Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AngelLilly no, tak to jsme na tom asi stejně :_D A kolik je malému?
@cybermis 2 roky a 5 mesicu, třeba dnes usl teprve před chvílí. Včera usl krásně v 8 večer a den předtím jsem uspávala od 20:00 do 21:30 a pak už jsem to vzdala a šel spát az v jedenáct ![]()
@arcinka Zkouším to, je fakt, že někdy jsem už dost nevrlá…zkouším i říkat pohádku, povídám si sním, co celý den dělal (to zabírá snad nejvíc)…ale vždycky když ho vedu do pokojíčku, už po cestě se mi válí po zemi a ječí… ![]()
Možná to kazím tím, že občas ho po obědě vezmu do ložnice k nám si pospat (taky potřebuju spát když vstávám tak brzo
), nevím… ale je to tak asi 45 dní a pořád stejné, možná fakt i horší (vylézá večer častěji…)
My taky vecer uspavame, precteme pohadku, pockam nez usne a odchazim, ale nevadi mi to, naopak si to uzivam, za par let budu vzpominat jak se hezky vecer tulil.. pak prijde az rano kolem 6-7, kdyz driv tak se u nas dospi.. po obede chodi spat sam, to usne hned
@pet01 taky mi po obědě usne hned a večer taková divadýlka, nechápu ![]()
@AngelLilly Tyjo, to mě děsíš, že to bude trvat tak dlouho
A vzpomeneš si, v kolika jste začali takhle ve velké posteli?? Já ti mám kolikrát chuť ho vznout do malé postýlky, tam aspoň nemůže vylézt
![]()
@pet01 No to já mám problém i s tím spaním po obědě…nejlíp teda usne, když je mooooc utahanej (ale taky předtím nejvíc řve), nebo když mu dám mlíko…
@cybermis píše:
@AngelLilly Tyjo, to mě děsíš, že to bude trvat tak dlouhoA vzpomeneš si, v kolika jste začali takhle ve velké posteli?? Já ti mám kolikrát chuť ho vznout do malé postýlky, tam aspoň nemůže vylézt
![]()
Do velké postele jsme ho dávali nekdy po druhém roce. Do té doby se ještě krásně vlezl do malé, ale pak už by to přelezl a vypadl by, tak jsme pořídili velkou.
Takže nevím přesně, ale tak 2-3 měsíce je ve velké určitě.
@cybermis píše:
@AngelLilly @pet01 Hele a máte ještě dudlík??
Dudlík nemá už dlouho.
Souhlas s @arcinka Měli jsme to samé, chce to jen trpělivost a důslednost. Proste v klidu odvádět do postýlky pokaždé, hned jak vyleze. Hlavně nepovolit, nelehat si do postele apod. U nás to netrvalo ani týden a teď už zase spí celou noc a nevylejzá a to ani v poledne
@vverru A říkala jsi mu k tomu něco?? Nebo bylo všechno beze slov? A taky vám u toho děti plakali??
Tak ono bohužel asi neplatí univerzální rada na všechny děti. Joo kdyby to tak fungovala, to by byla paráda ![]()
Já mám hodně velkou trpělivost v tomto, ale když jsem ho tam za večer vracela už snad 15× a s nehorázným řevem, tak jsem si tam s ním prostě lehla a hotovo. Nebudu to vyhánět do extrémů a nervovat dítě i sebe.
Věřím, že je to jen otázka času, kdy to bude zvládat sám. Ta chvilka ležení mě tam nezabije (pokud se teda nejedná o zbytečnou hodinu a půl
)
@AngelLilly Asi máš pravdu…jen já jsem zhýčkaná, že jsem byla zvyklá spát do 7mi do rána v kuse a teď mi v noci u postele straší duch, co mě pak celou noc kope… ![]()
Ale bojím se, abych prostě tu hranici nějak nenarušila a neskončila jako sestřenice, kde malej bez ní prostě neusne a to mu bude 5!!!
@cybermis u nás to bylo podobný, pomohlo dávat ji o hodinu déle spát, aby byla víc unavená a neměla tolikpotřebu už lítat, ještě dobře funguje pustit těsně před spaním pohádky, pěkně u nich vykydne jak sedí a kouká, a jinak fakt jen vydržet, a když má joo den že už tam jdu s ní zpět po 4té třeba, tak řeknu že ještě jednou vyleze zbytečně z postýlky a dostane na zadek, než pochopila že to myslím vážně opravdu jsem jí pár dní prostě jednu lupla, a po prá dnech pochopila, že chodit tam dokola nebudu a než dostat na prdelku je lepší ležet ![]()