Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Imi prosim te jestli si vzpomenes, napis mi pak zpravu co ti rek cesky pediatr jak jsou na tom deti ![]()
Rampepurna píše:
Dobrej materiál je ještě i tady www.solen.cz/…07/05/03.pdf
ale je to pro odborná literatura, takže latina a parta nových pojmů, ale já to s díky shltla a byla chytřejší.
Je tam pasení novorozence, dvouměsíčáka a pak tříměsíčáka vyfocené („fyziologický nález“ = dobře).
Dekuji moc za odkazy, mrknu na to jak bude chvile a hlavne jak to zacne byt aktualni…no snad to bude ok,pac tady by s tim stejne nikdo nic nedelal…
AHOJ, my na vojtovku taky chodíme. má se cvičit 4× denně, cvičim 2×,3× a lepší se to..
A vaše děti, když pasou … myslím ty, co pasou správně … leží pevně na bříšku, hrajou si s ručičkama a jinak se ani se nehnou?
Nemám srovnání, mám jenom toho našeho neumětela;)
celkem by mě to taky zajímalo, jak vypadá správný pasení!!!!!!
mona.k.79 píše:
celkem by mě to taky zajímalo, jak vypadá správný pasení!!!!!!
Tady mám něco, podle čeho se trochu řídím a co teda nesplňujeme
http://sedmikraska.mb-net.cz/view.php?…
sieta.m píše:mona.k.79 píše:Tady mám něco, podle čeho se trochu řídím a co teda nesplňujeme
celkem by mě to taky zajímalo, jak vypadá správný pasení!!!!!!http://sedmikraska.mb-net.cz/view.php?…
mona.k.79 píše:
ježiš to je super, díky.. my to splňujeme ale stejně tam chodíme..sieta.m píše:mona.k.79 píše:Tady mám něco, podle čeho se trochu řídím a co teda nesplňujeme
celkem by mě to taky zajímalo, jak vypadá správný pasení!!!!!!http://sedmikraska.mb-net.cz/view.php?…
Tak to je dobře, my jsme objednaní na čtvrtek, tak uvidíme, co nám řeknou, jestli bude cvičení nutné, ale myslím, že jo ![]()
Ahoj holky máma problem, dcera pasla krásně koniky. Jenže je to tak tři týdny kdy začala být hr a při uchopení hračky pravou ruku dava dozadu a j se pak pouští občas levé ruky. Chodíme na rhb ale první cvik jsme zvládly. Druhý jsem si nemohla vyzkoušet a když mi to neslo tak jsem zavolala na rhb ale nemohla mně vzít protože neměla čas. Pak když jsme tam přišli tak že nám místo toho dá diagonalku aby se dcera zpevnila v trupu, zada i bříško aby se otočila. Je ji necelých 7mesicu a korigovany věk je 5.měsícu. Netusite proč ruku dava dozadu a pousti se? ma tendenci se vzepřít ale nejde ji to.
No letadlo ale více dá jen pravou ruku dozadu a později se pustí i levé ruky a leží jen na hrudníku…omlouvam se za špatný popis…
@kanourek
třeba má ochablý sval a je jí příjemnější mít ruku takhle v zadu
když budete pravidelně cvičit, tak se ti určitě napraví, jen dej malé čas
neboj zlepší se to
Zkoušela si, když jí dáš obě ty ruce dopředu jestli neucítíš takový proti tlak?
Můj syn cvičil vojtovku pro predilekci, když jsem se mu snažila otočit tu hlavu na tu špatnou stranu, tak jsem cítila silný tlak, jsem měla pocit, že mu tu hlavu zlomím a navíc se tak kroutil do luku pořád, cvičení pomohlo, ale chtělo to čas.
@Kelsey no máme hypotonii…když ji dávám ruku dopředu hned je vzadu…zarazilo mně že to nedělala a teď začala. Jdeme na neurologii v úterý, určitě se zeptám. Jinak na tu pravou stranu když ji otacim nevzepre se a nedotoci, na levou to udělá. Mám ji přetáčet, a než ji dotocim na bříško tak ma chvíli zůstat na ruce aby se zpevnila.Snad jsem to napsala srozumitelne. Jinak cvicime necelé dva mesice.
U nás je to ted taky takové nahnuté..malému je 7 měsíců, pase, ale že by se nějak opíral o lokty ne, není náznak lezení a přetáčet se umí jen když se mu chce 3× do měsíce..vím je lenivej, ale to pasení je děsný…chvilku pase pak se položí a třeba je tam 2 minuty..prostě si myslím že nepase moc dobře, furt u toho děsně heká a zachvilku je unavenej…po vánocích jestli se to nezlepší, tak nás doktorka pošle na dětskou neurologii
@Malike malá se otočila jen párkrát spíš se ji do toho nechce, dr. dětská nic neresila, až jsem si tam zašla sama. Uklidňuje mně jen to že ji odecitam věk o to co se narodija dřív a vývoj se podle toho posuzuje, takze máme čas ale to paseni se mi nelíbí. Jinak neurologie se neboj, vidím pokroky a vím že to dceři pomůže, sice není příjemný pláč ale musím zatnout zuby.