Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kajule82 Zuby? Náš malý spal 7 měsíců krasne a teď poslední měsíc je to na palici a budí se třeba 10× za noc, ale marna sláva. Holt nemůžou být děti hodné nonstop, já jsem rada za ten skvělý půl rok ![]()
@Verurizeckova jo tak včera jí jeden vylezl, taky mě to napadlo, ale nenapadlo mě že kvůli tomu nechce být v postýlce ![]()
Jo jo to budou zoubky. Jak si lehne nehrne se mu do toho krev a to bolí. Chuďatko ![]()
@Ebbi77 tak to pak ano, ale dnes už jí podezřívám, že to po včerejšku zkouší. Protože zjistila, že jsme včera kolem ní lítali ![]()
Naše malá taky od narození usínala do pár minut v postýlce a často se jí zhoršil spánek po nějakém vývojovém pokroku
třeba když začala lézt, nebo víc vnímat
zuby ji začaly růst až v roce a půl ![]()
@Kajule82 píše:
@Ebbi77 tak to pak ano, ale dnes už jí podezřívám, že to po včerejšku zkouší. Protože zjistila, že jsme včera kolem ní lítali
No děti v tomto věku jsou velmi chytré. U toho našeho stačily tři dny u babičky kde s ní spalo v posteli a doma už nechtělo do postýlky. A maminka byla zase ta zlá … ![]()
@Naay no je pravda, že začíná lozit
. Že by jako měla pocit, že jí něco ujde a že by byla tak plná zážitků? No možné to je ![]()
@Kajule82 je to možné, takových věcí, co musí teď prozkoumat
já si do teď pamatuji, že jak se naučila lézt, tak snad jeden den vydržela celý bez spánku. To nevydrží ani teď ![]()
@Kajule82
tak držím palce i kdyby to byly zuby, nebo vývojový skok ať je to lepší
u nás to byly takové vlny, většinou v pohodě a pak chvilku horší a pak zas dobrý
i když je teda pravda, že já se s ní teď chodím natáhnout a usne do 10ti minut, což by někomu třeba mohlo vadit ![]()
@Naay no ona by u nás v posteli neusla a já se do postýlky nevejdu, takže uspávání mně zatím, než bude mít svoji velkou postel, asi mine.
ale tak je to každého věc
@Kajule82 jasný, to naprosto chápu
já mám právě přiraženou postýlku bez bočnice a nějak jsem si zvykla, že ji mám poblíž a v noci se nerušíme
spíš jsem to chtěla jen napsat, abych byla upřímná
@Naay no já jsem právě ráda,že to šlo u nás ji dát do děckého, ale je zase pravda, že jak není zvyklá u nás být(jen ráno po probuzení si ji tam bereme) tak tam prostě neusne a dělá tam jen kraviny. Takže když si ji tam bereme, když jí třeba rostly zoubky, tak jen do té doby než zaberou léky a pak šupajdí splátky. Nevyspíme se totiž nikdo(o nás nejde, ale ani oba ne) ![]()