Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
teda musím se přiznat, že jsem taky jednou nacvakla vajíčko s vikim do izofixové základny a když jsem ho po jízdě vyndavala, tak jsem koukala, že to jde ven i se základnou…
manžel ji měl vyndanou a pak ji jenom položil na sedadlo a mě nenapadlo, že není ukotvená a v šeru garáže jsem neviděla na ty kontrolní panely. naštěstí se teda nic nestalo. ale při tom provozu v praze jsme měli štěstí. to se bohužel sem tam stame.
Wiolla píše:kate02 píše: …a tak, tak jsme ho připoutali do autosedačky, ale už jsme zapomněli, že jsme před tím tu sedačku měli z auta vyndanouprostě blbci no…
sice jsme jeli jen kousek, ale i tak jsme byli v šoku, že se nám něco takovýho stalo…
![]()
…
Tohle se mi také jednou stalo. Od té doby s autosedačkou casnuju, abych se ujistila, že je přidělaná i ona.
JančaK píše: …že jsem sice měla autosedačku připoutanou, ale malou v ní jen posazenou…Tohle ase zase stalo manželovi (dnes se mi k tomu přiznával), ale zachránil to malej, kterej prý hlásil: „Ne, ne, táto, to je špatně!“ Takže MM si zase vystoupil, šel dozadu, připnul ho a teprve pak vyjeli.
Tak jsem ráda, že v tom nejsme sami
My teď taky kontrolujem sedačku, i malýho pokaždý… Pro jistotu…
Wiolla píše:Raduš.ka44 píše:
Já jí napsala, ať si najde videa na youtube, že jí to třeba otevře oči. Ale nevěřím tomu, že se na to vůbec koukne.Hele a ptala ses na důvody (proč takto schválně) a nebo jsi rovnou radila?
Jako jasně, že žádný důvod asi nemůže být důležitější než bezpečí dítěte při jízdě. Ale holt někteří lidi jsou hákliví na radílky a tak si pak nenechají poradit už z trucu…
Já jsem nejprve napsala, že nevidím ani pásy autosedačky a že jestli vidím dobře, tak mají sedačku připoutanou po směru jízdy, takže úplně špatně… Komentovala jsem fotku na FB, pak mi právě dotyčná napsala, že se nemám starat, že to tak mají schválně. Ale já když vidím tu velkou těžkou hlavičku, jak už takhle je zkroucená a představím si, jak musí třeba prudce zabrzdit, nebo do nich někdo ťukne… Snažila jsem se jí to vysvětlit, že si třeba neuvědomuje ta rizika, ale bohužel.. ![]()
Háta_x píše:
Karinko, oni to švagři i tcháni moc dobře ví, o to je jejich lenivost a bezohlednost k dětem horší. Věděli to dřív, než se nám narodila dcera. A i kdyby to nakrásně někdo nevěděl, tak si říkám - co jiného, než vlastní dítě, by mělo člověka přimět k tomu, aby si sehnal informace? Nebo jaký je problém se zeptat na správné používání, když tu sedačku někdo kupuje?
Háto, ale já toto vím, ale trošku chápu i ty ostatní. Podívej, my jsme tady na tomto foru nasáčkované skoro denně, takže máme spoustu informací, co by se mělo a co by se nemělo dělat.
Jenže, jak jsem psala o té kamarádce, tak oni si koupili tu netestovanou sedačku a ani je nenapadlo myslet si, že třeba není bezpečná, páč oni i spoustu jiných lidí si myslí , že by se přece neprodávalo něco, co není bezpečné. Jako, já o tom, že existují nějaké crash testy taky nevěděla. Já se o tom dozvěděla až před 3 lety, takže mě ani nenapadlo se po tom pídit. Zkrátka, já bych si nedovolila někoho, o kom stopro nevím, že ne přílíš bezpečnou sedačku koupil schválně, obviňovat z nějaké nezodpovědnosti. Nemluvím o tvém případu, páč ty píšeš, že stopro víš, že je to tak schválně, ale mluvím o dalších případech.
karinka píše:Háta_x píše:
Karinko, oni to švagři i tcháni moc dobře ví, o to je jejich lenivost a bezohlednost k dětem horší. Věděli to dřív, než se nám narodila dcera. A i kdyby to nakrásně někdo nevěděl, tak si říkám - co jiného, než vlastní dítě, by mělo člověka přimět k tomu, aby si sehnal informace? Nebo jaký je problém se zeptat na správné používání, když tu sedačku někdo kupuje?Háto, ale já toto vím, ale trošku chápu i ty ostatní. Podívej, my jsme tady na tomto foru nasáčkované skoro denně, takže máme spoustu informací, co by se mělo a co by se nemělo dělat.
Jenže, jak jsem psala o té kamarádce, tak oni si koupili tu netestovanou sedačku a ani je nenapadlo myslet si, že třeba není bezpečná, páč oni i spoustu jiných lidí si myslí , že by se přece neprodávalo něco, co není bezpečné. Jako, já o tom, že existují nějaké crash testy taky nevěděla. Já se o tom dozvěděla až před 3 lety, takže mě ani nenapadlo se po tom pídit. Zkrátka, já bych si nedovolila někoho, o kom stopro nevím, že ne přílíš bezpečnou sedačku koupil schválně, obviňovat z nějaké nezodpovědnosti. Nemluvím o tvém případu, páč ty píšeš, že stopro víš, že je to tak schválně, ale mluvím o dalších případech.
Moje rec, ne kazdy zije denodenne vsim kolem deti, jako my tady
a nebo s tim teprve zacina, a rozkoukava se.
Vim to podle sebe - jeden kluk uz mi mirne odrostl, a rozhodne me v dobe jeho řekněme zacatku skolni dochazky nezajimaly kocarky, sedacky a podobne vylomeniny
. To zustalo nekde „v praveku“ a kdyz jsem otehotnela podruhe, v jeho 13ti letech, koukala jsem na vsechno uplne odznova. Sedacku na nej mame po tom starsim
, a ja nedavno poprve v Babystaru videla sedacky, ktere maji vpredu cosi, ze dite je tam polstrovany ze vsech stran - koukala jsem jako puk, co to ma jako byt (do cizich aut venku nenahlizim). ADAC testy znam az odsud, od Natasi
Asi bych se mela taky vic pidit ![]()
Raduš.ka44 píše:Wiolla píše:Já jsem nejprve napsala, že nevidím ani pásy autosedačky a že jestli vidím dobře, tak mají sedačku připoutanou po směru jízdy, takže úplně špatně… Komentovala jsem fotku na FB, pak mi právě dotyčná napsala, že se nemám starat, že to tak mají schválně. Ale já když vidím tu velkou těžkou hlavičku, jak už takhle je zkroucená a představím si, jak musí třeba prudce zabrzdit, nebo do nich někdo ťukne… Snažila jsem se jí to vysvětlit, že si třeba neuvědomuje ta rizika, ale bohužel..Raduš.ka44 píše:
Já jí napsala, ať si najde videa na youtube, že jí to třeba otevře oči. Ale nevěřím tomu, že se na to vůbec koukne.Hele a ptala ses na důvody (proč takto schválně) a nebo jsi rovnou radila?
Jako jasně, že žádný důvod asi nemůže být důležitější než bezpečí dítěte při jízdě. Ale holt někteří lidi jsou hákliví na radílky a tak si pak nenechají poradit už z trucu…
víš, možná jestli jsi to napsala jako veřejný komentář na FB, tak se mohla dotyčná urazit… asi bych na něco podobného na netu, kde si to každý může přečíst, reagovala dost nevrle. možná byl celý problém pouze v tom podání informace. ![]()