Špatné usínání u 9 měsíčního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1663
18.6.14 21:08

Špatné usinání u 9 měsíčního

Maminky uz jsem zoufalá, syn každy den při večerním usínáni vyvádí… Řve, vzteká se ( bez slz ), stoupá si… Je to každy den, vidím jak je ospalej…dám ho do postýlky a hodinu řev, nejsem pro uřvání - vyřvání, ale už i na to došlo a vysledek… Usnul, ale další a další den to samé… zkoušela jsem ho i uspat ( i když moc se mi ho to nechce učit ) v naši posteli, ale stejně ba naopak horší… To byl zase hotového z toho že je u nás v posteli a bylo po spaní…

Přes den spí hodinu dopoledne a cca 1,5 hodiny odpoledne… Bez problému

V noci spí celou, občas zabrečí když mu vypadne dudlík…

Děkuju za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12680
18.6.14 21:11

A jsi v pokojíčku/ložnici s ním nebo odcházíš? U nás pomáhá sedět u postýlky a hladit dokud neusne. Za 10 minut je tuhý. A mě to nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
18.6.14 21:17

Ne nejsem, položím, pohladím a odcházím, ale pokud bych tam s ním byla, tak by si povídal a stoupal si ( také jsem zkoušela ), jinak mě by to také nezabilo, ale nepomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
18.6.14 21:21

Já v tom vidím separačku, u nás to samé. Až si budu vědět rady, tak ráda poradím :mrgreen: Zatím uspáváme v kočárku a pak přenášíme. Přitom 8. měsíců jsme jen položili do postýlky, odešli a spalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
18.6.14 21:22

@tamata přesně, taky položila a dobrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
18.6.14 21:28

Zlaty prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.6.14 21:31

Hm, mám to samý, ale ani u prsa mi už nechce spát, i když hlavně zlobí, když je večer táta doma, což je skoro vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
18.6.14 21:38

Vydrz :kytka: deti mi to taky delaly. Ma to souvislost s jejich rychlym vyvojem, na ktery telicko jeste motoricky nema a perou se s tim samy v sobe. Nam casto pomahalo davat spinkat o chvilicku driv, aby nebyly uplne pretazene.

Edit: kojeni moc nepomahalo a mozna to i trosku souviselo se separackou, ale hlavne s tim fyzickym vyvojem - vstavani, sroupani, chozeni. Ditko se neumi samo proste zklidnit a potrebuje klidnou, trpelivou a duslednou mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9315
18.6.14 21:47

Měli jsme něco podobného…vždycky ho stačilo dát do postýlky. Párkrát se tam vyblbnul a pak zalomil. Bez křiku, bez problému. Pak najednou zlom a malý protivný, ubrečený, vztekal se až hysterčil :roll: byla jsem s ním v místnosti - nezabíralo, odešla jsem z místnosti - hysterák, který jen tak nekončil a jak byl unavený, tak občas ze stoje padal a bouchal se hlavičkou do postýlky - ještě větší řev :roll:
Nakonec ho uspávám u nás v posteli…sice se občas vzpouzí a řve, ale pevněji ho chytím, hladím a po chvilce se uklidní. Podloube mi párkrát do oka, strčí prsty do nosu :mrgreen: a tak do cca 10ti minut je tuhoš :nevim: pak ho přenesu a spí skoro celou noc. Ale on má poslední dobou hoooodně divoké v noci spaní. Občas by mě zajímalo co se mu zdá, že ho najdu pro mě v totál nepřirozené poloze 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
19.6.14 06:56

@Marion84 Mluvíš mi z duše :-) Dcerka (10. měsíců) nám ted doma dělá to samé…stoupá si v postýlce a řve a řve ( bez slz)Dřív jsem jí hladila a držela za ruku a vždycky po nějaké době usnula ale ted jí tam musim pořád jen pokládat, protože si prostě neustále stoupá. A přitom je vidět, jak je unavená a stejně si nelehne…Neusne ani u mě v posteli..to zase pořád leze na pelest a stoupne si tam a skáče…Už jsme fakt bezradní co s tím:-(Každý den končí zhruba dvouhodinovými scénami. Dokonce jsem se přistihla jak už se odpoledne děsím toho co malá bude zas vyvádět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
22.6.16 23:30

Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Poslední dobou má dcera problém s usínáním. Je jí 9 měsíců a asi měsíc trvá i třičtvrtě hodiny než usne, přitom v 7. měsíci usínala krásně…položila jsem, chvilku hladila a do 10 min. spala. Přes den spí tak půl hoďky dopoledne, po obědě tak hodinu a půl, max. dvě hodiny a to max. do 15:30. Někdy usne ještě okolo půl sedmé tak na půl hoďky. Ke spánku jí ukládám okolo 21:00, dřív prostě neusne nebo usne, ale za půl hodiny je vzhůru. Zkoušela jsem i vynechat ten spánek okolo půl sedmé, ale je to stejný…říkala jsem si, že bude aspoň víc unavená. Přijde mi to dost dlouho, aby vydržela např. od 14:30 do 21:30 bez spánku…Nevim, jestli už je přetažená… :nevim: Kolem tý sedmý začne fňukat, jdem koupat, to jí asi trochu probere, pak kaši a pak teda vůbec nevypadá, že by se jí chtělo spát. Kdybych jí dala spát už v těch sedm, tak je za půl hodiny vzhůru a už neusne :roll: Takhle u ní stojim, hladim, zpívám, dělám pššš pššš pššš :roll: ona se neustále převrací z jednoho boku na druhej, hraje si s mojí rukou, kouká na kolotoč atd… Když odejdu řve třeba půl hodiny, což zase nechci jí nechávat uřvat… Poradíte někdo něco nebo se picnu :roll: Nějakej čaj na spaní zabírá nebo je to na prd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
16.12.16 12:03

@Kacabacka máme to samé… akorát že usínání je prsa a nemá dudlíka tak v noci chce prso :roll: Nám je dnes 9 měsíců… jak to u vás pokračovalo dál?? Je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
16.12.16 23:04

@Lena1 no časem se to zlepšilo…nějak po 10. měsíci začala už usínat líp, teď je jí 15 měsíců. Někdy usne za 10 min. někdy za 20… zazpívám 2-3 ukolébavky a to jí většinou dostane do polospánku a to už odcházim, nečekám až úplně vytuhne. Někdy se stane, že jsem tam těch 20 min. a to mi přijde, že už zabírá, ale pak se najednou zvedne a klekne si, tak jí řeknu, ať udělá hají, ona si lehne, ale za chvíli znova…tak počkám, až si lehne a odejdu…ona si toho sice všimne, minutu pokňourává a pak usne…Asi tim, jak je už v polospánku, tak tak nevnímá, že tam nejsem…nevim… Pak třeba dělám to, že jí hladim po zádech, postupně na ní nechám tu ruku jen položenou a pak nenápadně místo ruky dám namuchlanou deku, aby měla pocit, že tam ta ruka pořád je :lol: Jinak s tim kojenim je to těžký…já jí nikdy večer u prsa neučila usínat, nebo teda spíš, vždycky se mi sama vzbudila…akorát když jsem kojila v noci, tak to jo, to jsme spaly obě, ale já se díky tomu vůbec nevyspala, takže od 7 měsíců jsem jí už v noci nekojila…a když se vzbudila, že jí vypadl dudlík, dala jsem a byl klid, ale to taky až časem… Předcházely tomu asi 3 noci, kdy teda brečela a dožadovala se kojení, ale nedala jsem se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
19.12.16 08:52

Děkuju za odpověd :)

Já to mám ztížený ještě tím, že starší vstává do školy a tak nemůžu nechat malýho brečet, hned ho nějak utišuju, vlastně hlavně prsem už od narození a tak se nám to stalo, že zabírá jen prso :( Tak snad se to taky u nás zlepší. Doufáám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí