Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky dík, po vašich příspěvcích to beru z druhé stránky, tedy té, že je super, že to není žádnej maminčin závislák, ale stejně to zamrzí… Poprvé to udělala když byla s babi a dědou na bazéně, teď u nich byla i její sestřenka, tak měla s kým blbnout… Ale co bylo taky super, jak se na malou dívala babi (tchýně) z auta pohledem „ty moje chudinko, oni tě určitě trápí, když tak brečíš…“ holt si asi budu muset zvyknout na hysteráky no…
@Pavla0 To víš, že to zamrzí. Já měla období, kdy jsem na tchýni i oficiálně žárlila…
Ale říkám si, že kdybych jednou mohla být babi, jako je ta naše… tak bych byla ráda. Ale při své povaze tomu moc nevěřím… ![]()
@Black Cat To naše babi je taky super, udělá pro ni první poslední, ale hlavně rozmazluje, všechno dovolí, nechceš tak nemusíš… a pak to u nás vypadá tak, že se na malou jenom špatně podívám že něco vyvedla, a je oheň na střeše…
@Everyone u nás je babi taky rozmazlovač první třídy, malá si okamžitě u nich zvykne že může všechno, a doma je uražená když jí to neprojde… K tomu co jsi psala, vzít malé prarodiče by bylo peklo jak ze strany prcka tak babi a dědy… přeju pevné nervy ![]()
@Pavla0
btw. taky ber s rezervou to sdělení jak je dítě u babičky hodné.. nevím co to s těmi babičkami je, ale už jsem viděla u několika kamarádek jak babičky na děti ječí, vlají za táhnoutcím dítětem, spílají a neví co s ním, okřikují a splílají že dítě neposlouchá, že jim málem vletí do silnice pod auto, honí ho s rohlíkem a pitím a spílají jak nechce jíst.. a pak to při vracení dítka rodičům na hřišti shrnou jako „no byl/a moc hodný/á, moc jsme si to užili/y“.. buď mají výběrovou paměť jen na to dobré, nebo si nechtějí přiznat že to tak stoprocentně nezvládají jak si myslely nebo se to bojí přiznat aby jim „mladí“ dítě zase „půjčili“.. bo co já vim..
![]()
@Pavla0 Já jsem se zas naučila na férovku tchýni říct, že tohle a tohle nechci. Naučila jsem se i pochválit, jak dobře se děti s ní mají… ![]()
Teď mám třebas trochu problém s dědou /tchánem/, který dovolí sladkosti před jídlem apod. Bohužel na tom není zrovna zdravotně dobře. Možná až hypochondricky očekává nějaký konec, já nevím…
Ale prostě se mi osvědčilo, babi i dědu pochválit, jak se měl malý dobře, ale nerada bych viděla aby…
Zjednodušeně prostě pochválit a trvat si na svém…
![]()
U nás je babička něco jako bůh
děcka z tama nechcou jet domů, schovávají se, že nikam nejdou atd.
malá ji dokonce párkrát vykládala, že jim nedáváme jíst
asi kvůli dobrůtkám ![]()
@kjhui Jako je fakt, že když jsme u některé z babiček, tak se chová vzorně, nedostává záchvaty, ničím neháže, prostě pohodový hodný dítě… přijde domů a babičky se nestačí divit co se s tím andílkem stalo, protože sebou mlátí po podlaze když se jí něco zakáže, hysterčí jenom se jí něco trošku nelíbí… Tak nevím no, ale před babičkama si nedovolí tolik co přede mnou, i když babičky by to přehlídly a mávly rukou, zatímco já ne…
@Pavla0 píše:
@kjhui Jako je fakt, že když jsme u některé z babiček, tak se chová vzorně, nedostává záchvaty, ničím neháže, prostě pohodový hodný dítě… přijde domů a babičky se nestačí divit co se s tím andílkem stalo, protože sebou mlátí po podlaze když se jí něco zakáže, hysterčí jenom se jí něco trošku nelíbí... Tak nevím no, ale před babičkama si nedovolí tolik co přede mnou, i když babičky by to přehlídly a mávly rukou, zatímco já ne…
tak teď sis víceméně odpověděla, ne? u babiček se něco zakazuje nebo se jí něco nelíbí?
@Black Cat pochválit super, ale na čem si trvat když nevím čím ji tam tak očarovávají ![]()
@tinkerbelll tak toho se doufám nedožiju, to kdyby řekla před tchýní tak mám doma určo sociálku ![]()
@Pavla0
no píšeš že doma jen se něco zakáže, tak sebou mlátí, jak se jí něco nelíbí tak hysterčí.. a u babiček že je vzorná a nemlátí sebou a nehysterčí
doma je vidět příčina i důsledek, a u babiček důsledek není, tak je možné že tam není ani ta příčina?
@kjhui píše:
@Pavla0
no píšeš že doma jen se něco zakáže, tak sebou mlátí, jak se jí něco nelíbí tak hysterčí.. a u babiček že je vzorná a nemlátí sebou a nehysterčídoma je vidět příčina i důsledek, a u babiček důsledek není, tak je možné že tam není ani ta příčina?
@kjhui takže ji mám nechat ať si dělá co chce, jen kvůli tomu abych nemusela poslouchat řev? to bych měla za chvilku z baráku kůlničku na dříví a děcko zmrzačené… jenom asi nemá před babičkama potřebu dělat kraviny, protože jenom kývne a babi si z ní cvrknou do textilu a udělají co chce… na mě to nefunguje, musím taky dělat něco jiného než jenom dělat ťuťu ňuňu a chodit jí za zadkem… ![]()