Spánková obrna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj všem. chtěla jsem se zeptat. mám takový problém. když si jdu odpoledne na chvilku lehnout tak najednou když usínám tak mi začne strašně nesnesitelně hučet v hlavě a projíždí mi po celém těle jakoby elektrika jako takový vibrace a chci otevřít oči a nejde mi to. normálně vnímám okolí jako třeba puštěná televize. Myslíte si že by to mohla spánková obrna??
Má někdo taky takové stavy??
Jo, je to spánková paralýza, neboli obrna. To hučení je tvůj krevní oběh, někdy můžeš slyšet i hlasité bouchání - srdce.
Spánkovou paralýzou trpím docela často, někdy mám pár týdnů klid, ale pak třeba do týdne 4× ![]()
Stává se mi to při usínání a většinou, když jsem hodně unavená. Začínám mít pocit, že se to zhoršuje. Dřív jsem nemohla otevřít oči, teď už ano a mám docela strach z halucinací, i když si to dovedu rozumově vysvětlit, v tu chvíli to asi není nic moc.
Ten B-komplex vyzkouším, ještě jsem četla, že prý pomáhá tlumené světlo - na mě teda nefunguje, navíc při světle se zhoršuje kvalita spánku. Taky by se měl prý člověk zklidnit, což mi teda nejde, v tu chvíli u mě nastává strašná panika. Vždycky se snažím soustředit na nějakou malou část těla, aby se pohnula. Jakmile se to povede, proberu se. Ale když znovu usínám, zase se stane to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take jsem vypozorovala, ze je to nejhorsi pri velke unave…nebo pri stresu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 Jo, přesně takový hrůzy má přítelova mamka, tu zase škrtěj temný postavy. ![]()
Musí to bejt strašný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Z.jev nechápu jak můžu slyšet svůj krevní oběh?? vždyť to je nemožný
Není to nemožné, prostě v tomto stavu mozek funguje trochu jinak. Když si zacpeš uši nebo si dáš na ucho mušli, taky slyšíš svůj krevní oběh a ne šumění moře
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
Není to nemožné, prostě v tomto stavu mozek funguje trochu jinak. Když si zacpeš uši nebo si dáš na ucho mušli, taky slyšíš svůj krevní oběh a ne šumění moře![]()
PResne tak, slysim jakoby sumeni more a pulzuje mi v usich, tim to zacina a hned vim, ktera bije.
Jeden cas jsem delala nocni a odesla jsem z prace, protoze jsem obrnu mela po kazde noci, kdy jsem dospavala pres den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 Jj, já už se poslední dobou bojím chodit spát. Jako nemám takové šílené stavy jako ty, ale i tak je to ten nejhorší pocit co znám. Navíc se pokaždé bojím, že ta halucinace přijde ![]()
Ještě jsem si vzpomněla na jeden článek, tam psali, že cvičení večer pomáhá na poruchy spánku, tak třeba to platí i pro tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
@sara1000 Jj, já už se poslední dobou bojím chodit spát. Jako nemám takové šílené stavy jako ty, ale i tak je to ten nejhorší pocit co znám. Navíc se pokaždé bojím, že ta halucinace přijde
Ještě jsem si vzpomněla na jeden článek, tam psali, že cvičení večer pomáhá na poruchy spánku, tak třeba to platí i pro tohle
JA mam tech poruch vice. A nejvic mi pomaha chodit spat ve stejnou dobu pravidelne, jinak je zle.Uz si muzu dovolit i koukat na televizi pred spanim.Ale nesmim jit spat rozrusena, nebo s nejakymi starostmi. proste s cistou hlavou.
Pro me obcas ty halucinace nejsou tak hrozne, jako sluchove halucinace, to mam pak divokou fantazii a je to asi jeste horsi.
Jako dite me lecila ve, ka kapacita i ve svete na pruchy spanku a dost mi pomohla, ale pak mezacali lecit i na psychiatrii a to jsem nechtela, atk se s ti peru sama.
Obcas uz nevi, kde je realita a kde je „spiritualno“.obcas mam pocit, ze mam nejake schopnosti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta kapacita se jmenuje pi.prof.Sona Nevsimalova.http://cs.m.wikipedia.org/wiki/So%C5%88a_Nev%C5%A1%C3%ADmalov%C3%A1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 To si teda užíváš
Právě mám taky strach, že si budu myslet, že se děje něco nadpřirozeného
Navíc mi babička tvrdí, že jakousi spirituální schopnost máme v rodině dědičnou, tak aby mě nekleplo, až si při spánkové obrně budu myslet, že se ta schopnost projevila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ty pocity mam pri jinych jevech, nez spankova obrna. u te jsem si jista, ze je to error mozku:-).
Rada bych ti poradila, ale krom navstevy neurologa ti asi neporadim.
Dnes uz bych to mozna resila nejakou spise „zelenejsi“ cestou.po vsech ten antidepresivech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 Zatím to nevidím na návštěvu neurologa, to až kdyby se to zhoršilo. Ale stejně jsem vyčetla v různých článcích a diskuzích na toto téma, že žádné léky nějak extra nezabírají. Asi nám nezbývá, než se s tím smířit a brát to jako normální věc - jak spánkovou obrnu, tak ty nadpřirozené jevy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky stejně je to strašný se s tím smířit a čekat kdy nás to potká. člověk by s tím něco chtěl udělat ale nejde nic ach joo
- Citovat
- Upravit
@sara1000 fakt strašný. kdyby to šlo nějak vyléčit