Spaní ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
3.12.20 23:01
@Veruko24 píše:
@mackA159 píše:
Pokud nemáš další dítě nebo nějakou smysluplnou práci, tak tě denně 20 minut nezabije.Tezko bych se mohla soustredit na praci, kdyby mi vedle dite hystericky rvalo. Je to o prioritach, pro me neni uspavani ztrata casu. A uspavat se daji i dve deti zaroven…

Souhlasím stím rvanim. Ale to už je o tom jak si to ze začátku kdo nastaví. Někdo houpe, někdo hladí, a někdo sním leží. Taky bych nedokázala nechat brečet svoje dítě hodinu v postýlce.. Ale 20 minut bych u něj taky nelezela. Já dám flašku s mlikem, po vypití dudlik, pohladim a jdu.. Dcers usne hned po vypití, ale dávám ji spát když je už fakt unavená, ne když se to hodí mě. Pak bych tam sní jinak trávila půl hodiny, a na to nemám po večerech nervy ani náladu..

• Citovat
  • Upravit
167
3.12.20 23:09

@pikola - to nevím, odpoledne je úsměvavej, pěkně si hraje ani 19h kdy chodí spát, tak nevypadá unaveně, občas je tedy přetažený a dá to i hezky najevo.

@Apsalar - jde o to, že mě to už ani nebaví ho houpat, to trvá taky zhruba hodinu než usne.. Proto jsem byla nadšená s toho, že u mojí mamky do 18min usl. Teď si tedy říkám, že má s toho trauma :( jinak taky ale miluji, když si spolu lehneme a on mě chytne za ruku a krásně usíná :) teď bohužel nezabírá ani to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.12.20 23:12

Jinak stále nespí.
V 19h krásně usl, probudil se 2× do 20:30h pak usl jen na pár minut, pak jsem ho už přenesla do postele a od tý doby je vzhůru zhruba od 20:45-50h a do teď stále nespí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.12.20 23:15

Jinak nikdy tedy nebyl velký spáč. Odpoledne spal vždycky jen max. 20-30min. A jako malý skoro vůbec nespal. Pak okolo 3mesice začal spát krásně celou noc od 20h-5h a pak se to prostě nějak okolo 8-10měsice změnilo, už nevím přesně kdy. Ale furt se to dalo ale teď je to fakt neskutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
3.12.20 23:17
@Libuslibu píše:
Jinak stále nespí.
V 19h krásně usl, probudil se 2× do 20:30h pak usl jen na pár minut, pak jsem ho už přenesla do postele a od tý doby je vzhůru zhruba od 20:45-50h a do teď stále nespí :(

A co dělá? Co děláš ty? Jak pak spi, do kolika a kolik spí přes den? A jak a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.12.20 23:25

@pikola - ležíme v posteli oba dva ale furt se tu kroutí sem a tam nebo po mě leze.
Přes den spí od 9-11-12h semnoi v posteli a odpoledne už nespí. Ale spal vždycky odpoledne jen 20-30min, když je ale i unavenej, tak si jde okolo 14h lehnout na těch 20-30min a to spí v postýlce. A přes noc spí normalně v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.12.20 23:32

@Berry77 zakladatelka píše, že ho uspávala houpáním. Ne že ho položila do postýlky. Takže pro ni to norma byla, dokud ji do toho nezačal někdo kecat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
3.12.20 23:40

Achjo, me nazory nekterych stale neprestavaji udivovat, ze i v dnesni dobe nekdo jede vychovu stylem: necham te vyrvat, jsi rocni dite, takze uz mas rozum a akorat se snazis se mnou manipulovat a tvoje potreby jsou min nez moje pohodli… :zed: kdyby zeny dali na svuj matersky instinkt a nenechali si kecat do vseho od ostatnich, bylo by to jiste lepsi.

Zakladatelko, pokud ti vyhovovalo houpat a tobe osobne to nevadi (bez ohledu na nazor mamky), tak dal vesele houpej. Jestli uz je to pro tebe velky problem, zkus postupne prejit na jinou formu uspavani. Ono to pujde :srdce: ale ted proste mrnous potrebuje znovu nabit jistotu, ze kdyz bude brecet, tak prijdes, ze neni sam. Hlavne to spani se meni, takze za tyden uz muze byt zase vsechno jinak a chce to jen preckat a proste to prijmout, ze ted to potrebuje prcek takhle :) neni to na veky a ani timhle stylem nevychovas dite, ktere budes jeste v 15ti letech houpat na uspavani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.12.20 00:09

Zakladatelko, mám trochu mladší dítě, ale už jsme si prošli tolika změnama ve spacím režimu, že bych nevěsila hlavu. Bude to prostě období. Co se týče spacího čaje, ten se mi hodně osvědčil kolem sedmého osmého měsíce, když se dcerka rozlezla a začala si stoupat. Měla najednou hrozně zážitků a budila se co hodinu - čaj jí pomohl „zastavit“ hlavu. Ale nefunguje na zuby ani na jiné bolístky. Jestli je to u vás nějakou formou separačky, zuby nebo nečím, tak bych řekla, že to moc nepomůže (ale asi ani nepokazí, tak to zkusit můžeš).

Jinak u nás se spaní zásadně zlepšilo, když dcerka znovu začala spát odpoledne. Ten spánek není tak trhaný, bez neustálého probouzení. Ale jestli máš denního nespavce, nevím, co poradit, prostě vydrž.

A pak mám ještě jeden postřeh, ovšem žádná zázračná rada. Někdy je lepší s tím nebojovat. Vždycky, když jsem se snažila něco změnit na sílu, ať už spaní nebo něco jiného, bylo to jen horší. On se ten tlak a stres přenáší na dítě a to se ještě víc šprajcuje. Tak to zkus přijmout, udělej to, jak to dítě potřebuje a jak je to pro Tebe nejschůdnější. Já mám vždycky, když mi něco nevyhovuje, pocit, že takhle blbý to už bude na furt, ale zatím se všechno tak rychle mění… za měsíc už může být všechno jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
4.12.20 07:46

Jinak přečti si něco o estevilove metodě, ona je to, že tomu dítěti ten čas postupně natahuješ kdy je Samo a ne že ho necháš 25 min ječet v posteli. Nebo 18. Natahuje se to o minutě což kdy tam chodíš a ne že „spi“ a nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.12.20 08:07

Ja doporucuju knihu kazde dite muze dobre spat, da se i zadarmo stahnout…kazde dite je jine, jestli odpoledne uz nechce spat, neda se nic delat, ale prijde mi to hrozne brzo..rozhodne by mel mit poledni klid, i kdyby nespal..proste ho povozit v kocaru, zkusit do postylky…a toho mlika v noci…treba je prejezeny a boli ho bricho…nevim, jestli jsi psala, kolik davas..ale kase, mliko a za chvili hned dalsi mliko..jestli to neni moc…jo a taky ta zmena na zimni cas nam trochu rozhodila spani..teprv ted se to srovnava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.12.20 08:31
@pikola píše:
Jinak přečti si něco o estevilove metodě, ona je to, že tomu dítěti ten čas postupně natahuješ kdy je Samo a ne že ho necháš 25 min ječet v posteli. Nebo 18. Natahuje se to o minutě což kdy tam chodíš a ne že „spi“ a nazdar

Ja myslim, ze to ani nebyl pokus o Estivilla. Spíš stary dobrý jen ho nech ať se vyřve, pozornost ho leda rozmazlí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
30.1.21 21:49

@Libuslibu zdravim, mi to tak máme taky syn chodí spát pozdě večer protože se mu nechtělo snažili jsme se ho uspat ale proste nic, tak jsem zkusila ho dat spát jen odpoledne a nechat ho do te půl 8 usnul hned jenže za půl hodky vstal a byl vzhůru takže nevím jak na něho, asi taky přemýšlím nad tím jak píše paní prostě dokud nebude mít aspoň trochu rozumu když mu třeba řeknu ať si jde hajnout že to pochopí, taky houpeme v kočárku a pak ho dáme k sobě přes den to jde ale v noci to je hrůza zaspi až tak kolem te desáté hodiny takže snad to bude lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí