Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně rozdíl mezi termínem dle utz a termínem dle MS dělal 18 dní
A malá se narodila ještě dalších pět dní po termínu ![]()
@brumi píše:
@Ladie držím palečky a snad i uklidním, my byly celé těhu pozadu o tři týdnyod úplného začátku podle dr jsem měla rodit až 8.3, malá je nakonec 8.2 s tím že v porodnici řekli že je narozená max tak o dva týdny dřív podle vávoje jen váha a výška byly malé na věk… a vlastně stále je ted máme 6 měsíc a nosíme vel na 3 měs max
Děkuji. První těhotenství taky bylo o víc, než týden mladší. Ale teď mi prostě nesedí ty těhotenské testy. Dělala jsem si i ten digitální a podle něj jsem 7.8. byla 2-3 týden od oplodnění = 4-5 tt
Ach jo ![]()
@Ladie zatím hlavně nestresuj, stejně to neovlivníš, a snad se myslet jen na to dobré ![]()
Neboj. Všechno muže byt v pořádku. Ja měla rozdíl o tři týdny a maly se narodil podle utz. Takže jsem měla pozitivni tehu test skoro okamzite.
Taky jsem krvacela a všechno mozné a všechno bylo v pohode:)
@Loki01 píše:
Neboj. Všechno muže byt v pořádku. Ja měla rozdíl o tři týdny a maly se narodil podle utz. Takže jsem měla pozitivni tehu test skoro okamzite.
Taky jsem krvacela a všechno mozné a všechno bylo v pohode:)
Tohle jsem potřebovala slyšet. Teď ještě přežít do po/út na výsledky HCG.
Ahoj holky, řeším něco podobného. O víkendu mi vyšel pozitivní test, v úterý (16 DPO) jsem byla u lékaře, dle MS jsem v út byla 6plus2, ale podle UTZ teprve pátý týden. Tak mi to také vrtá hlavou…K Dr. jdu 9.9. na krev atd. Snad to bude v pořádku.
Držím všem palce. K.
Holky, tak hcg kleslo. Doktorka si me objednala az na patek-rano znovu krev, odpoledne utz.
Vubec nevim, proc to tak protahuje, kdyz mi i sestricka do tlf. rekla, ze podle hcg se jedna o zamlkle tehotenstvi. Ja nechci jit na revizi ![]()
Ahoj holky, snažíme se o druhé dítko, na konci listopadu jsem v době očekávané MS několik dní špinila, ale těhu testy byly pozitivní (clearblue digital ukázal 2-3 týdny od početí). Nicméně po cca týdnu mi najednou odezněly nevolnosti a od té doby se cítím normálně, myslela jsem že jde o zamlklé těhu a čekala kdy přijde potrat.
Poprvé na ultrazvuk jsme se dostala až dnes, bohužel jsem v zahraničí a šlo jen o ultrazvuk přes břicho, nechci psát kde jsem z důvodu zachování anonymity, ale nic lepšího zde prostě nedostanu, na další kontrolu tady mám jít až za 2 týdny.
Dle MS bych měla být 8+6 ale na UTZ mi bylo řečeno že dítě je 5+5, a že v děloze jsou vidět ještě nějaké zbytky čehosi (prý se skutečně před 3mi týdny mohlo jednat o potrat, ale prý neví, navíc je tam druhé embryo se srdeční akcí)
Jsem teď služebně v zahraničí a bohužel se nejméně další měsíc nedostanu domů ke svému gynekologovi.
Máte prosím někdo podobnou zkušenost, že by těhotenství bylo o 3 týdny mladší??
Měla jsem být na konci 9. týdne ale jsem dle UTZ v 6., nemám žádné příznaky těhotenství, před měsícem jsem špinila, v děloze je kromě gestačního váčku, žloutkového váčku a embrya se srdeční akcí ještě jeden jakýsi váček nepravidelného tvaru.
Uf, jsem z toho vyřízená, prosím o zachování anonymu nebo smazat, nikdo o těhotenství ještě neví.
Neboooj
ultrazvuk je taky jenom stroj a ne vsichni gyndari maji nejdrazsi model z nejlepsi presnosti. Vetsina ma v ordinaci stredni tridu a tam male odchylky byt mohou. Tak mi to tedy rekl muj dr.
navic presnejsi udaje byvaji az na 12tt screeningu. Taky jsem mela drobka o 14 mladsiho a vsechno uplne ok ![]()
Já mám těhotenství mladší o dva týdny. Test byl pozitivní, podle poslední ms jsem měla být 6+0, ale na utz nic. Doktor mě poslal na krev na hcg, to krásně rostlo, za týden už bylo na utz miminko vidět, za dva týdny bylo už i srdíčko. Prostě jsem měla opožděný cyklus a byla jsem teprve 4+0 a proto nebylo nic vidět. Teď jsem 16tt (podle utz) a vše je v pořádku. Držím palce ![]()
Jo a příznaky jsem takhle brzo taky neměla, jen vynechanou ms. Ostatní přišlo později, nevolnosti, nechutenství apod.
No jo, jenže já jsem měla velmi jasně pozitivní testy už na konci listopadu, ale dle ultrazvuku mi sestřička říkala, že k početí muselo dojít nejdříve po týdnu v prosinci… ![]()
Velikost gestačního váčku včera byla 5+5 což by přesně odpovídalo době před 3mi týdny, kdy mi náhle odezněly všechny příznaky. Jen mě překvapuje že tam je srdeční akce? Když je to zamlklé těhotenství, tak by tam být přeci neměla? Je možné že v tom udělali chybu?
(je to bohužel fakt pochybná klinika, ale nic lepšího tu není
Na ultrazvuku na obrazovce byl vážně jasně vidět ten malý gestační váček, dítě jsem v něm neviděla, ale sestřička tvrdila že ho vidí a i tu srdeční akci…
)
obnovitelka
Ahoj já jsem na tom podobně, rozdíl mezi MS a UZ je skoro 3 týdny. Navíc mám už podruhé hematom, beru hromadu léků a jen -ležím. Je to pořád hrozná nejistota, ale věříme s manželem v dobrý konec.
@Mia08 A měla jsi taky pozitivní testy? Já jsem právě celá zmatená, těhotenství vypadalo normálně jako to předchozí - pozitivní test, pak hned citlivý prsa, nevolnosti, ale po pár dnech ze dne na den jako když utne. Tady se dělá UTZ nejdříve od 9. týdne aby bylo něco vidět, protože se dělá přes břicho a dělá ho jen školená sestra.
Chtěla jsem jít do nemocnice, ale tam mě nevzali - protože nemám žádné potíže (nekrvácím, nemám bolesti, prostě jen ten „netěhotný“ pocit). Na UTZ ta sestra si evidentně myslela že sem si schválně posunula datum MS abych se tam dostala co nejdřív a tvářila se že mi nevěří, prý ještě nic takového nezažila aby dítě takhle neodpovídalo… ![]()
obnovitelka