Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie_Sx píše:
Musis vychytat dobu, kdy spi tvrde, byva to cca po 10 minutach.Nebo chod spat s ni, at se nauci, ze pri „kontrolnim vzbuzeni“ tam porad jsi.
Uklidni se, prestane se budit a teprv pak muzes zase zacit odchazet.
Nebo tak, ano ![]()
@hani28 píše:
Nebo je naopak pretazena a proto nemuze usnout. Nekdy je to tezke vychytat to tak, aby dite bylo unavene tak akorat na usnuti
Jo, ale to zas vidim na dceri unavu a protivnost a neni v pohode ![]()
Jinak poznam na dechu, kdyz uz „muzu“ ![]()
@Zmatka u nás zase pocení. Jakmile mu začaly vlhnout vlasky, mohla jsem se dekovat. Oba kluci to tak mají při hlubokém spánku. Jej to byly časy. Teď vedle mne spí kočka a děti dávno nemají zájem
@Belda01 tak zkus počkat aspoň 15 minut po usnutí. Třeba odcházíš ještě v době, kdy neupadne do toho hlubšího spánku. Já to takhle praktikovala, když byla dcera úplné miminko, dělala totiž to samé..jen jsem se hla, měla hned oči dokořán, po těch 15-20ti minutách už to šlo ![]()
Já tohle zavedla dříve (před rokem). Dcera byla schopná válet se i 1,5 hodiny a to bylo pak už neúnosné. A v noci byla co 3 hodiny vzhůru.
Ono se to hezky řekne, že tě dítě potřebuje a máš s ním být. ALE - tak brzo jako ona jsem spát nepotřebovala, ale riziko, že usnu, tam bylo. Společné večery s manželem nikde…
Taky jsem odcházela, chodila v intervalech jen pohladit. Trvalo to dva večery a od té doby se jí zlepšilo usínání, ale hlavně noční spaní.
Je jí 12, mazlivka a kontaktní je doteď ![]()
@hani28 píše:
Nebo je naopak pretazena a proto nemuze usnout. Nekdy je to tezke vychytat to tak, aby dite bylo unavene tak akorat na usnuti
Přesně tak. Naše nejstarší byla silně režimové dítě a jak se vybočilo, tak mě čekala bezesná noc plná nočních děsů. A to zdlouhavé usínání to celé jen zhoršovalo.
@Aries6 též je malá hodně mazlivá a kontaktní, ale nebyla dřív
teď aby si zkontrolovala zda to jsem vedle ní já, sahá hned po krku, mám tam řetízky
na vlasy nesahá, máme totiž s manželem oba dva dlouhý vlasy ![]()
@Tichošlápek jo pravda, achjo… Za pár let už o to nebude mít zájem
asi to moc řeším
@Aries6 ona spí přes den poměrně dlouho, to spí klido dvě hodiny i někdy přetáhne