Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@3HE uz mam objednanou savicku
snad to pujde..zkouseli jsme a mala se dusila ![]()
@kelinqua tak potom pisni, jak to dopadlo…
kolik je malé? už by možná mohla i kapky na prdíky - já mám dobře osvědčené Babycalm - dávej celodenně.
to by mě nenapadlo, kolik problémů je s pitím z lahve… lidi to mají zafixované, že s lahvičkou je to super a pohoda… a jak vidět, není to vždy pravda.
@3HE jo u nas v rodine taky rikaj to samy.. ze ma byt s lahvickou pohoda
mala bude mit 6 tydnu.Baby calm jsem davala ale bez rozdilu trochu pomaha infacol. A davam laktobacily a kapky biogaia. Mistama pije hezky tak se ji za tu flasku snazim tahat at ju to nuti vic sat, ale ve vetsine to pousti a to je spatne ![]()
@kelinqua za lahev bych netahala..to mi spíše přijde demotivující… má jazýček obtočený kolem dudlíka, má tam podtlak a tím taháním jí ho zrušíš… zkus jí spíše potlačit vodorovně položeným ukazovákem na podbradek - tím ji probereš a připomeneš tahací pohyby- to by ale bylo lepší krmit na polštářku než v náručí… protože v náručí ti chybí ruka…
co antikoliková lahvička - jak jí ucházejí bublinky, aby se netvořila ze savičky placka…?
@3HE mame MAM antikolikovou
dneska pila uz trosku lip..me pripada ze je strasne hrr ze zacatku polyka vzduch mlaskani a u konce flasky uz pile hezky. Asi ji zkusim davat casteji jestli je hladna tak pije spatne. Pritom mi hlady neplace. Davam po trech hodinach
pod tou bradickou jsem ukousela ale spis jako by ju to vyrusovalo u kojeni to zabiralo ale tady moc ne ![]()
@kelinqua hmmm, každé miminko je jiné… a každá maminka musí přijít na to, co pomáhá… s tím hladem je to možná pravda… ona už má možná takový hlad, že neví, co ba a jak by… aby to pomohlo
zkus zkrátit třeba o 30minut…
Tak jsem byla s malým u dr a řekla, že v pusince je vše tak jak má být - uzdička je ok a jediná její rada zní: VYDRŽET!!! prý na 9i měsících už to bude ok - to je rada, co??? to jsem od ní nečekala, protože je to fakt super dr a je bezmála nejlepší v okolí… jelikož malý prospívá, tak není nikde problém…
@radule86 9? Me jebne
u nas se to stahlo na jednu koliku denne od 7 do 10
ale stoji za to teda. Ted kolika a mala vypila celou flasku hezky a hned brkla. Asi tim chtela rict: vydrz to se mnou
a dalsi bude opet se vzduchem. Me doktorka rekla at si koupim savicku s vetsi dirkou a vydrzet. Na to asi ani neni jina rada.. tak jsme si vytahly cernyho petra na jidlo treba budou aspon zoubky bez place
muzem doufat.
@kelinqua myslim si, že JÁ si vyžeru u druhátka všechno, protože prvátko je můj anděl - od narození spí celou noc (do půl roku spal celý den a do roka byl vzhůru jen 3 hodinky dopo a 3 hodinky odpo), žádný koliky, žádná probděná noc kvůli zoubkům - když nepočítám 40 horečky, co měl teď o víkendu (jsou mu necelý dva roky)… druhátko je opak i když už je to s tím spánkem lepší… zkus se podívat na lahvičku babymoov - francouzská technologie (u nás je nejpoužívanější) a pak mám medelu calm - zkus mrknout na net a kdyžtak by jsme se domluvili, že bych ti jí poslala
@radule86 z medely mi nechce pit vubec..no ja mam teprv prvni tak si rikam ze druhe bude za odmenu
a ty to mas naopak aby ti nebylo lito
na tu francozskou se mrknu. Mala od narozeni spala v noci max 3 hodky a uz to pomalu protahuje na 5. Kdyz nema boleni tak je zlata..ale to jidlo = kolika tak je to na nic
Uz at to prende.
@radule86 píše:
Tak jsem byla s malým u dr a řekla, že v pusince je vše tak jak má být - uzdička je ok a jediná její rada zní: VYDRŽET!!! prý na 9i měsících už to bude ok - to je rada, co??? to jsem od ní nečekala, protože je to fakt super dr a je bezmála nejlepší v okolí… jelikož malý prospívá, tak není nikde problém…
to zní skoro ironicky
bych se asi naštvala… ![]()
@radule86 ahoj, byla jsem s malou na poradu v porodnici na novoronezeckým a doporučili mi obyčejný dudlík.
http://www.slune-cz.cz/…vy-tresinka/
a ejhle malá z něho pije! sice ji to trvá dýl, ale vzduch skoro nepolyká a ještě jsem změnila UM na nutrilon comfort a už druhou noc prospala a dnes ráno byla samý úsměv
tak jestli ti pomůže můžeš vyzkoušet ![]()
@kelinqua a přímo tadytu savičku? četla jsem tam, že je na kaše - to nevadí? tak to je super, že je malá vysmátá, moc ti to přeju…
nebo spíš, moc vám to oběma přeju ![]()
@radule86 myslim typ savicky ja mam pomaly prutok a ted jsem objednala jeste stredni tak vyzkousim. Ale s tim pomalym ji to jde pekne. Mam jeste ten nejmensi mini ale z toho ji to neslo moc mala dirka. Na kasi nee na to mame jeste cas
nasaje to pekne cely a pije dobre. utradila jsem za ruzny lahvicky a savicky pres dva tisice a nakonec lahvicka canpol za 60 kc a dve savicky za 35 ![]()