Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
holky,jak je to myšleno…to poutá ve směru jízdy?My mimčo teprve čekáme,ale nějak to nechápu ![]()
hvězdička25 píše:
holky,jak je to myšleno…to poutá ve směru jízdy?My mimčo teprve čekáme,ale nějak to nechápu
Mimi ve vajíčku-od 0-13kg se poutá proti směru jízdy na zadní sedadlo za spolujezdcem,můžeš i na sedadlo spolujezdce,ale musí být proti směru,a vypnutý airbag,pokud ho máš v autě.
Pokud máě isofix,tak ten je na zadních sedadlech,my ho tam máme.
Teprve dítě,co samo sedí,má 9kg může jít do vyšší sedačky,a ta se dává po směru jízdy,a vždy na zadní sedadlo.
jo nekteri lide jsou vazne tupi, muj ex si myslel, ze klidne muze vozit malou na sedacce spolujezdce a nepripoutanou, protoze on jede pomalu a nedovoli, aby se ji neco stalo
![]()
lucie.t píše:
jo nekteri lide jsou vazne tupi, muj ex si myslel, ze klidne muze vozit malou na sedacce spolujezdce a nepripoutanou, protoze on jede pomalu a nedovoli, aby se ji neco stalo![]()
![]()
haha,to tak ovlivní ![]()
lucie.t píše:
jo nekteri lide jsou vazne tupi, muj ex si myslel, ze klidne muze vozit malou na sedacce spolujezdce a nepripoutanou, protoze on jede pomalu a nedovoli, aby se ji neco stalo![]()
![]()
Na sedadle spolujezdce ji může vozit, ale samozřejmě připoutanou a s vypnutým airbagem. Když jezdím sama, tak mám dceru taky vepředu, páč často blinká a když na mě nevidí, tak je schopna celou cestu proplakat. Koupili jsme to zpětné zrcátko, ale bylo nám k ničemu, takže jsem ho zase prodala
momi33 píše:hvězdička25 píše:Mimi ve vajíčku-od 0-13kg se poutá proti směru jízdy na zadní sedadlo za spolujezdcem,můžeš i na sedadlo spolujezdce,ale musí být proti směru,a vypnutý airbag,pokud ho máš v autě.
holky,jak je to myšleno…to poutá ve směru jízdy?My mimčo teprve čekáme,ale nějak to nechápu
Teprve dítě,co samo sedí,má 9kg může jít do vyšší sedačky,a ta se dává po směru jízdy,a vždy na zadní sedadlo.
Aha…se toho muset ještě hodně učit,připoutání je jasné…a ted už teda i ten protisměr
díky za vysvětlení
hvězdička25 píše:momi33 píše:Aha…se toho muset ještě hodně učit,připoutání je jasné…a ted už teda i ten protisměrhvězdička25 píše:Mimi ve vajíčku-od 0-13kg se poutá proti směru jízdy na zadní sedadlo za spolujezdcem,můžeš i na sedadlo spolujezdce,ale musí být proti směru,a vypnutý airbag,pokud ho máš v autě.
Teprve dítě,co samo sedí,má 9kg může jít do vyšší sedačky,a ta se dává po směru jízdy,a vždy na zadní sedadlo.díky za vysvětlení
není zač,toto a vše ostatní si načteš,neboj ![]()
momi33 píše:
I dítě v posměrné sedačce může být na místě spolujezdce. Jen musí mít auto homologaci pro umístění konkrétní autosedačky na toto sedadlo.
My jednou měli náhradní vozidlo kvuli opravě našeho auta. A právě naše autosedačka byla homologovaná jen na přední sedadlo u spolujezdce, jinde být nesměla (zadní sedadla měli schránku bv podlaze, kerou se může podpěrná noha naší sedačky propadnout při nehodě)
momi33 píše:hvězdička25 píše:není zač,toto a vše ostatní si načteš,nebojmomi33 píše:Aha…se toho muset ještě hodně učit,připoutání je jasné…a ted už teda i ten protisměrhvězdička25 píše:Mimi ve vajíčku-od 0-13kg se poutá proti směru jízdy na zadní sedadlo za spolujezdcem,můžeš i na sedadlo spolujezdce,ale musí být proti směru,a vypnutý airbag,pokud ho máš v autě.
Teprve dítě,co samo sedí,má 9kg může jít do vyšší sedačky,a ta se dává po směru jízdy,a vždy na zadní sedadlo.díky za vysvětlení
Ptla jsem se muže a ten to naštěstí věděl
i to co je isofix
já jsem neřidička,tak trošku tápu ![]()
Asi před rokem touto dobou kolem nás projela škodovka narvaná spoluobčany a paní vpředu měla dítě v autosedačce (vajíčku), akorát že to vajíčko držela v ruce. ![]()
Jinak ani spolehlivá sedačka neochrání dítě v nějaké hodně velké havárii se sešrotovaným autem.
Flyingfrog píše:
Asi před rokem touto dobou kolem nás projela škodovka narvaná spoluobčany a paní vpředu měla dítě v autosedačce (vajíčku), akorát že to vajíčko držela v ruce.Jinak ani spolehlivá sedačka neochrání dítě v nějaké hodně velké havárii se sešrotovaným autem.
jj,pokud je to našrot,tak nikoho nezachrání nic,ani sto airbagů,a padesát pásů,že.
Alpaka píše:momi33 píše:I dítě v posměrné sedačce může být na místě spolujezdce. Jen musí mít auto homologaci pro umístění konkrétní autosedačky na toto sedadlo.
My jednou měli náhradní vozidlo kvuli opravě našeho auta. A právě naše autosedačka byla homologovaná jen na přední sedadlo u spolujezdce, jinde být nesměla (zadní sedadla měli schránku bv podlaze, kerou se může podpěrná noha naší sedačky propadnout při nehodě)
my tu schránku už nemáme,a jelikož jsme si při koupi auta nechali namontovat isofix,tak jsme ani neřešili kam jinam sedačku dát.
momi33 píše:Alpaka píše:my tu schránku už nemáme,a jelikož jsme si při koupi auta nechali namontovat isofix,tak jsme ani neřešili kam jinam sedačku dát.momi33 píše:I dítě v posměrné sedačce může být na místě spolujezdce. Jen musí mít auto homologaci pro umístění konkrétní autosedačky na toto sedadlo.
my to taky neřešili až do té doby, co kleklo auto a dostali jsme to náhradní. tam to zkrátka jinam nešlo.
Raduš.ka44 píše:
Normálně se nikomu do ničeho nepletu.. Ale vím o někom, kdo svoje půlroční dítě vozí ve vajíčku bez pásů a sedačku navíc poutá po směru jízdy. Takže úplně špatně. Upozornila jsem na to, bylo mi odpovězeno, že je to tak schválně. Můžu s tím vůbec něco dělat? Asi jen doufat, že je zastaví policajti a vysvětlí jim to, co?
Já jsem to viděla taky. A dokonce u příbuzných. Měli sice malýho v sedačce připoutanýho, ale ve vajíčku po směru jízdy. Když jsem jim řekla, že to tam ani po směru jízdy nemůže držet, tak mě bylo řečeno, že tak jezdí pořád a že už je stavěli i policajti a nic neřekli. Co na to říct? Nic jen doufat, že se jim nic nestane.
Flyingfrog píše:
Asi před rokem touto dobou kolem nás projela škodovka narvaná spoluobčany a paní vpředu měla dítě v autosedačce (vajíčku), akorát že to vajíčko držela v ruce.Jinak ani spolehlivá sedačka neochrání dítě v nějaké hodně velké havárii se sešrotovaným autem.
hm, tak to já viděla tady u nás v jednom nákupním centru vystoupit z jednoho auta (5-ti místného) 5 dospělých a dvojčata ve vajíčkách. normálně jsem na to zírala a několikrát je počítala a když odešli, tak jsem se šla podívat na auta, jestli nemají přídavné sedačky. a neměli. prostě je museli držet na klíně
a to ještě bylo fakt drahé auto a dost drahé a kvalitní autosedačky. nechápu, že si pořídí takovou výbavu a pak takhle riskují… ale holt každý svého štěstí strůjce. já už jsem v tomto opatrná a mlčím, protože se nechci dovědět, že si mám hledět svého. to si můžeme postěžovat a poklábosit tady ![]()