Spaní u babičky přes noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
21.1.16 12:58
@Adeelka27 píše:
Ahoj,
kdy jste dali poprvé spát dítko k babičce přes noc?
Malé je 16m a ještě jsme to nezkusili. Špatně usíná, respektive uspávám jen já, s tátou nechce…tak nevim…asi počkáme

v našem bytě, 13 m, zvládli celý víkend v pohodě. Starší poprvé ve 3 letech u babi - na týden. Zvládnul dobře, ale dřív fakt ne, usínal jen se mnou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
21.1.16 12:58

Od miminka (ještě v šestinedělí mamka přijela a vzala si dceru do dětského pokoje od nás z ložnice). Byla jsem v té době necelé 2 měsíce po operaci mozku, tak pomáhala celá rodina. Malá byla nenáročné miminko, budila se po 3 hodinách, vyzunkla svých 100 ml UM (tohle pila už v porodnici) a spala dál. Na víkendy k mamce (cca 8 km) jezdila v podstatě od 2-3 měsíců. Tchyně bydlí v domě s námi, hlídání jsme měli tedy i z téhle strany. Od mala dcera babičky miluje, nebyl nikdy žádný problém s uspáváním, separačkou, kdy bych si nemohla ani zajít na wc, manželství to také prospívalo, že jsme mívali víkendy pro sebe (já si pamatuju, jak jsem s bratránky a sestřenkami trávila u babiček víkendy i části prázdnin a ráda na to vzpomínám). Babičky jsou rozumné, nijak nenabourávaly stravovací návyky nebo režim (naopak, spoustu věci vylepšily a jejich rady byly pro mě k nezaplacení). Dneska bude mít mít dcera brzo 11 let, občas se v pátek sbalí a jde spát dolů k babičce (tchyni), s mamkou se domlouvá sama, že by k ní chtěla na víkend nebo na prázdniny - mamka se mě potom zeptá, že ji holka volala, že by tam chtěla a kdy teda může. Prostě fungujeme jako rodina, a to i babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.1.16 12:59

Starší spal u babičky v 9 měsících, kdy jsem už nekojila v noci. Mladší teď v 10 měsících, taky už nevyžadoval kojení. Za sebe můžu říct, že čím dřív, tím líp. Lépe si zvyknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.1.16 13:01

Asi od 4-5 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
21.1.16 13:06

@Adeelka27 nás malej poprvé spal u babičky přesně v 15 měsících, manžel šel zapijet narození dcerky :lol: vůbec mu to nevadilo, ale on je zase zvyklý usinat sam a okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
21.1.16 13:06

Malej poprvy v pul roce komplet na cely vikend. Vubec sme mu nechybeli, zvladli to uplne v pohode, ale nebyl kojenej no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.1.16 13:10

V necelých dvou letech, byli jsme ale v dojezdové vzdálenosti. Nakonec usínal líp než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
21.1.16 13:16

Kolem 3 let, až si řekl, že chce sám. Do té doby chodil jen na den k babi a dědovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.16 13:22

Syn má 26m a ještě na noc nikde nebyl :nevim: přijde mi to stále brzo

• Citovat
  • Upravit
16557
21.1.16 13:22

Malej byl poprvé s babičkou přes noc na chalupě v necelých 2 letech.Taky uspávám, ale jen tím stylem, že ležím vedle něj dokud neusne. Babička s ním ležela, problém nebyl, nebrečel, ale když jsem za nima druhý den přijela, tak se ode mě nehnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
21.1.16 13:25

@Adeelka27
Ve 12ti měsících. Dala bych i dřív, ale řekla jsem si, že do toho roka ne. Do té doby tam spala dost často po obědě a my ostatní mezitím venku většinou grilovali s chůvičkou na stole.
Jakmile padl rok, šla tam na noc… úúúplně bez problému.

Pokud se bojíš uspávání, buď u babičky tu první noc taky. Ale tak aby o tobě dítě nevědělo a jen v nejhorším případě jdi na pomoc. Jakmile usne, klidně jeď domů… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
21.1.16 13:30

@FreeLady12 to mě taky napadlo…že bych tam byla taky, tak, aby o mně malá nevěděla…můžu tam i přespat, místa tam je dost :) takže to možná nejdřív takle zkusíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.1.16 13:34

Syn 4,5 let a nespal nikdy bez nás, rodičů. My by ho i dali :-), ale on ho nikdo nechce :-) Ale je to docela problém, měl by jet se školkou v létě na pár dní na školku v přírodě, ale když není zvyklý spát bez nás, tak to asi vůbec nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
21.1.16 13:38
@Adeelka27 píše:
@FreeLady12 to mě taky napadlo…že bych tam byla taky, tak, aby o mně malá nevěděla…můžu tam i přespat, místa tam je dost :) takže to možná nejdřív takle zkusíme…

Přesně, ať jsi v klidu.
Ale ony bývají maminky pak dost často překvapené jak to dětičky bez nich bez problému zvládají… babičky jsou totiž rozmazlovací, čtou pohádky, hladí, chlácholí, mazlí se a tulí a dítě najednou po mamince ani nevzdechne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.1.16 13:41

Ve 2,5 letech, musela jsem na seminář do UK. Byla tam 3 noci. Mladší musela poprvé v necelých třech na 2 noci ze stejného důvodu. Starší jezdí pravidelně od 4 let na týden, mladší zatím nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí