Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
Zakládám novou diskusi, protože tohle téma jsem nikde nenašla… Dneska jsem byla na preventivní prohlídce u gynekologa, mám týden zpoždění MS(u mě nic neobvyklého) a on mě kontroloval ultrazvukem, zkoumal to dlouho a pak řekl, že vidí náznak raného těhotenství
No co o to, mimi by nám nevadilo, i když jsme se o ně nesnažili. Ale doma jsem si dělala test a tam NIC, ani duch
![]()
Tak teď nevím, komu věřit, doktoru nebo testu??? Mohla bych být těhotná tak 2-3týdny
Nezdá se mi, že by to takhle brzo šlo vidět na UTZ ![]()
Ahoj, věřila bych lékaři. Byla jsem u něj v nějakém 6.tt (tt cca 3týdny po oplodnění) a byl tam vidět gestační váček. Dá se to brzo zjistit. Ale lékaři nechtěji obvykle tak časnou návštěvu kvůli tomu, že je vidět jen ten gestační váček, není vidět plod a srdíčko a hodně těhot. skončí v ranném stádiu.
Gratuluju, snad to vyjde. Určitě si to nech. Tolik žen se snaží otěhotnět. Kamarád dokonce s partnerkou až ve 40letech po mnoha a mnoha operacích, lécích apod.
@Osmanka píše:
Ahoj, věřila bych lékaři. Byla jsem u něj v nějakém 6.tt (tt cca 3týdny po oplodnění) a byl tam vidět gestační váček. Dá se to brzo zjistit. Ale lékaři nechtěji obvykle tak časnou návštěvu kvůli tomu, že je vidět jen ten gestační váček, není vidět plod a srdíčko a hodně těhot. skončí v ranném stádiu.Gratuluju, snad to vyjde. Určitě si to nech. Tolik žen se snaží otěhotnět. Kamarád dokonce s partnerkou až ve 40letech po mnoha a mnoha operacích, lécích apod.
Nechali bychom si mimčo určitě, o tom žádná
Jen nevím, na čem jsem, mám jít za 2týdny znovu, budu napnutá jak guma od gatí
Tohle by už bylo podruhé, co se nám prcek povedl náhodou
Díky za odpověď ![]()
A kdy jdeš na další kontrolu? Asi bych se pro jistotu chovala těhotně, sem tam bych zkusila další test (jak se znám, tak bych testovala každý den
), případně kdybych byla hodně netrpělivá, asi bych si zkusila zajít na krev. No a gratuluju!
@atominnka Věřila bych doktorovi. A test zkus třeba znovu za týden, za dva… ![]()
@Malá Mia píše:
A kdy jdeš na další kontrolu? Asi bych se pro jistotu chovala těhotně, sem tam bych zkusila další test (jak se znám, tak bych testovala každý den), případně kdybych byla hodně netrpělivá, asi bych si zkusila zajít na krev. No a gratuluju!
Na krev se mi moc nechce
Mám jít za 2 týdny, asi umřu netrpělivostí
No tak já to pro jistotu nebudu s tím „těhotným“ chováním přehánět
Nekouřím, nepiju, snažím se jíst zdravě, tak co… ![]()
Mně by se taky chtělo věřit doktorovi. Ale připadá mi divné, že na testu nic není. Já jsem to měla naopak: na testu koleje jak blázen a doktorka na UTZ tak nejistě říkala: nó, nějaká chudinka tečička tu je, ale to ani těhotenství nemusí být… (Ta chudinka tečička už má rok a je jí plný barák).
@Malá Mia píše:
Mně by se taky chtělo věřit doktorovi. Ale připadá mi divné, že na testu nic není. Já jsem to měla naopak: na testu koleje jak blázen a doktorka na UTZ tak nejistě říkala: nó, nějaká chudinka tečička tu je, ale to ani těhotenství nemusí být… (Ta chudinka tečička už má rok a je jí plný barák).
Ahojky. mam kamaradku, ktere test nevysel nikdy a ma chlapecka. Takze bych verila doktorovi urcite, ten vi, co tam vidi:-) A ja nejsem doktor a taky jsem to na utz videla uz na zacatku 5 tydne tehotenstvi, tedy tesne po vynechane MS.
Tak gratulace a at pekne roste
@JaniceB píše:
Ahojky. mam kamaradku, ktere test nevysel nikdy a ma chlapecka. Takze bych verila doktorovi urcite, ten vi, co tam vidi:-) A ja nejsem doktor a taky jsem to na utz videla uz na zacatku 5 tydne tehotenstvi, tedy tesne po vynechane MS.Tak gratulace a at pekne roste
Jenže já jsem tam neviděla nic, teoreticky bych měla být 2-3tt, což je brzy ![]()
@Hodaka píše:
To jsou mi věcigratuluju
Díky, ale ještě není k čemu
až za 2 týdny ![]()
Btw, parádní profilovka ![]()
Já bych věřila doktorovi, je to sice neobvyklé, že to na UTZ rozpoznal dřív, než test (zatím negativní), ale myslím, že by ti to neříkal, kdybys to tam opravdu neměla. Je to odborník. Držím pěsti. ![]()
@ArankaC. píše:
Já bych věřila doktorovi, je to sice neobvyklé, že to na UTZ rozpoznal dřív, než test (zatím negativní), ale myslím, že by ti to neříkal, kdybys to tam opravdu neměla. Je to odborník. Držím pěsti.
No nevim, odborník, mi u dcery tvrdil v 9tt, že to je kluk, přir¨tom takhle brzo to poznat nemohl
Jen jestli nechlastá a pak nevidí, co tam není… Ne dělám si srandu, uvidíme za 2 týdny
![]()
Nevím, buď bych šla na krev nebo testla dvěma citlivými testy (mamatest 10, namáčecí proužky), ze stejné moči. Pokud by oba ukázali aspoň náznak ducha, tak bych uvěřila. Jinak to může být třeba i jen maličký polyp, cystička, nemusí jít nutně o těhotenství. To taky může držet ms. ![]()