Spaní na bříšku, jak naučit?

Anonymní
3.1.11 11:01

Spaní na bříšku,jak aučit?

Ahojte maminy,prvně se omlouvám za anonim,ale je to kůli mé všudy přítomné švagrové :cert:
Naše malá,je jí 5 měsíců,do teď spinkala jen pevně zavinutá a byla spokojená.Byl to i rituál,věděla,že se balí a půjde hajat.Ale poslední dobou se jí to nelíbí,v noci se budí s pláčem…napadly mě i zoubky,ale už to trvá dobrej týden.Někde jsem četla,že spaní na bříšku je při odnaučování dobrá věc,ale malá tak nikdy nespala a tudíž neví,co po ní chci.Myslí si že na bříšku byť v posteli nebo v postýlce,bude pást koníčky :lol: Nemáte někdo radu nebo recept na to,jak jí naučit že na bříšku se dá i spinkat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1349
3.1.11 11:07

Já bych jí na bříšku spinkat nenechala,zvyšuje to riziko SIDS.My zavinovali první tři měsíce,pak se to malý přestalo líbit a od tý doby nám spí bez problémů na zádech pod peřinkou.Ale pokud ti usne jen na bříšku,tak bych jí po usnutí otočila na záda.A pást koníčky ti takle bude asi jen chvilku,pak si lehne a usne.

Příspěvek upraven 03.01.11 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.1.11 11:08

Spaní na bříšku jí nijak nepomůže. A zatím bych jí tedy ani spaní na bříšku neučila, na břiše je totiž zvýšené riziko syndromu náhlého úmrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.1.11 11:10

ahoj, my taky odnaučovali zavinovačku okolo pul roku, ale na bříško bych nedávala, skus ji dát nějakou hebkou deku do ruky aby ji mohla tisknout k sobe, nebo my dávali plyšáka a pomohlo to, hlavně aby mela „obsazene“ ruce a nehýbala s nima

• Citovat
  • Upravit
144
3.1.11 11:11

Miminka by na bříšku spát neměla , je tam 7× větší riziko SIDS!!! než u spaní na zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.11 11:12
brouczek píše:
Miminka by na bříšku spát neměla , je tam 7× větší riziko SIDS!!! než u spaní na zádech

Tak na bříšku teda ne,sids se bojím jak čert kříže!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.11 11:13
merett píše:
ahoj, my taky odnaučovali zavinovačku okolo pul roku, ale na bříško bych nedávala, skus ji dát nějakou hebkou deku do ruky aby ji mohla tisknout k sobe, nebo my dávali plyšáka a pomohlo to, hlavně aby mela „obsazene“ ruce a nehýbala s nima

Prosím Tě a jak dlouho to trvalo,než se odnaučila-naučila?Rve mi srdce na ní v noci koukat jak pláče a ne a ne spinkat :-( On o je to i přes den,ne jen v noci…

• Citovat
  • Upravit
26574
3.1.11 11:14

Já si myslím, že dítě na břiše rozhodně spát nenaučíš. Bude si spát, jak bude chtít. Nějak jsem nepochopila, co tím chceš odnaučit :think:
Každopádně spaní na bříšku je rizikový faktor pro náhlé úmrtí kojence- http://www.maminkam.cz/…mrti-kojence
I když spousta dětí, tak SAMA spí. Nevidím důvod, proč dítě tohle učit. Ale hlavně si myslím, že ho opravdu nic nenaučíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.1.11 11:15
Anonymní píše:
merett píše:
Prosím Tě a jak dlouho to trvalo,než se odnaučila-naučila?Rve mi srdce na ní v noci koukat jak pláče a ne a ne spinkat :-( On o je to i přes den,ne jen v noci…

Tak na nic nekoukej a něco dělej, ne? 8-o Pohoupej, mluv a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.1.11 11:28

no my začali tak že jsme dali rychlozavinovacku ale rucicky ven, aby mel pocit že ma aspon neco, a do rukou dali měkkou plysovou hracku a za par dni (asi tak 2-3)jsme zavinovacku rozepli uplne a dali jen deku a hracku, slo to celkem rychle :-) zkus třeba začít pomalu neutahovat uplne napevno do zavinovacky a davat neco jinyho at ten skok neni tak velkej, nebo zkus spaci pytel, treba bude mit pocit ze nema tolik mista a bude spokojena, jen ji nenech plakat, skus ji hladit, potichounku povidat, davat dudlik, ona se v te zavinovacce citila bezpecne a ted nevi co si ma myslet

• Citovat
  • Upravit
22163
3.1.11 11:29

proč spaní na břiše????? podle mě má být dítě na břiše pod dozorem a ve dne! ne spát! takže bych hledala jinou alternativu, podle mě jí to ani na spaní nepomůže.. nám v té době pomohl polštář slabej peřovej zapadl do něj a bylo mu příjemně.. a teplo…
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.1.11 11:37
Macík74 píše:
proč spaní na břiše????? podle mě má být dítě na břiše pod dozorem a ve dne! ne spát! takže bych hledala jinou alternativu, podle mě jí to ani na spaní nepomůže.. nám v té době pomohl polštář slabej peřovej zapadl do něj a bylo mu příjemně.. a teplo… :palec:

na peřovy polštáře opatrně, znam případ kdy dítě mělo pěřovej polstář, ubliknlo si a nedopadlo to dobře (podrobnosti bohužel nevím, ale bylo to tím že se malý nedokázalo z polštáře zvednout)

• Citovat
  • Upravit
rozmary
3.1.11 11:43

Jejda na bříšku jí neuč,je maličká,nebojíš se SIDS?

• Citovat
  • Upravit
4417
3.1.11 12:04

Na bříšku ji nenaučíš, bude spát jak chce ona sama. :nevim: nic tím nevyřešíš.
I když naše malá už spala na bříšku v 5 měsících, přetáčela se tak sama když usnula, ale je pravda že už uměla přetočit se i zpátky.
Monitor dechu mám doteď. (9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
3.1.11 12:06

A co zkusit lehce zavinout do deky, malý takhle spí, přijde mi to to jako mezistupeň mezi zavinovačkou a jen přikrytím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí