Špatně zhojená jizva na děloze po císaři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
26.1.18 19:42

Dobrý den.tak jsem zvědavá jak.jste dopadla…ja na reoperaci byla, stejně nesrostlo jak mělo..druhé dítě se bezproblému narodilo..jen mě více hlídali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.18 07:15

@Veronika 12
Na rekoperací to nakonec nebylo. Dělali mi speciální ut a pak ještě hysteroskopii a zhodnotili, že je to vcelku dobre, že není problém s těhotenstvím. Ale ještě otěhotnět se nám nepodařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.4.18 21:22

Tloušťka jizvy?

Zdravím, nevíte někdo, jestli defekt jizvy znamená i ztenceni děložní stěny v místě jizvy? Doktorka mi naměřila 1,2mm a říkala, že je to riskantní a že by to potřebovalo operaci. Ale nikde jsem se ne dočetla kolik je stěna v normálu… Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.4.18 23:59

Mohu se zepta, jak ta reoperace dopadla? Mam podobny problem…dekuji.

Příspěvek upraven 21.04.18 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.4.18 00:00

@Genovesa Mohu se zeptat, jak ta reoperace dopadla? Mam podobny problem. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.4.18 06:47

@Letuna2 Nakonec k ní nedošlo. Při laparo mi našli endometriozu, jizva je prý docela ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.4.18 14:53

@Genovesa Dobry den. Dekuji za odpoved. U me endiometriozu take zvazovali. Nakonec se mi hromadi krev v kapse u jizvy. Budu to resit jeste detailneji s lekarem z Prahy, tak snad budu moudrejsi. Do reoperace se mi moc nechce. Hezky den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.4.18 19:44

@Letuna2 No tak přesně tohle mi tvrdil lékař taky. Špiníte furt, že? U mně pak byl závěr endo, až po laparoskopické operaci to mám prokázané. Ale léčím se u lékařky přes tradiční čínskou medicínu a biorezonanci a zlepšuje se mi to konečně, tradiční léčba mi nepomáhala. Tak jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.4.18 21:14

@Genovesa Jaj, fakt? NEjdrive vam tvrdil ze to je kvuli defektu v jizve a pak nasli endometriozu? No ja jsem cetla odbornou studii, ktera rika, ze to nepravidelne krvaceni po cisari muze mit asi 5 ruznych pricin. Lekar v nasi nemocnici mi tvrdi, ze to je tim defektem u me. Ale nejsem si 100% jista, zda mohl s klidnym svedomim vyloucit vse ostatni, vcetne te endo. Takze jeste cekam, co mi rekne ten lekar z Prahy. A ano, spinim porad. Od prvni menstruace po druhem cisari. Nejdrive to gynekolog „hazel“ na hormony, ale po dvou letech od cisare jsem sla ted na tu hysteroskopii a nasli ten defekt. Takze to vim cca tyden a koukam jako puk. Vubec jsem o tehle vecech od nikoho neslysela…takze jsem zvedava, jak se to vyvine u me…jsou to tedy veci :) Ted mi dali volbu bud reoperace nebo do prechodu nepredvidatelne krvacet nebo do sebe cpat hormony a zastavit krvaceni uplne. Coz teda ani jedno nic moc…uvidime, no :) Moc dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
25.4.18 09:00

@Letuna2 No, jako přes kopírák. Jen mně už v nemocnici na vstupním vyšetření před laparo řekl, že si myslí, že to teče z endo na vaječníku. Tak to u Tebe asi bude trochu jinak přecejen. Nicméně po operaci jsem od toho stejně pokoj neměla, dostala jsem se do situace, kdy jsem v měsíci nekrvácela a nešpinila jen 4 dny. Taky mi lékař doporučil buď stopnout cyklus, nebo krvácet, nebo odstranění dělohy. Brečela jsem jak želva a pak jsem se objednala k té lékařce přes TCM. No a tento měsíc jsem byla v pohodě už celých 13 dnů. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.2.22 13:35

Ahoj holky,
mám stejný problém. Po první sekci jsem měla defekt na jizvě. Nicméně těhotenství proběhlo bez komplikací a i plánovaná sekce dopadla dobře. Jenže jizvu spravili, ale kvůli tomu, jak se děloha stahuje mi to zase srostlo špatně a je tam kapsa. Je to ještě horší než po první sekci. Takže třetí miminko už nic a ani tělísko mi nechtějí zavést, protože je možnost, že mi prostřelí močový měchýř když je tam stěna jako z papíru. Ale to mě tak netrápí.

Trápí mě špinění po MS. Po menstruaci mám jeden den klid a pak pošpiňuji až do půlky cyklu. Opravdu mě to omezuje. Když jsem se ptala gynekologa, řekl mi, že je to určitě jizvou a krev odchází v průběhu cyklu. Sám mi další těhotenství důrazně nedoporučil. I při MS tu jizvu cítím. Cytologii a vše mám v pořádku. Vážně uvažuji o reoperaci. Proto se ptám, pomohla někomu reoperace jestliže jste měly takový obtíže jako já? Kdyby mi nebylo 30 let, šla bych nejradši na hysterektomii. :,( :,(
Díky všem ochotným odepisovatelkám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.2.22 18:51

Já jsem na reoperaci nebyla. Pomohla mi biorezonance a tradiční čínská medicína - bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.11.23 07:54

Zdravím holky, ráda bych obnovila toto téma :) mám po dvou císařích, kluci už mají 11 a 10 let…no co si budeme vykladat, chytla mě asi třetí můza a chceme ještě jedno miminko,… :pankac: :lol: jenže tady nastává pro mě problém, snažíme se s partnerem přes dva roky prostě to nejde tak jsme s partnerem navštívily car, kde nám oznamily, že budu muset na reoperaci jizvy po klucich řekli že mám isthmokélu, snad jsem to napsala dobře,… :think: Jenže já jako vždy čtu googlim atd :D opravdu se může stát že se to po operaci nespraví,?to vážně nemůžu otěhotnět než to bude ok? neříkám musím uvažovat s čistou hlavou mám doma dva zdravé kluky kteří potřebují mámu, ale tak i tak se mi moc nechce do narkozy, za další mi rekli že potom by jsme museli ještě rok počkat což se mi taky nechce, přece jen věk nezastavím,… :zed: :lol: moc děkuji a krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
9.11.23 22:41

@danluk Asi bych zkusila jeste jiny nazor nekde jinde. Vyber velkou nemocnici a domluv se jeste tam na vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.24 09:29

Zdravím, včera jsem byla na utz v nemocnici, kde mi dr.taky diagnostikoval defekt na jizve, po 2 cs. Další děti už neplánujeme, nicméně dr. navrh buď rekonstrukci nebo, k čemu se přikláněl více-odstranění dělohy. A teď tady čtu, že spousta z vás byla těhotná i s defektem a dopadlo to dobře, tak nechápu, proč mi navrhoval hned odstranění :? Mám měsíc na to, abych se rozhodla, ale po přečtení diskuze se mi do rekonstrukce chce ještě méně

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100