Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xsaleen mě se taky párkrát stalo, že jsem vytuhla s malou a o příteli ani nemluvím, ten usne dřív než malá, takže jí stejně musím uspat sama.
A večer když chci aby usnula rychle, tak ji v posteli uspávám z prsa, pak se nenápadně vzdálím a zacpu jí pusinku dudlíkem. No a když jdeme spát, tak ji přendám akorát do postýlky, to už většinou spinká tvrdě.
@Bibi239 je problém v tom, že on neusne aspon bez drobného houpání… jinak to je knourání přerustajíci v řev a dušení..šum taky moc nebere, jednou zabral n digestoř tot vše
@xsaleen co prodat babyvak a nosítko a zkusit kvalitní šátek? (mám namysli, pokud nechceš syslit další a další nosítka, nebo pokud by to finančně bylo moc). Nebo pokud jsi kopýtko jako já, tak nosítko s novorozeneckou vložkou. Nevím, odkud jsi, ale ve větších městech se dá třeba na týden půjčit ![]()
@xsaleen myslis hacku z babyvak.cz? Ukaz. Co ti na tom nejde? Mam ted trochu pocit, jestli necekas zazracnou odpoved. Ono to bez tve interakce nepujde - prvni dite mi prorvalo a pronosilo se az k deviti mesicum. Vim, o cem pisu. Ale manduca mi v te dobe dost pomahala treba.
@poppaea tak šátek ne e, do toho bych se zamotala.. já ho ani celkově nechci moc učit spát u mě, protože trpím na záda a od těhotenství mám v háji plotýnky.. takže nosítko, ano ale ne chvíli.. v prvního jsem ho používala když nechtěl být přechodně v kočáru a i tak tam dlouho nebyl
@poppaea tak šátek ne e, do toho bych se zamotala.. já ho ani celkově nechci moc učit spát u mě, protože trpím na záda a od těhotenství mám v háji plotýnky.. takže nosítko, ano ale ne chvíli.. v prvního jsem ho používala když nechtěl být přechodně v kočáru a i tak tam dlouho nebyl
@xsaleen Tak to je pitomý, s těma zádama. Pak mě napadá jedině ta Hacka. Cca 1600Kč.
@Gonyosoma hacku nemám, měla jsem babyvak od pecha, ten pak prodala, ted mám od emitexu, a nějak se mi nedaří ho tam dát… nevim proč… zázračnou radu nečekám, jen zkušenosti, jestli to přejde, nebo je to cesta do pekel.. ted jsem ho dala chlapovi do postele.. mno už se zas vrtí.. a to jsem mu udělala z deky zavinku a utáhla a je to stejně kulačku platný
![]()
@poppaea kouknu o bazarech, ted není… díky za tipy.. snad to k něčemu bude… kolik má nosnost?
@xsaleen 20kg ![]()
Koukám, že v místním bazárku je zrovna jedna nepoužitá za 1100 ![]()
@poppaea dík, počítám totiž, že i starší to bude chtít alespon ozkoušet
@xsaleen Cokoliv, co rozlozi vahu ditete na cely tvoje zada je lepsi, nez nosit na jedny ruce. I satek se da koupit zanoseny, je to dokonce lepsi. Nebo se poptat po znamych a nejdriv si pujcit. Ale za tu hacku se fakt primlouvam. Je k nezaplaceni. (Starsi jsme k narozeninam koupili zavesne kreslo od amazonas s nosnosti 150kg, a jsme spokojeni vsichni.) ![]()
Šátek, malý takhle zásadní ze začátku usínal… Jak usnul, sedla jsem si. Jak se vzbudil, vyndala jsem ho, nakojila, přebalila, chvíli si hrál - asi tak 30 min a pak už byl nevrhlý, tak putoval znova do šátku. Na tu dobu jsem měla nachystané nějaké činnosti - věšet prádlo, vařit… prostě abych se hýbala a jeho tím kolébala. Jak usnul, sedla jsem si, pololehla třeba k PC. A tak pořád dokola, ze začátku.
Taky spával se mnou v posteli asi do 9m, jinak bychom se nikdo nevyspali. ![]()
@xsaleen holky mají pravdu. Tedˇje mu 6 týdnů, až mu bude 6 měsíců, ta už asi budeš polomrtvá.
Neříkej nejde, nehledej důvody, hledej řešení.
Halt ti párkrát zapláče, zblázní se svět?
Začni nastavovat režim, ten je hodně potřeba, at´ví, co po čem následuje, po krmení, když bude spánek, tak ho zkus zavinout a dej do postýlky. Nebo si k němu jen přilehni. U nás taky hodně zabíral kojopolštář, je jak mámino objetí. Po krmení, kdy je bdělost, ho rozbaluj a dávej už pomalu pod hrazdičku, upoutávej pozornost hračkama -nenos. Nezvykej ho na tuhle polohu.
Zkoušej cokoli kdy ti usne bez tebe. Klidně pod hrazdičkou.
Dávej ho do kočárku ve chvíli, kdy víš, že bude spát. Jedte ven. Udělej si ze života režim, děti na to perfektně reagují, časem to oceníš.