Spánková obrna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Dokument nejen pro ty, kteří si neumí představit, co prožívají osoby, které trápí spánkové paralýzy. Bohužel zatím bez dabingu. Je volně ke stažení na ulozto plus si musíte stáhnout i titulky.
http://www.csfd.cz/…-nocni-mura/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trpim tim uz nekolik let, ale teprve vcera jsem zjistila, ze se to nejak jmenuje a ze tim trpi spouusta lidi po celem svete! Trosku me to na jednu stranu uklidnilo, ze nejsem blazen
, ale mozna bylo lepsi nevedet… Cetla jsem rady, ze se clovek proste nesmi bat, kdyz se mu to prihodi, jenze vcera vecer jsem se tak strasne bala usnout, ze mam pocit jako bych vubec v noci nespala, jsem ted tak strasne unavena, ale porad mam strach zavrit oci a usnout. Kdo to zna, tak me urcite chape… A pokud to nejdo z Vas tady zna, mate nejake jine rady? De se to nejak lecit?
Bat se zavrit oci a usnout je snad to nejhorsi co jsem zazila…kdykoliv jsem se neceho bala, pritulila jsem se k manzelovi a citila jsem se v bezpeci, ale ve snu vim, ze mi nemuze NIKDO pomoct a nepomuze zdaleka ani to, ze me v noci manzel objima…porad mam strach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OliviaTrish mě se to také občas stane, ale ani ne v noci jako spíš ráno. Nejčastěji když ještě usnu a přitom jsem chtěla vstát. To se mi pak zdá, že musím vstát a ve snu už jsem vzhůru a pak zjistím, že jsem stále ve snu. Pak slyším normálně zvuky v místnosti, ale nemůžu se hýbat a pak se nakonec proberu.
Jediné co ti můžu doporučit se v noci nebát je modlitbička před spaním pokud věříš na anděla strážného. Zní to sice jako pro malé děti, ale ten text je výstižný. Mému dítěti to vždycky pomůže, když si to před spaním odříká a mě osobně též pomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, i když je to těžké, zkuste v paralýze pohnout prstem nebo nohou, rukou - pomáhá to a vzbudíte se. Nejdůležitější je nebát se a nepodlehnout strachu-zní to jak otřepaná fráze, ale je to naprostý základ. Nejen že váš strach přiživuje „démony, nadpřirozené bytosti“ a jiné potvory, které tam vidíte.. a vy máte z nich logicky větší a větší hrůzu a tím si jen prohlubujete utrpení a svým strachem je živíte, ale ve většině případů je strach, který prožíváte v paralýze, váš vlastní - vše co v paralýze vidíte a co se tam děje, je jen ukázka vašeho nitra a vašich různých obav - proto se nebojte sebe samých ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj spankovou obrnu mam vzdycky po ranni, tak 4× do mesice
vzdycky usnu a po cca 2 hodinach se vzbudim ve spankove obrne, mam bzuceni v hlave a nemuzu se hybat
obcas se podivam na pritelkyni a vypada jinak tam vim ze spim poprve jsem mel strach snazil se kopat do zdi a kricet, samozrejme to neslo
zacalo to od te doby co jsem zacal meditovat ( meditace na bdeli sen atd. Od Petra Chobota ).kdyz mam spankovou obrnu mam pocit ze jsem rozdrobenej jako strouhanka a vidim svetlo
zajimave je ze kdyz v tom stavu zkusite meditovat napriklad bejt v klidu a rikat si otazku kdo, nebo co jsem ja? ( meditace od Eduarda Tomase) to svetlo i hluk se asi tak 10 x zintenzivni. Priste az se mi to stane tak se zkusim tim svetlem pohltit. Kdyz se z toho chci probudit tak si reknu az se poskrabu na noze tak se probudim a funguje to ![]()
Doporucuju shlednout filmy :
Nas domov
Jak prichazeji sny
Vychozi bod
Pokojny bojovnik
Chico xavier
Blesk
A zivot jde dal
Mozna i matrix ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
Poslední noc jsem tuhle paralýzu zažil, bylo to poprvé a ještě teď z toho mám sevřenej žaludek.. A ne jenom žaludek.. Pokoušel jsem se najít někoho, komu se něco podobnýho stalo, abych se ujistil, že jsem úplně nezešílel a našel jsem tuhle diskuzi..
Trošku se rozepíšu, protože to není tak úplně poprvé, co jsem se s tímhle setkal.
Moje ex-přítelkyně se zajímala o astralní cestování. Já si o tom docela dost zjišťoval jenom proto, že mě zajímalo tajemno, záhady atd.. Nikdy jsem se ale nic praktikovat nepokoušel. Jednou jsem se pokoušel usnout vedle mé ex, která se prý zrovna chce „proletět“ a řekla, že jí nemám rušit.. Byl jsem vzhůru, usnout se mi nedařilo a během pár minut ze mě tekl studenej pot, bylo mi blbě, sevřenej žaludek, husí kuže a cítil jsem nával tepla.. Myslel jsem si, že mám teplotu, nebo tak něco.. S náma byl v ložnici pes mojí ex, kterej v jednu chvíli vyskočil a začal štěkat a vrčet směrem k oknu, který bylo naproti. V tu chvíli se má ex jakoby lekla, z polohy v leže vystřelila do polohy v sedě, měla vytřeštěný oči, byla v křeči - nemohla se pohnout, na nic nereagovala a dýchala hrozně zrychleně. Po nějaký chvíli křeč povolila, úplně vyčerpanou jsem jí začal uklidňovat. Ona se klepala, brečela a řekla mi jenom „on mě škrtil“.. Já vůbec nevěděl která bije. Automaticky jsem si to nějak propojil s jejím astrálním cestováním a chtěl jsem, aby s tím přestala.. Pak už jsem se s ničím podobným nesetkal. Až včera v noci.. Tak jak tu všichni popisují.. Cejtil jsem něco nebo někoho, slyšel jsem to, měl jsem nepopsatelnej strach.. Cítil jsem brnění v tváři. Pak jsem otevřel oči a viděl jsem onu temnou „postavu“, nebo spíš tmavej flek, jakousi siluetu. Začal jsem panikařit, nemohl jsem se pohnout. Cejtil jsem, že je to blíž a že mi to chce ublížit. Jo, taky jsem se pokoušel křičet, ale nevydal jsem ani hlásku, prostě to nešlo. Cejtil jsem to na sobĕ a jakoby v sobě zároveň, dusil jsem se. Pak to přešlo, najednou jsem se mohl hýbat. Tak jsem to rozdejchal, rozsvítil lampičku, napil jsem se a šel jsem zase do postele. Když jsem se uklidnil, odvážil se zhasnout a řekl jsem si, že zkusím usnout, zase se to přibližovalo a já měl ty stejný pocity jako předtím. Neusnul jsem.
Nemůžu to dostat z hlavy, pořád mám ten blbej pocit, že tu semnou někdo je. Tak googlim co se dá a vygooglil jsem tuhle diskuzi.. Můj závěr? Když jsem všude četl vědecký poznatky o tom, že to co člověk v paralýze vidí jsou halucinace, sám jsem v to začal doufat. Pak jsem si ale vzpomněl na mojí ex a jejího psa štěkajícího do prázdna, všechny ty věci o astrálu co jsem četl a na můj poslední „zážitek“..Všechno jsem si spojil a přehodnocuji situaci.. Tohle je reálný, žádný halucinace.. Teď budu pro spoustu lidí asi tak trochu magor. Ale po přečtení téhle diskuze aspoň vím, že nejsem sám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@detlew Neboj se, blázen nejsi. Lidé se o tom spíše bojí mluvit aby za blázny nebyli, mají strach s odsouzeni a tak. Do nedávna jsem si taky myslela, že jsem blázen
Tvá přítelkyně se určitě s paralýzami musela také (a ne jednou) setkat, ne? Většinou se astrální cestovatelé s paralýzou „potkají“. U mě to bylo naopak - díky paralýzám jsem začala zažívat OBE a naučila se lucidně snít. Jestli mohu poradit, když budeš mít zase paralýzu, zkus se zaměřit na konečky prstů a hýbat s nimi - to pomáhá. A hlavně překonej strach, protože ve skutečnosti se opravdu nejedná o „démony“, ale jen o hru tvého mozku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak i ja napisi moji zkusenost ze spankovou obrnou, poprve jsem ji zazila asi pred 4 lety.. Spala jsem u manzela doma ( pritel v te dobe).. On brzo rano odjel do skoly.. A ja jeste usnula.. V tu chvili me,,vzbudilo,, ze slysim, jak nekdo jde po schodech nahoru, rikam si asi neco zapomel..a chtela jsem promluvit, ale neslo to, nemohla jsem se ani pohnout jen koukat.. Zacal me prepadat strasny strach.. Slysim jak se otevrou dvere a nekdo bezi ke me, zacinaji mi tect slzy strachy. Zastavilo se to u postele a zira to na me, vidim pouze nohy u postele a mam hrozny strach.. Zavru oci a snazim se usnout, usinam.. Hrozny pocit bezmoci.. Vubec jsem nevedela co to bylo.. Byla jsem pri vedomi.. Par mesicu na to jsem v casopise objevila clanek o spankove obrne a bylo mi jasne, ze se jednalo o to.. Stejny zazitek se opakoval jeste zhruba 3× se stejnym prubehem, az na to, ze uz jsem vedela o co jde a vzdy jsem stihla zavrit oci, nez to ke me pribehlo..nedokazala bych pohlednout na to, co by ke mne za halucinaci prislo.. Mam i vice zazitku, ktere asi souviselo i se spankovou obrnou.. Kdyz mi bylo 16 po dlouhe dobe jsem mluvila s tatou ( nestykali jsme se) a ten den jsem u neho a jeho rodiny prespala. Spala jsem u male nevlastni sestry v pokojicku na zemi, vzbudim se a koukam do zdi, najednou za sebou slysim kroky a myslim si, ze se na me prisel podivat tata, otocim se a vidim nohy, rikam co je.. Nic a vidim jak nohy odchazeji, hazim to za hlavu a usnu. Rano se ho ptam, co chtel..tvrdi ze tam nebyl.. Ale to se ta logicky vysvetlit mohl byt namesicny ci proste si to nepomatovat.. Rozdil tohodle zazitku oproti jinyn je, ze jsem mohla mluvit i hybat se a strach jsem nemela..nevim jestli to souvisi se spankovou obrnou..No tak doufam, ze nejsem za blazna.. Jen jsem chtela popsat moji zkusenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elen-ko, ne nebojím se nikoho, nemám ve skutečnosti ani s nikým žádné negativní vztahy, nikoho kdo by mne vadil, nebo pil krev.