Dají mi neschopenku v nemocnici?

Sylviii
23.7.12 15:33

Dají mi neschopenku v nemocnici?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, když můj gynekolog má dovolenou jestli mi můžou dát neschopenku v nemocnici? Hrozně mě bolí záda a v práci to asi nezvládnu:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
620
23.7.12 15:38

PN ti může vypsat tvůj obvoďák. Zvlášť když to chceš na bolesti zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
23.7.12 15:41

@Sylviii V nemocnici ti dají neschopenku pouze v případě hospitalizace, jinak těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.7.12 15:43

@Tamaris
těhotným ji vystavuje mudr.na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.7.12 15:45

@Sylviii
hale pokud tě hodně bolí záda fakt jsi hned do nemocnice. nechci strašit ale kamarádka měla bolesti zad a šla na gyndu a ten jí řekl že rodí. pak rychlou k apolináři a porod ve 28tt.
neschopenku ti asi nedají ale asi si tě tam nechají na pozorování pro jistotu. a pak zajdi k mudr. a pokud budou problémy on ti ji napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
23.7.12 15:48

Pokud bys došla do nemocnice na gyn. ambulanci jako těhotná a uvedla bolesti podbřišku a bolesti zad, tak ti neschopenku určitě napíšou, když bys ji chtěla, jinak ji může napsat obvoďák, pokud jen bolí záda…
Edit: do nemocnice na gyn. amb. můžeš, pokud má tvůj gyn dovolenou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
23.7.12 15:51
@helenkanai píše:
@Tamaris
těhotným ji vystavuje mudr.na gyndě.

A to je novinka? Já jsem měla na migrény v těhotenství neschopenku od obvoďáka. Měla jsem ji 14 dni, chodila jsem i na kapačky ambulantně na neuro. Dr. mi řekla, že když to bude dlouhodobější, převede se ta neschopenka jako že pokračuji - k mému gynekologovi :nevim:
A když jsem i později řešila nějaké negynekologické problémy s gyndr.( v těhotenství), tak mi říkal ať si zajdu k obvodnímu.
Nemám pocit, že když si těhotná všechny problémy vyřeší návštěva gynekologa. Však zakladatelka nemluví o PN z důvodu rizikového těhotenství. Nebo to řeší nějaký zákon/vyhláška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sylviii
23.7.12 15:51

Je blbý, že ještě nemám zařízenýho obvoďáka a gynda tam bude až třicátýho tak nvm :think:

• Citovat
  • Upravit
17010
23.7.12 15:54
@Sylviii píše:
Je blbý, že ještě nemám zařízenýho obvoďáka a gynda tam bude až třicátýho tak nvm :think:

viz můj příspěvek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.7.12 15:54

@Tamaris
no já měla bolesti zad, břich a střílo mi to do nohou a byla jsme na rizikáči pak až do porodu od mého gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sylviii
23.7.12 15:56

@veveruskaa Tak já to zkusím, děkuju

• Citovat
  • Upravit
43035
23.7.12 15:57

Mohou dát, ale budou neradi, zvláště, pokud tam nejsi vedená v nějaké spec. poradně. Preferuj obvoďáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
23.7.12 16:00

@helenkanai no jasně já se nepřu, že nemůže gyndr. vypsat PN třeba na celou dobu těhotenství, ale jde to i od obvoďáka. Stejně co tady zakladatelce radím je zbytečné, když obvoďáka zatím nemá.
@Sylviii tak stejně ti nic jeného nezbude než jít na ambulanci do špitálu když nemáš praktického a ani není zástup za tvého gyndaře (což u nás třeba je)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.7.12 16:04

@Tamaris :D
no vidíš ani já. tehdy mi moje obvodačka řekla že neschopenku mi musí dát mmudr.na gyndě. tak nevím, malé jsou dva roky. a nebo to chtěla psát ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.7.12 16:12

Mám za to, že na gynekologickou diagnozu (různé dohledy nad rizikovým těhotenstvím a podobně) ti může napsat výhradně gynekolog. Na záda, migrénu a spol. obvoďák, je jedno, jestli jsi u toho těhotná nebo ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky