Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě už tady to téma bylo mnohokrát probíráno, nicméně budu ráda za každé Vaše pozitivní slovo, osobní zkušenost. Jsem podruhé těhotná, na první prohlídce u doktora jsem byla před deseti dny, těhotenství je v pořádku, jen je podle ultrazvuku o týden mladší, což mě zaskočilo. Dneska jsem byla u doktora znovu kvůli mykoze, kontroloval i mimi, povyrostlo tak o týden, ale stále je mladší, doktor to určil na 6. tt, přitom podle poslední menstruace bych měla začínat 8.tt,dobře, ovulace byla ne 14.DC,ale podle mě 17.,ale i tak mi to nesedí, navíc, pokud bych byla v 6.tt,neměla bych 27.DC pozitivní test, druhá čárka byla sice slabší, ale byla tam jasně a zřetelně vidět. Jsem z toho dost zdrblá, já vím, měla bych se radovat z našeho synka, ale nemumím se nad to povznést a netrápit se tím. Mám strach, že to nedopadne.
Nemusi to byt nic, ja u druheho taky mi neodpovidal asi o deset dni, jenze vim dky jsem otehotnela takze to byla blbost
Pozdeji jsem otehotnet nemohla neb pak sex uz nebyl
Narodil se s vahou 3120,byl mensi cele tehu…podle UZ vzdy o par dni i kdyz ke konci to uz myslim i dohanel…takze neboj uvidis za par dni bude srdicko.Moc drzim palecky:)
Vsak to musis brat s rezervou
vzdyt se bere +/- 2 tydny.. mimi se srovna a nebo si otehotnela jindy nez si myslis
nebyla bys prvni ani posledni
nic si z toho nedelej… my byli zase porad vzdy minimalne o tyden vetsi nez podle MS… bude vse v poradku neboj ![]()
Ahoj, moje obě děti byli podle utz o týden až dva mladší, než by odpovídalo
.
Hlavní, aby se ten rozdíl udržoval stále stejný a není to problém ![]()
U obou dětí mi doktor hlásil, že mají o dva týdny menší tělo než hlavu. Poprvé jsem byla na mrtvici. Nic nevysvětlil, jen prý mě bude sledovat. Nakonec to bylo v pohodě. Holky prostě mají velkou mozkovnu.
Takže třeba jen budeš mít netabulkové miminko. Drobnější než je norma.
Miluju škatulky na děti.
Ber ultrazvuk v odhadech +/-
třeba to pak zase dožene. A dokud doktor nehlásí konkrétní problém, bude to v pohodě.
Já se dle poslední MS lišila o 4 týdny, takže se Dr. řídil dle UZ a během těhotenství malá zaostala o další 2 týdny, narodila se zdravá, jen trochu menší.
Mě se to srovnalo až někdy v 9 týdnu, do té doby jsme byli taky menší než jsme měli (100% vím kdy jsme počali, protože pak už sex nebyl, takže mimčo nemohlo být menší). V 7tt jsme vypadali na 5tt, ale teď jsem ve 26tt a máme to přesně na den od oplodnění
takže neboj se nic, určo to mimčo dožene ![]()
Já měla termín podle MS 5.3. a podle ultrazvuku až 23.3., ze začátku jsem s tím měla akorát nervy, menstruace byla zpožděná 14 dní, testy byly pozitivní ale na utz nebylo nic vidět, v krvi strašně malá hodnota hcg, takže mě honili po nemocnicích, jestli to není mimoděložní, protože podle poslední MS jsem měla být už v 6tt. Nakonec si mě doktorka pozvala o 2 týdny později a na utz už byl prcek vidět, otěhotněla jsem totiž hned první měsíc po vysazení prášků, takže podle MS se to ani nedalo počítat. Na ultrazvuku ve 13tt nám spočítali termín na 23.3. a celou dobu tomu malá odpovídala, +/- 2 dny, narodila se přesně na termín 23.3., měla 2920 g a 47 cm, takže sice prcek ale zdravá a v pohodě. Nenervuj se tím, ono to málokdy sedí, uvidíš na dalších ultrazvucích ![]()
Děkuju Vám všem za psychickou podporu, asi to i moc řeším, jsem už holt taková, snad to bude v pořádku, na kontrolu mám přijít za 3 týdny, pokusím se na to moc nemyslet a myslet pozitivně a dám Vám vědět, jak jsme dopadli na kotrole. Ještě jednou moc díky, moc jste mi pomohli.
Holky. Doktor mi dnes rekl ze dle utz jsem 5+ neco, ale dle ms 6+6. Srdicko uz videl. Ptal se me jestli toho 12.12. to byla opravdu ms. Rekla jsem ze dle meho ano. Regulerni ms to byla. Ale je fakt ze to byla prvni ms po odstaveni ditete. Ptal se jestli jsem tedy uz nekojila a ano to uz jsem nekojila asi tri tydny… proto asi ms prisla. Prednim v tehu+ 2 roky kojeni nebyla. Proc ale jsem dle ms 6+6 a dle utz 5+ neco? proc se ptal jestli to byla opravdu ms? ze bych otehotnela jeste driv? nebo naopak spis asi pozdeji kdyz je dle utz mladsi? diky za nazory
@Anonymní píše:
Holky. Doktor mi dnes rekl ze dle utz jsem 5+ neco, ale dle ms 6+6. Srdicko uz videl. Ptal se me jestli toho 12.12. to byla opravdu ms. Rekla jsem ze dle meho ano. Regulerni ms to byla. Ale je fakt ze to byla prvni ms po odstaveni ditete. Ptal se jestli jsem tedy uz nekojila a ano to uz jsem nekojila asi tri tydny… proto asi ms prisla. Prednim v tehu+ 2 roky kojeni nebyla. Proc ale jsem dle ms 6+6 a dle utz 5+ neco? proc se ptal jestli to byla opravdu ms? ze bych otehotnela jeste driv? nebo naopak spis asi pozdeji kdyz je dle utz mladsi? diky za nazory
přijde mi divný, že by v 5+ něco už viděl srdíčko, to je celkem brzo, v tom 6+6 už by to šlo. Podle čeho soudil, že je těhotenství mladší? Jinak nevím ale nehrotila bych to, nejpřesněji ti to určí na NT screeningu kolem toho 13tt, tak uvidíš…
Ona mohla být ovulace později, asi se spíš ptal, aby se měl čeho chytnout, nevím. Každopádně u mě to tenkrát nedopadlo a zkončila jsem v 11. týdnu na revizi pro zamlklé těhotenství, ale už nějak od začátku jsem to tušila, vím, kdy byla ovulace, takže to byl nesmysl, otěhotnět později. Ale teď už jsem zase těhotná, ve 13. týdnu a všechno je v pořádku, Ale třeba moje kamarádka taky otěhotněla později, doktorka ji strašila, že je to nejspíš neprosperující těhotenství a taky hcg narůstalo pomalu, nakonec ale to bylo tak, že otěhotněla až na konci cyklu a má teď půlročního zdravýho chlapečka. Víš co, může to být tak i tak, to se ukáže až třeba na příští kontrole, z mé zkušenosti vím, že to může dopadnout i špatně, ale hlavu vzhůru, třeba to bude dobrý a když ne, povede se příště, jako u nás, tři měsíce po revizi, každopádně držím pěsti. Ale vážně, aby bylo v 5 + něco už vidět srdíčko, to se mi taky nezdá, v počátku těhotenství je to určení stáří opravdu nepřesné a jak napsala Verca 1989 přesně se to dá stanovit až na tom NT screeningu ve 13.tt.
Holky, taky jdu k vám na radu/ujištění/cokoli.
Poslední MS jsem měla 7.7., pozitivní těhu test 1.8. (25 DC)
Dneska jsem byla u doktorky, dle MS bych měla být 7+5, ale podle utz to vypadá jen na pátý týden. Dneska a v pondělí mě čeká krev na HCG, ale jsem nervozní jako pes ![]()
Myslíte si, že podle uvedených termínů (hlavně poz.test 1.8.) je možné, abych byla teprve v 5.týdnu?
@Ladie drž se, taky jsem měla mladší těhotenství, došlo i srdíčko a na další kontrole konec - měla jsem být okolo 10. tt a zamlklý plod odpovídal něco okolo 8 tt
@Ladie držím palečky a snad i uklidním, my byly celé těhu pozadu o tři týdny
od úplného začátku podle dr jsem měla rodit až 8.3, malá je nakonec 8.2 s tím že v porodnici řekli že je narozená max tak o dva týdny dřív podle vávoje jen váha a výška byly malé na věk… a vlastně stále je ted máme 6 měsíc a nosíme vel na 3 měs max