Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xsaleen píše:
Ahoj, hledám radu u zkušenějších matek. Mám doma 6týdenního raráška. V noci spí celkem v pohodě ( až na čuměcí dvouhodinovku nad ránem) Problém je to, že přes den spí jen v náručí.. uspat mi nevadí, ale po odložení kamkoliv je do 10m vzůru. Je jedno kam ho položím, postel moje, jeho gauč… zkoušela jsem i svoje tričko a nic… ze začátku spával hodně na břiše, to bylo fajn na prdíky.. v náručí spí klidně dvě hodiny v kuse… dlouhodobě je to ale nereálné, nemůžu vařit, uklízet, postarat se o staršího… a co když teprv se mi chce na wc, že jo..
Nevadí mi uspávat, máme to vymyšleno, aby to vyhovovalo oboum.. jen bych ho o usnutí potřebovala někam položit. Lekací není.
Když ho o těch 10m nechám vzůru, tak je protivnej, chce chovat, kňourá, takže i tak nic neudělám
tohle mi malý dělá taky.. ale osobně striktně dodržuju spaní mimo moji náruč. Odmítám se dočkat toho, kdy ho budu muset jen držet, aby spal. Lepší spánek pár minut, než si na sebe uplést bič ![]()
@Dita01 Buď mezi futra na mezidveřní hrazdu, nebo na hák ve stropě. Nebo jsou na to i stojany, ale dost drahé.
@Gonyosoma já nenosím, uspávám v sedě
@berry4 v kojo polštáři moc sát nechce. rozbalenej je, nenosím ho, leží na hrací dece, na gauči, v kočárku..jít ven jsem dělala s prvním..jenže on nevydrží dlouho bez jídla, navíc to neřeší problém s tim, že mi stojí domácnost.. taky se starším musim do školky a i ho vyzvedávat-. pláč není takový problém, ale on se pp chvilce dusí a modrá, navíc mám sousedku co má užasný deti a pak má pindy ![]()
@poppaea jsem na to koukala, dělají i na mmb, háky ve stropě mám, co je k tomu ještě třeba víc?
@martina.se taky bycxh neřešila, jenže on ak další hodinu brečí. kňourá tak stejně neudělám nic.. jsem nervák, a tohle mě znervozňuje ![]()
@xsaleen píše:
@poppaea jsem na to koukala, dělají i na mmb, háky ve stropě mám, co je k tomu ještě třeba víc?
@martina.se taky bycxh neřešila, jenže on ak další hodinu brečí. kňourá tak stejně neudělám nic.. jsem nervák, a tohle mě znervozňuje
můj to dělal též.. naučila jsem usínat buď v šátku, nebo v kočárku, a hlavně má od cca 2 m pevný režim - doba spánku a doba bdění
spí velmi málo, krátce, ale zvyknul si na to
třeba to vyzkoušet.. mazlík má přes 8 kg, takže si neumim představit ho mít v náručí 2 h spánku, nehledě na to, že když spí, tak pracuju, dělám věci v domácnosti atd..
@martina.se to malej tolik teda nemá, já u jeho spaní sedim, ruku podloženou.. takže roblém fakt v tom, že se nemůžu hnout, nic víc.. on spí celkem hodně, docela si to užívám, že spí, protože prví měl poruchu spánku, nespal, jen řval, byl přetaženej
@xsaleen píše:
@martina.se to malej tolik teda nemá, já u jeho spaní sedim, ruku podloženou.. takže roblém fakt v tom, že se nemůžu hnout, nic víc.. on spí celkem hodně, docela si to užívám, že spí, protože prví měl poruchu spánku, nespal, jen řval, byl přetaženej
záleží na Tobě, mému je 3,5 m a kdybych měla tohle praktikovat, tak fakt neudělám vůbec nic
pokud Ti to vyhovuje, neřeš to, dělej to dál. Rozhodně Ti do toho nikdo nemůže kecat. Já bych to nedala, ale to je jen můj názor ![]()
@poppaea mno koukala jsem, že k tomu nabízí ještě nějaký péra a pružný provazy.. tak jestli to k tomu musí být
@martina.se no já se právě nechci dopracovat k tomu, že bude sát jen na mě…ale tak, aby na mě nebyl jakkoliv vázán kvůli zádům, ale taky bez křiku a vyřvávání
@xsaleen píše:
@martina.se no já se právě nechci dopracovat k tomu, že bude sát jen na mě…ale tak, aby na mě nebyl jakkoliv vázán kvůli zádům, ale taky bez křiku a vyřvávání
Jak dopracovat, vždyť už spí jen na tobě ![]()
@xsaleen píše:
takovým tempem jsi na nejlepší cestě, že Ti jinak spát nebude. Zkus třeba šátek, nebo prostě když víš, že chce spát, tak do kočárku a courat. Já to mám načasované tak, že 9-9:30 první odchod ven,13:30-14:00 druhý odchod ven - při tom vyzvednem staršího, nakoupíme atd.. A chodím za každého počasí, jen když byl extra smog, tak nic. Malý ví, že jak ho vezmu do šátku, nebo kočárku, je čas spát a usne, než seběhnu schody
vydrží tak půl hodiny, když už víc, tak je to zázrak. Ale prostě spí, když nespí, tak čučí ven - ideálně v šátku, to vydrží koukat hodně dlouho.. Na vyřvávání si nehraju, to bych nedala
ale dělám to, co vyhovuje mladému, aniž bych se strhala já ![]()
@j.a.n.i1 v kočáru spí taky, ale musí jet.. a ted odpo nakonec spal v posteli hodinu
Jo a venku jsem tak 2-3 hodiny. Když už vim, že bude mít hlad, tak hurá dom a krmit. Prostě jsem si den načasovala dle něj a dodržuju i o víkendech. A ono to funguje. Neexistuje, že bych uspávala u prsa, v náruči a pod.. tím neříkám, že ho nenosím, ale rozhodně né proto, abych ho uspala. ![]()