Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
budou nám brzo 3 měsíce a tak jsem si říkala, kolik mám dávat plínek. Na kyčlích bylo v 6 nedělích vše ok, ale doktor tam razí heslo dávat 3 plíky a ortopedické kalhotky. No a naše doktorka praktická je pro pampers+jednu látkovou+ortopedické kalhotky. Tak jsem si říkala, že se optám i vás, kolik plínek dáváte.
Davat,i kdyz jsou kycle v poradku?
..to koukam tedy,my davali jen papirovku.
my máme kyčle od narození v pořádku a tak dávám vždy jen papírovou…
já látku,ale širokej sklad jsem dávala jen v 6 nedělí,bylo vše ok tak jsem dávala teda ještě do nějakýho 2 měsíce,ale to jak kdy teď už dávám jen kalhotovou plenu,jestli bylo vše ok,tak so myslím,že není potřeba dávat širokej sklad
My taky dávali jen jednu jednorázovku a kyčle jsme teda měli v pořádku. Kamarádce doporučil dr. dávat 2 nebo 3, teď už nevim na jednorázovku.
U nás se doporučuje také pro všechna mimča široké balení až do 3m. Dávala jsem na jednorázovku jednu látkovku a bodýnko
Nic mi to neudělalo a malému také ne ![]()
Malej měl kyčle ok už od porodnice a dávali jsme jen papírovou.Tohle sylším poprvé dávat široké balení,když jsou kyčle v pořádku
Pokud jsou kyčle v pořádku,tak stačí snad jen jedna plena ne?My máme kyčle v pořádku a dávám jen jednu jednorázovku ![]()
U nás se taky razí pravidlo dávat široký balení do 3 měsíců, i když jsou kyčle v pořádku. Dávala jsem jednu pampersku + jednu látkovku, ale jen na noc (pro mě takovej kompromis).
Ahoj,taky si myslím,že pokud jsou kyčle v pořádku,tak není nutné dávat plenky navíc ![]()
Bylo mi receno ze mame kycle v poradku takze davame jen papirovku.
viki měl taky kyčle pořádku. doktorka sice doporučila preventivně dávat 2 látkovky, ale nedávám je…
Vítek měl kyčle v pořádku až i doktor žasl, že když byl KP, tak je v pohodě a široký balení jsme dávat nemuseli.