Špatné přisání

44
6.5.15 12:42

špatné přisání

Maminky potřebuju radu, už fakt nevim a jsem zoufalá :-/
Malýmu je 8 týdnů a už od porodnice je na UM a furt bojujeme s pitím z lahvičky… on se prostě neumí přisát :-/ Neustále nasává vzduch - jakoby mu prokluzoval jazýček na savičce a to jsem zkusila už cca 7 saviček… medela, mam, nuk, babylove, babymoov a prostě nic - každá z nich má jiný tvar a u všech nasává vzduch a pak zvrací a zvrací a zvrací :-/ všechno samozřejmě provázeno bolestí bříška… prošla jste si tím některá??? mám vydržet a modlit se, že se to naučí nebo kupovat nový a nový savičky? všem moc děkuju za případné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
6.5.15 13:32

Dobrý den.. nejsem si jistá čím může vznikat problém s přisátím vašeho syna, ale napíšu jaký problém měla moje dcera. několik dní po porodu se nedokaázala přisát.. nikdy nepochopila ani cumlání dudlíku (neuměla ho držet v puse-stále jako by jí překážel-jedno jestli byl větší, nemší měkčí nebo tuhý..) a stejné to bylo i při nácviku pití z lahvičky.. nikdo neporadil a tak až na kontrole ve 3 letech (po změně doktora) - mě dětský doktor šokoval informací- nebyl problém s přisátím? jí dobře? mluví dobře?.. atd.. prý má velmi krátkou uzdičku pod jazykem (a není problém to vyřešit).. tak já můžu jen doporučit nechat si překontrolovat u syna uzdičku pod jazykem. přeji hodně zdraví a trpělivosti a at se váš stav brzy zlepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.15 13:32

@radule86 dáváš ho pořádně odříhnout? klidně i během krmení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.15 14:14

@radule86 také bych nechala zkontrolovat uzdičku po jazykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.5.15 14:14

@alalas je pravda, že dudlíka moc nemusí - párkrát si zacucá a pak ho vyplivne… asi zítra skočim k dr, ať mi to hned potvrdí nebo vyvrátí, popř poradí… moc děkuju :-) @martina.se jj, dávám ho během jídla odříhnout - věřim tomu, že když vyřešim to přisávání, tak bude po bolení i po blinkání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.15 14:15
@3HE píše:
@radule86 také bych nechala zkontrolovat uzdičku po jazykem.

ona drží jazyk jakoby uvázaný a dítě s ním nemůže obklopit dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.15 14:16

@radule86 blindit může tak jak tak - já měla od začátku hrozně blicí dítko :think: ale teoreticky by to mohlo pomoct.. no uvidíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
6.5.15 17:05

@radule86 muj syn mel velmi kratkou uzdicku - jazycek mu delal uplne srdicko. Dudlika vzal hned - tu nejobycejnejsi dlouhou kyticku, z prsa pil velmi malo, ale prisaval se dobre - kontrolovali doktori. Uzdicku jsme nechali strihnout az pred 3.rokem. Ja jen, aby ses na to neupnula. Ovsem bylo by to nejjednodussi rozhreseni, drzim palce.
Mala mela take kratsi uzdicku, nechali jsme strihnout hned ve 2 mesicich, ale i tak dudlika nevezme do pusy, jako kdyby to neumela drzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
6.5.15 18:02

Vytvorila jsem novou diskuzi..jsem si nevsimla, mame stejny problem :zed: nevim co s tim. U lekarky jsme byli vcera. @radule86 jestli se vam problem s uzdickou potvrdi prosim o informaci. Nechap popripade u male taky zkontrolovat. Je to vecny boj krmeni a prdeni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.5.15 20:52

@kelinqua přesně… a mě je malýho tak líto :-/ špatně se nají a ještě z toho má bolení… zítra v 11 jdu k dr., tak sem hned potom písnu… každopádně vám děkuju, vůbec by mě ta uzdička nenapadla :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
6.5.15 21:15

@radule86 ja jsem zkontrolovala male v pusince a na uzdicku to nevypada mela by jazyk do srdcovityho tvaru kdyz place a kdyz vyplazne tak jalo by ju to od spicky tahlo.. ale to jsem vygooglila. Uvidime co s tim. Kazdopadne mala jedla ted a to byl horor plac a vztek. Zajimave je, ze caj pije pekne. Tak at to milackum co nejdrive jde a netrapi se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.5.15 08:35

@kelinqua tak jsem jela včera k dr. a ona tam zase nebyla!!! jezdí k nám 2× týdně a z toho stejně jednou nepřijede, hrůza!!! takže musíme vydržet zase až do úterý… ale hlavně jsem na něco přišla… včera jsem si dala malýho na klín a dala mu do pusinky flašku a začal zase pít a přisávat vzduch, vyndala jsem mu to z pusinky a on otočil hlavičku ode mě, dala jsem mu flašku a on se přisál a nenasával vzduch, takže jsem ho přehodila z pravý ruky na levou, dala mu flašku a ejhle!!! on ten vzduch nenasává, krásně je přisátej!!! nedalo mi to a zase jsem ho hodila na pravou ruku a opět nasával vzduch a vlevo zase nenasával :-O no to by mě v životě nenapadlo, že mu bude vadit, že jsem levák!!! už se 3× takhle napapal, je bez bolestí bříška a nezvrací… no chápete to? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.5.15 13:54

@radule86 to je zajímavé… tak třeba už jste problém vychytali… můžeš krmit i tak, že ho dáš na pošltářek do zvýšené polohy… nemusí být přímo v náručí. třeba je citlivější a špatně se mu leží. ale třeba v poradně tu uzdičku nechej překontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
8.5.15 19:21

@radule86 tak to ti zavidim!! U nas posledni jidlo des a hodinu jsem nosila na odrihnuti a nic! Pred chvili byl rev ale ten vzduch co vypila ten vyjde az v noci 8o :zed: :zed: :zed: male uzdicka vypada normalne.. no jeste nas napadla flaska od medely pro deti s rozstepem tam se nemusi sat..ale mala se to musi nejak naucit..nebo spis ona to umi ale nema silu sem tam pije hezky ale jen chvili a pak mlaskani a bublani vzduchu do zaludku :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.5.15 23:26

@kelinqua a co zkusit dát větší dírku? dává se to slabším dětem, aby se tolik neunavovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová