Těhotenství a partner - špatné rozhodnutí

267
23.7.12 20:36

Špatné rozhodnutí.

Ahoj,
mám takový problém. Je mi 18 let, a čekám dítě.. ze začátku jsme s přítelem uvažovali že bych možná šla na interupci, ale nakonec jsme si to rozmysleli. Nyní jsem ve 12 tt, a mám pocit že se vše hroutí. Přítel nemá o malé, ani o věci okolo dítěte zájem. Nedávno my dokonce ze vzteku řekl, že je se mnou už jen kvůli dítěti a že bych měla jít na potrat. Cítím se na nic, nechci být s někým kdo je se mnou jen kvůli dítěti, které ani už nechce. Bylo to prý jeho unáhlené rozhodnutí, že jsem na něj prý tlačila. Vůbec nevím co dělat, jestli to vyřešit rozchodem, a být svobodná matka, nebo to zkusit ještě dál řešit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
23.7.12 20:39

Ach jo… to jemi moc lito.
Pokud situace neni nijak vyhrocena, dej tomu volny prubeh, i ja jsem si tezko zvykala na novy stav, pro chlapy je to jeste tezsi. Snad ho malicke roznezni az bude na svete. Vsechno bude dobre, nelam si ted hlavu vztahem, omluv se miminku, ze jsi uvazovala nad potratem a hyckej ho jak muzes v brisku.
Obcas je lepsi nechat zivot vyresit veci za nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.7.12 20:42

@skrudzz Ahoj, moc mě mrzí, že to máš takhle složité. Přítel je taky tak mladý jako ty? Rozhodně bych to neřešila rozchodem - nebo aspoň ne hned.. Důležité je, jestli chceš miminko ty..pokud ano, tak to zvládneš - v nejhorším případě i sama.. Jsi ještě na škole? Nebo co děláš? Má se o tebe kdo postarat? Rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.7.12 20:45

Dej mu čas… jste oba mladí uvidíš kam se to v průběhu těhotenství posune… Máš dostudováno? Bydlíte spolu? Nebo jak to máte?

• Citovat
  • Upravit
267
23.7.12 20:48

Příteli bude teď 19. Zatím bydlíme u rodičů, a přítel už pracuje, takže jsme plánovali, že se pár měsíců po porodu už osamostatníme. Zatím jsem přerušila školu, a budu ji dodělávat hned jak to bude možné.
Já to také rozchodem řešit nechci. Chtěla bych sním být, ale při té představě že je se mnou jen kvůli malému, mě ubíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.7.12 20:50

@skrudzz
myslím, že to chce čas a chladnou hlavu.. vím, že se mi to jednoduše píše, ale že to nejde.. nicméně je to asi jediná rada.. dokonce si myslim, že teď aninemá smysl s ním o tom mluvit..
Co na to říkají rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.7.12 20:51

@skrudzz školu určitě nepřerušuj…v těhu část zvládneš a pak zažádej individuál, ale fakt nepřerušuj…

• Citovat
  • Upravit
267
23.7.12 20:51

Rodiče už se s tím smířili, vzali to i docela dobře. Dodávají mi velikou podporu, ale přes to už jim chci vyset co nejmíň na krku, a co nejdřív se osamostatnit, což bude asi nemožné, jestli zůstanu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.7.12 20:52

Chlap prostě není v tvém těle a tak nemůže cítit to, co cítíš ty. I proto chlapi občas plácnou nějakou takovou kravinu… :nevim: Je taky možné, že z něho bude dobrý taťka; do budoucnosti nikdo nevidí. Počkej a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.7.12 20:52

@skrudzz co děláš za školu, že jsi ji musela přerušit? nějakou sportovní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.7.12 20:53

Dělám Uměleckou řemeslné zpracování dřeva. Kde se pohybuju každý druhý týden na truhlárně, takže je to nemožne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.7.12 20:54

Je mi líto, že teď kdy by sis měla užívat těhotenství, máš takové trápení :( .Ale nech tomu zatím volný průběh. Mimčo jste neplánovali, proto si na to přítel ještě nezvykl a možná jen potřebuje víc času se s tím, že bude rodičem smířit.(Ikdyž to neomlouvá ty řeči co má). Pokud se jeho nálady nebudou stupňovat k nevydržení, tak bych čekala jak se bude chovat po porodu.Pak uvidíš, jestli má cenu ve vztahu pokračovat nebo ne.
Přeji ti pokud možno bezproblémové těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.7.12 20:55

@skrudzz aha :( a zažádala jsi už o individuál? třeba by to ško řešit..
A s tvým chlapem..prostě mu dej čas…když je miminko neplánované, musí to být pro chlapa ještě divnější pocit než pro tebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.7.12 20:55

No, také my dnes už manžel občas řekne něco ošklivého i když nechce a pak se omlouvá, že to bylo ze stresu atd..my ženské jsme holt citlivější..zkus mu dát čas se s tím srovnat. My máme mimčo až teď po třicítce a také jsme se s tím rovnali :)
a kdyby to náhodou nedopadlo, věř, že mimčo ti to vynahradí a určitě by se našel i někdo, kdo by vás chtěl oba :hug:
držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.7.12 20:58

Na individuální hodiny jsme se radili s ředitelem, a říkal že u tohohle oboru to je nemožné. Kdyby to prý bylo jen s výučním listem, kde je více praxe, než školy.. pak už by to prý nějak šlo.
Já vím, z jedné strany ho i chápu, ale občas se bojím že i jemu přepění nervy, a prostě ode mě odejde. To že zůstanu sama, bez školy (zatím).. s toho mám strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí