Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Aha, tak to nevím. Zkus se zeptat účetní, jak by to řešila ona. Podle mého by ti měli poslat alespoň dodatek k faktuře - něco, dle čeho by si to vykázala v účetnictví.
No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problem
to by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit
Mne na podzim spatne vypocitala pojisteni na psa a mela jsem to doplatit, teda hoooodne laskave me o to pozadala, takze ja s tim problem nemela..zalezi jaky mate spolu vztahy a jak to rekli
careynka píše:
No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problemto by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit
Je to jejich problém. Ale samozřejmě záleží na tom, jaké s nimi chce mít do budoucna obchodní vztahy, že
A taky jestli je cena jiná, než se dohodli, připadá mi to nefér.
Jinak co se týká faktury, lednová určitě půjde vyměnit. Ale bude lepší se zeptat přímo účetní.
Vypadá to, že to dostala levněji, než se dohodli viz:„To ano,ale myslela jsem si, že mě něco nechali levněji.“
chuanitka píše:careynka píše:Je to jejich problém. Ale samozřejmě záleží na tom, jaké s nimi chce mít do budoucna obchodní vztahy, že
No jestli sedela faktura se zbozim a oni spletli cenu, tak je to myslim jejich problemto by dneska mohl rict kazdej. Zeptej se ty ucetni, ale myslim, ze neni co resit
A taky jestli je cena jiná, než se dohodli, připadá mi to nefér.
Jinak co se týká faktury, lednová určitě půjde vyměnit. Ale bude lepší se zeptat přímo účetní.
měli by poslat opravenou fakturu - nějaké doúčtování.
Bez nějakého podkladu bych nic neplatila. Do účetnictví to stejně musíš mít nějak podložené.
Potřebovala bych poradit.Odebírám zboží z Polska a dnes mě ta firma napsala meil, že mně začátkem ledna poslali špatnou fakturu a ať doplatím něco přes 1300,– na jejich účet.Že tam prý něco spletli. Já mám už vše u své účetní a teď nevím jak se zachovat? Mě se to tedy doplácet nechce.Já jim to jen dám na účet a přitom tu fakturu špatnou mám už ve svém účetnictví.Poraďte.Je to jejich chyba nebo to zaplatit musím?