. Otlačená hlavička je pak důsledek.
Ale třeba tu někod uvede i nějaký jiný argument.