Špatná faktura

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.11 16:17

Špatná faktura

Potřebovala bych poradit.Odebírám zboží z Polska a dnes mě ta firma napsala meil, že mně začátkem ledna poslali špatnou fakturu a ať doplatím něco přes 1300,– na jejich účet.Že tam prý něco spletli. Já mám už vše u své účetní a teď nevím jak se zachovat? Mě se to tedy doplácet nechce.Já jim to jen dám na účet a přitom tu fakturu špatnou mám už ve svém účetnictví.Poraďte.Je to jejich chyba nebo to zaplatit musím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
7.2.11 16:24

A souhlasila faktura se zbožím, co si odebrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 16:26

To ano,ale myslela jsem si, že mě něco nechali levněji.

• Citovat
  • Upravit
3040
7.2.11 16:34

Aha, tak to nevím. Zkus se zeptat účetní, jak by to řešila ona. Podle mého by ti měli poslat alespoň dodatek k faktuře - něco, dle čeho by si to vykázala v účetnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
7.2.11 17:22

No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problem :-) to by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
7.2.11 17:23

Mne na podzim spatne vypocitala pojisteni na psa a mela jsem to doplatit, teda hoooodne laskave me o to pozadala, takze ja s tim problem nemela..zalezi jaky mate spolu vztahy a jak to rekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.2.11 17:36
careynka píše:
No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problem :-) to by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit

Je to jejich problém. Ale samozřejmě záleží na tom, jaké s nimi chce mít do budoucna obchodní vztahy, že :nevim: A taky jestli je cena jiná, než se dohodli, připadá mi to nefér.
Jinak co se týká faktury, lednová určitě půjde vyměnit. Ale bude lepší se zeptat přímo účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.11 19:26

Vypadá to, že to dostala levněji, než se dohodli viz:„To ano,ale myslela jsem si, že mě něco nechali levněji.“

chuanitka píše:
careynka píše:
No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problem :-) to by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit
Je to jejich problém. Ale samozřejmě záleží na tom, jaké s nimi chce mít do budoucna obchodní vztahy, že :nevim: A taky jestli je cena jiná, než se dohodli, připadá mi to nefér.
Jinak co se týká faktury, lednová určitě půjde vyměnit. Ale bude lepší se zeptat přímo účetní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
8.2.11 10:05

měli by poslat opravenou fakturu - nějaké doúčtování.
Bez nějakého podkladu bych nic neplatila. Do účetnictví to stejně musíš mít nějak podložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák