Spaní v náručí

10134
14.12.14 13:29

spaní v náručí

Ahoj, hledám radu u zkušenějších matek. Mám doma 6týdenního raráška. V noci spí celkem v pohodě ( až na čuměcí dvouhodinovku nad ránem) Problém je to, že přes den spí jen v náručí.. uspat mi nevadí, ale po odložení kamkoliv je do 10m vzůru. Je jedno kam ho položím, postel moje, jeho gauč… zkoušela jsem i svoje tričko a nic… ze začátku spával hodně na břiše, to bylo fajn na prdíky.. v náručí spí klidně dvě hodiny v kuse… dlouhodobě je to ale nereálné, nemůžu vařit, uklízet, postarat se o staršího… a co když teprv se mi chce na wc, že jo..
Nevadí mi uspávat, máme to vymyšleno, aby to vyhovovalo oboum.. jen bych ho o usnutí potřebovala někam položit. Lekací není.
Když ho o těch 10m nechám vzůru, tak je protivnej, chce chovat, kňourá, takže i tak nic neudělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101626
14.12.14 13:31

@xsaleen Nojo, ale ono je dost dobře možné, že je problém právě v tom uspáváním, protože to dítko usne u tebe a pak se najednou vzbudí někde jinde… takže bych zkusila třeba naložit do kočárku a uspat tam a pak ho dostavit, usne v kočárku, probudí se v kočárku, tak by tam mohl i pokračovat ve spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
14.12.14 13:39

@xsaleen jo tak moje 3,5mesiční přes den taky spává na mě a už jsem vzdala i pokusy ji to nějak odnaučit, nic nezabírá, jsem zvědavá do kdy budu fungovat jako pohodlná postel :D V noci spí v posteli a neštěstí usíná brzo, takže aspoň večer můžu něco dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
14.12.14 13:42

Naše malá je také taková. V náručí usne v pohodě, ale když ji položím, je během chvíle vzhůru. Takže jsem to začala praktikovat jinak. Malou položím doprostřed manželské postele, lehnu si k ní a počkám, až usne. Pak se zvednu a můžu jít něco dělat. Nebo když nemám čas (většinou kvůli vaření), tak jí šoupnu do kočáru (máme ho v bytě), dám jí dudlíka, zachumlám jí, otevřu okno a spinká během chvilinky. Pak akorát okno zavřu, abych nezmrzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.12.14 13:43

@xsaleen šátek/nosítko nebo hacku. Já začala dceru dávat na spaní do manducy cca ve 3,5 měsících. A pěkně jsem si nadávala, že jsem to neudělala už dřív. Bylo to fantastický, mohla jsem se v klidu najíst, uklízet, vařit, i si dojít na wc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
14.12.14 13:47

Dvojmesacny mi spi cez den v naruci, po kojeni na bruchu/nohach alebo v satku. Neriesim, uzivam si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
14.12.14 13:48

@j.a.n.i1 ani kočár moc nefunguje, pokud nejede.. to je za chvíli zrovna tak.. já bych to viděla asi v dané hloubce spánku, protože v noci ho přendám, to se zavrtí, vyprdí a hnípe.
@Alušáček já kvůli tomu, že je v noci často vzhůru, a pak nad ránem čumákujeme, což se nám často přehoupne rovnou do vstávání do školky, chodím spát s nim… usíná kolem deváte a kolikrát od 3-4 je vzhůru.. navíc nejsem zrovna sova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134

@j.a.n.i1 ani kočár moc nefunguje, pokud nejede.. to je za chvíli zrovna tak.. já bych to viděla asi v dané hloubce spánku, protože v noci ho přendám, to se zavrtí, vyprdí a hnípe.
@Alušáček já kvůli tomu, že je v noci často vzhůru, a pak nad ránem čumákujeme, což se nám často přehoupne rovnou do vstávání do školky, chodím spát s nim… usíná kolem deváte a kolikrát od 3-4 je vzhůru.. navíc nejsem zrovna sova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs

Ja to takhle taky delala a pak se spanek prodluzoval. Prte si zvykne.

• Citovat
  • Upravit
664
14.12.14 13:49

@xsaleen Souhlasim se vsim, co napsala @poppaea . Zvlast hacka funguje opravdu skvele - zrovna v ni mladsi spinka. Osvedcila se i pri bolavem brisku (prdiky) a ryme (hlava je trochu vys).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
14.12.14 13:50

Ahoj, měla jsem to podobně a zpětné se za to proklinam, ze ty chvíle co jsem mohla mit jeste chvilku pro sebe jsem trávila takto. Bylo treba 12h a ja jsem ani nesnidala, domácnost stala, ja „umastena“.. Samosrejme jsem nebyla ani odpocinuta, bála jsem se takto usnout. Nevim jestli kojis a uspavas z prsa. Me pomohlo kdyz jsem misto kojení v sedě v posteli (dítě v náruči) začala kojit v leze na boku (dítě leželo na posteli) pak jsem se od nej mohla opatrně vzdálit, kdyz jsem ho nemusela pokládat. Lepší bylo kdyz byl u kojení uz pevne zavinuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
14.12.14 13:52

@Mirisska ono to usínání jee někdy na dlouhé lokte, často otevírá oči, či se vrtí a tím budí.. k usnutí potřebuje aspon trochu houpat. V posteli to ted zkoušel chlap, on tuhej několikrát, dítě pospávalo knourajíc.. vzala jsem si ho tuhej okamžitě.. ted to tu tukam jednou rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.12.14 13:55

Satek, hacka a neuspavat na rukou, ted je malinky, nebude vecne, az to bude vyzadovat osmi, devitikilove mimino, budes najednou chtit, aby usinal jinak a skonci to revem.

Nejjednodussi je dat dite do sve postele, prikryt jeho, ale sebe ne. Kdyz dite usne, opatrne se odkulit.
Pripadne zavinuti+sum, to mi prijde jako tak casto davana rada, pritom to malokdo udela, vetsina matek neveri, ze by to fungovalo.
Cast denniho spanku muze stravit v satku, ty muzes zatim uklizet, varit, jit na nakup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
14.12.14 13:57

@poppaea hacku nemám, jen babyvak, s tim mi to ale ted nějak nejde :nevim: :nevim: přitom starší tam byl v pohodě… nosítko mám, ale bez novorozenecké vložky.

@Mikys to taky nefunguje, budí se taky… stačil jen pokus si tu ruku vytáhnout… jinak já všechno jakš takš… kojim a snídm zároven, vařim rychlovky, ve ve chvíli kdy nespí a je hodný, říadně odkládám na chvilku do kočárku co mám v kuchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
14.12.14 13:57

@poppaea hacku nemám, jen babyvak, s tim mi to ale ted nějak nejde :nevim: :nevim: přitom starší tam byl v pohodě… nosítko mám, ale bez novorozenecké vložky.

@Mikys to taky nefunguje, budí se taky… stačil jen pokus si tu ruku vytáhnout… jinak já všechno jakš takš… kojim a snídm zároven, vařim rychlovky, ve ve chvíli kdy nespí a je hodný, říadně odkládám na chvilku do kočárku co mám v kuchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí