Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, dobrý den ![]()
Máte prosím někdo zkušenosti se špatnou kvalitou sliznice před KETem v řízeném cyklu? Včera jsem byla na první kontrole v 11 DC a bylo mi řečeno, že sliznice má sice 10 mm, ale není homogenní a triple line je jen lehce naznačená. KET se proto musí odložit o měsíc, v novém cyklu mi lékař snížil dávkování Estrofemu ze 3 na 2 denně, s tím, že pokud by se situace opakovala, bylo by dobré podstoupit hysteroskopii.
Vůbec jsem takový „výsledek“ nečekala, protože jsem vždy všude četla o problémech se sliznicí jen ve spojitosti s její výškou nedaří se mi dohledat moc informací a tak by mě zajímalo, jestli jste některá řešila stejný problém, čím byl způsoben a jak se ho povedlo vyřešit?
Děkuju ![]()
@Diem a k rizenymu cyklu mas duvod? Sliznice ti evidentne roste hezky, nemivas ovulaci?
Mám PCOS, to je můj hlavní důvod k IVF, někdy asi ovulaci i mám, ale obecně mám nepravidelné a dost dlouhé cykly kolem 40 dní, ten poslední dokonce 47 dní. Taky je mi 39
Měl to být můj úplně první transfer vůbec…
@Diem tak to jsi byla na prvni kontrole teprv, to bych nedelala jeste zavery, nekdy se stava, ze ta sliznice neni ukazkova a dalsi cyklus uz bude. ![]()
Ano, taky jsem měla. KET se zrušil, nechtěli jsme plýtvat embryem. Další měsíc vše v pořádku.
Kvůli tomu jsem nešla na ET. Měla jsem až ket v dalším cyklu a úspěšný.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.