Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu…synovi budou v červenci 2 roky, už přes měsíc je ve své velké posteli, ale utíká z ní! Začíná problém hned po položení do postele, stává se, že i 10× vyleze a dojde za náma (do té doby byl zvyklý usínat sám v postýlce), chce, abych tam s nim ležela, ale nechci ho rozmazlit do fáze, že pak beze mě neusne (snad mě někdo za tohle neoznačí jako za špatnou matku, ale mám s tím osobní zkušenost)… A ráno to samé…někdy přijde do ložnice po půlnoci, ale většinou tak po 4té ráno a nechce k sobě do postýlky.
Máte někdo nějakou radu?? Každý mi říká, že se to časem upraví (a možná, že ano)…ale trvá to už déle a spíše se to zhoršuje… (se spaním po obědě je taky boj…)…Díky ![]()
JJ, skončila jsem s mladým v posteli. Když zlobí, vyhrožuji, že bude spát sám ![]()
Přitom když spal v malé postýlce (sám ve svém pokojíčku od půl roku), tak až na výjimky spal celou noc cca do 7:30 - 8:30 do rána!!
@blecha72 já vnitřně chci, aby se mnou spal, ale vím, že se nevyspím
A manžel vstává ráno do práce a potřebuje být vyspanej, to naše šídlo ač spí, sebou kope a háže celou noc
![]()
Ještě k tématu, prckovi pouštíme pohádky na poslouchání, teď má v pokoji i telku s DVD. Asi to není moc výchovné, ale máme klidné večery.
Je to měsíc, co jsem mu tam dala minivěž a pouštím mu pohádky na CD…efekt žádný
Leda, že by někdo namluvil na CD Teleblbies…on na moc věcí nekouká ![]()
@cybermis píše:
@blecha72 já vnitřně chci, aby se mnou spal, ale vím, že se nevyspímA manžel vstává ráno do práce a potřebuje být vyspanej, to naše šídlo ač spí, sebou kope a háže celou noc
![]()
Z těchto důvodů jsem se já přestěhovala na noc k prckovi. V baráku máme všechny postele o šířce 140 cm, nejlépe je u toho nejmešího.
V malé postýlce nám usl vždycky krásně sám. Z velké nám bohužel odchází, takže se každý večer zatím uspává, ale pak už je tam celou noc sám.
@blecha72 Nooo, to u nás ale nehrozí
A mačkat se na 90ti centimetrové s hromadou plyšáků se mi nechce ![]()
@skalacka To máme taky, má krysáky (z Ikey) na spaní, plyšáky, pejsky, medvědy, housenku… ale berou ho jen krysáci, žužlá jim čenich, možná to má místo dudlíka (toho nemá 4 měsíce…)
@AngelLilly Jako u nás, mě se teda poštěstilo párkrát, že večer usnul sám, ale že by ráno nepřišel dýl jak v 6, to ne…buď ráda aspoň za ranní spaní
![]()
@cybermis píše:
@AngelLilly Jako u nás, mě se teda poštěstilo párkrát, že večer usnul sám, ale že by ráno nepřišel dýl jak v 6, to ne…buď ráda aspoň za ranní spaní![]()
Ráno vstává většinou tak v 6 až 6:15
a tím jeho spánek končí ![]()
Zkusenost mam a pokud chces, aby ditko chrnelo ve svem, jedina moznost je vydrzet
ja nenadavala, nekricela, eplacla…proste po kazdem vylezeni z pelechu jsem ditko popadla a odnesla zpet, s vlidnym, ale strohym „tady bjdes spinkat“…par dni to bylo na palici
ale pochopily to deti a rychle pak zas spaly celou noc.