Spánková obrna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jaraaas
15.11.12 13:32

Jednou se mi to stalo, hodil jsem to na sen. Včera znovu nemohl jsem ani mluvit ani se hýbat před spaním asi minutu po tom co jsem zhasl. Halucinace to nedoprovázej takže to není tak hrozné, zas takovej strach jsem nemel(i kdyby co s toho :palec: přítelkyni jsem vzbudit nemohl a než vydat ze sebe ňákej paskvil, jsem rači mlčel :oops: a nechal to odeznít. tet koukám na net a mohlo by bejt prej příčinou málo spánku a málo hořčíku v těle(což by mohlo chybět i tobě pokud se staráš o dítě)No každopádně u mě je to určitě příčinou, tet jsem toho moc nenaspal a ovoci se vyhýval. A i logicky je to způsobenu nedostačujícím spánkem(potom hned po zalehnutí tělo vypne(mozek si to samozřejmě nemůže dovolit by v praxi vypadalo nevhodně:)a malo ovoce jako základ pro tělo taky má na tom vliv..aspon v mim případě. A co jinýho by mohlo bejt příčinou že ano než tydle 2 věci

• Citovat
  • Upravit
979
16.11.12 09:21
@jaraaas píše:
Jednou se mi to stalo, hodil jsem to na sen. Včera znovu nemohl jsem ani mluvit ani se hýbat před spaním asi minutu po tom co jsem zhasl. Halucinace to nedoprovázej takže to není tak hrozné, zas takovej strach jsem nemel(i kdyby co s toho :palec: přítelkyni jsem vzbudit nemohl a než vydat ze sebe ňákej paskvil, jsem rači mlčel :oops: a nechal to odeznít. tet koukám na net a mohlo by bejt prej příčinou málo spánku a málo hořčíku v těle(což by mohlo chybět i tobě pokud se staráš o dítě)No každopádně u mě je to určitě příčinou, tet jsem toho moc nenaspal a ovoci se vyhýval. A i logicky je to způsobenu nedostačujícím spánkem(potom hned po zalehnutí tělo vypne(mozek si to samozřejmě nemůže dovolit by v praxi vypadalo nevhodně:)a malo ovoce jako základ pro tělo taky má na tom vliv..aspon v mim případě. A co jinýho by mohlo bejt příčinou že ano než tydle 2 věci

No jasne, logicky se to nejak vysvetlit musi ;-) Hele ja si taky skoro 2 roky logicky vysvetlovala, proc nam v byte prestavaji fungovat veci a pak zase jdou, proc nejdou otvirat dvere (jako by je nekdo drzel), kudy nam tahne (nevysvetlitelny zavany chladu), proc se v noci budime s divnyma pocitama. No a po 2 letech jsem pripustila i to mene logicke-ze nam proste v byte strasi. Odstehovali jsme se a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.13 13:01

Spánková paralýza

Ahoj, je mi 17 let a popravdě jsem myslela, že jsem sama. Dnes ráno jsem zažila příšernou Spánkovou obrnu. Bylo to tak hrozné, že doteď mi to přijde nesmyslné. Poté co jsem se dočetla, že nejsem sama, jsem si trošku oddechla, přesto se ale bojím usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.3.13 17:01

@Barca.krizkova taky jsem si myslela, ze to neni moc casty, ale ted jsem zazila tak intenzivní, že jsem se rozhodla, že si o tom něco na načtu na netu. Halucinace nemám, ale jsem ješte v takovým polospánku, takže většinou nemůžu ani otevřít oči abych něco viděla. Dneska se mi podařilo na škvírku otevřít oči, tak jem viděla jen část pokoje a vedle mě stála nějaká osobna ze snu, takže myslím že to nejsou tak uplně halucinace, ale ještě napul sen. Každopádně se vždycky jakoby silou snažím probudit. Někdy se to povede na podruhý nebo tak, ale tentokrát jsem se musela do toho opřít snad 10×, než jsem se probrala. Mě je vždycky nejvíc nepříjemny, že nevím, jak dlouho to bude trvat. Moje mamka je ezotericky zaměřená, a kdyz jsem jí to vyprávěla, tak říkala, jak mi závidí. Prej jsem v nějakým stavu alfa či co. Ale myslím že kdo zažil tu naši slavnou spánkovou paralýzu, tak to za příjemný zážitek fakt nepovažuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 20:18

Ahoj všem. chtěla jsem se zeptat. mám takový problém. když si jdu odpoledne na chvilku lehnout tak najednou když usínám tak mi začne strašně nesnesitelně hučet v hlavě a projíždí mi po celém těle jakoby elektrika jako takový vibrace a chci otevřít oči a nejde mi to. normálně vnímám okolí jako třeba puštěná televize. Myslíte si že by to mohla spánková obrna??
Má někdo taky takové stavy??

• Citovat
  • Upravit
29.4.13 20:53
@Anonymní píše:
Ahoj všem. chtěla jsem se zeptat. mám takový problém. když si jdu odpoledne na chvilku lehnout tak najednou když usínám tak mi začne strašně nesnesitelně hučet v hlavě a projíždí mi po celém těle jakoby elektrika jako takový vibrace a chci otevřít oči a nejde mi to. normálně vnímám okolí jako třeba puštěná televize. Myslíte si že by to mohla spánková obrna??
Má někdo taky takové stavy??

Myslím, že je dost pravděpodobné, že je to spánková obrna. Vlastní zkušenost nemám, ale přítel na to čas od času trpí a to, co popisuje, zní dost podobně. Někdo takto popisuje také 1. fázi při tzv. „astrálním cestování“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
29.4.13 21:02

Taky jsem to jednu dobu mela, je to fakt hnus stav. Doktorka mi doporucila B-complex a muzu rict, ze zabral :-) jde nw spravne propojeni nervu nebo tak nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.4.13 21:03

Ja bych o spankove obrne mohla vypravet. v dobe nocnich mur, jsem musela by rhospitalizovana.Bylo to peklo na zemi…Mam ji dodnes a je to opravdu masakr. Doslova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 21:05

@sara1000 a jak se ti to projevuje??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.13 21:06

@panenka87 B-komplex?? ten zkusím. slyšela jsem že pomáhá i magnezium ale nevím

• Citovat
  • Upravit
5635
29.4.13 21:15
@Anonymní píše:
@sara1000 a jak se ti to projevuje??

Probouzim se uz s tim, ze mi huci a sumi v usich, nemuzu absolutne nicim pohnout a nemuzu vydat ani hlasku.Pri nocnichmurach zvladam jen dychat a tecou mi slzy.
Jednou se mi stalo, ze me napadl roj vcel a nalital mi dopusy. regulerne jsem se zacala, jakoby dusit.
Ale nejcasteji se mi stava, ze mi neco skrabe po koberci u postele a snazi se mi to dostat pod perinu, kde to zretelne citim na noham.je to hnus.mam to od 9-let a mam i ine priznaky okolo, ale to je na dlouheee povidani.
Doktorka rikala, ze to trva jen treba parsekund, mne tosamozrejme prijde, jako cela vecnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 21:18

@sara1000 cože? až takhle? to tě lituju to je hrozný. to bych se z toho za chvíli zbláznila mít takové stavy.

• Citovat
  • Upravit
5635
29.4.13 21:21

Taky mam za sdbou nekolik hospitalizaci.jako dospely to celkemzvladam, ale jako dite jsem to nedavala.Byla jsem nekolik let na antidepresivech. V puberte tahkleza mnou chodil nejakej chlap a osahaval me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 21:21

Taky tenhle stav obcas prozivam, tak jednou do roka, hlava si mysli, ze je vzhuru, ale telo nereaguje, treba se snazim pohnout rukou a ono to nejde. Jednou jsem mela pocit, ze se k nam do bytu nekdo vkrada a to pri tomhle stavu moc prijemny nebylo. Ale po case si uvedomim ajajaj jsem temer vzhhuru ale telo to nevi, tak se tak dlouho snazim probrat fyzicky az se to podari. Vetsinou se mi to stava pri odpolednim spanku…uz jsem si zvykla a nejak to neresim, dokonce i manzel rikal, ze se mu to parkrat stalo…w

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.13 21:28
@Anonymní píše:
Taky tenhle stav obcas prozivam, tak jednou do roka, hlava si mysli, ze je vzhuru, ale telo nereaguje, treba se snazim pohnout rukou a ono to nejde. Jednou jsem mela pocit, ze se k nam do bytu nekdo vkrada a to pri tomhle stavu moc prijemny nebylo. Ale po case si uvedomim ajajaj jsem temer vzhhuru ale telo to nevi, tak se tak dlouho snazim probrat fyzicky az se to podari. Vetsinou se mi to stava pri odpolednim spanku…uz jsem si zvykla a nejak to neresim, dokonce i manzel rikal, ze se mu to parkrat stalo…w

Mě se to taky většinou stává odpoledne když si du dát dvacet je to hrůza co se to dějě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat