Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den.tak jsem zvědavá jak.jste dopadla…ja na reoperaci byla, stejně nesrostlo jak mělo..druhé dítě se bezproblému narodilo..jen mě více hlídali
@Veronika 12
Na rekoperací to nakonec nebylo. Dělali mi speciální ut a pak ještě hysteroskopii a zhodnotili, že je to vcelku dobre, že není problém s těhotenstvím. Ale ještě otěhotnět se nám nepodařilo
Zdravím, nevíte někdo, jestli defekt jizvy znamená i ztenceni děložní stěny v místě jizvy? Doktorka mi naměřila 1,2mm a říkala, že je to riskantní a že by to potřebovalo operaci. Ale nikde jsem se ne dočetla kolik je stěna v normálu… Diky
Mohu se zepta, jak ta reoperace dopadla? Mam podobny problem…dekuji.
Příspěvek upraven 21.04.18 v 00:01
@Genovesa Mohu se zeptat, jak ta reoperace dopadla? Mam podobny problem. Dekuji.
@Letuna2 Nakonec k ní nedošlo. Při laparo mi našli endometriozu, jizva je prý docela ok.
@Genovesa Dobry den. Dekuji za odpoved. U me endiometriozu take zvazovali. Nakonec se mi hromadi krev v kapse u jizvy. Budu to resit jeste detailneji s lekarem z Prahy, tak snad budu moudrejsi. Do reoperace se mi moc nechce. Hezky den.
@Letuna2 No tak přesně tohle mi tvrdil lékař taky. Špiníte furt, že? U mně pak byl závěr endo, až po laparoskopické operaci to mám prokázané. Ale léčím se u lékařky přes tradiční čínskou medicínu a biorezonanci a zlepšuje se mi to konečně, tradiční léčba mi nepomáhala. Tak jsem ráda.
@Genovesa Jaj, fakt? NEjdrive vam tvrdil ze to je kvuli defektu v jizve a pak nasli endometriozu? No ja jsem cetla odbornou studii, ktera rika, ze to nepravidelne krvaceni po cisari muze mit asi 5 ruznych pricin. Lekar v nasi nemocnici mi tvrdi, ze to je tim defektem u me. Ale nejsem si 100% jista, zda mohl s klidnym svedomim vyloucit vse ostatni, vcetne te endo. Takze jeste cekam, co mi rekne ten lekar z Prahy. A ano, spinim porad. Od prvni menstruace po druhem cisari. Nejdrive to gynekolog „hazel“ na hormony, ale po dvou letech od cisare jsem sla ted na tu hysteroskopii a nasli ten defekt. Takze to vim cca tyden a koukam jako puk. Vubec jsem o tehle vecech od nikoho neslysela…takze jsem zvedava, jak se to vyvine u me…jsou to tedy veci
Ted mi dali volbu bud reoperace nebo do prechodu nepredvidatelne krvacet nebo do sebe cpat hormony a zastavit krvaceni uplne. Coz teda ani jedno nic moc…uvidime, no
Moc dekuji…
@Letuna2 No, jako přes kopírák. Jen mně už v nemocnici na vstupním vyšetření před laparo řekl, že si myslí, že to teče z endo na vaječníku. Tak to u Tebe asi bude trochu jinak přecejen. Nicméně po operaci jsem od toho stejně pokoj neměla, dostala jsem se do situace, kdy jsem v měsíci nekrvácela a nešpinila jen 4 dny. Taky mi lékař doporučil buď stopnout cyklus, nebo krvácet, nebo odstranění dělohy. Brečela jsem jak želva a pak jsem se objednala k té lékařce přes TCM. No a tento měsíc jsem byla v pohodě už celých 13 dnů. ![]()
Ahoj holky,
mám stejný problém. Po první sekci jsem měla defekt na jizvě. Nicméně těhotenství proběhlo bez komplikací a i plánovaná sekce dopadla dobře. Jenže jizvu spravili, ale kvůli tomu, jak se děloha stahuje mi to zase srostlo špatně a je tam kapsa. Je to ještě horší než po první sekci. Takže třetí miminko už nic a ani tělísko mi nechtějí zavést, protože je možnost, že mi prostřelí močový měchýř když je tam stěna jako z papíru. Ale to mě tak netrápí.
Trápí mě špinění po MS. Po menstruaci mám jeden den klid a pak pošpiňuji až do půlky cyklu. Opravdu mě to omezuje. Když jsem se ptala gynekologa, řekl mi, že je to určitě jizvou a krev odchází v průběhu cyklu. Sám mi další těhotenství důrazně nedoporučil. I při MS tu jizvu cítím. Cytologii a vše mám v pořádku. Vážně uvažuji o reoperaci. Proto se ptám, pomohla někomu reoperace jestliže jste měly takový obtíže jako já? Kdyby mi nebylo 30 let, šla bych nejradši na hysterektomii.
![]()
Díky všem ochotným odepisovatelkám ![]()
Já jsem na reoperaci nebyla. Pomohla mi biorezonance a tradiční čínská medicína - bylinky.
Zdravím holky, ráda bych obnovila toto téma
mám po dvou císařích, kluci už mají 11 a 10 let…no co si budeme vykladat, chytla mě asi třetí můza a chceme ještě jedno miminko,…
jenže tady nastává pro mě problém, snažíme se s partnerem přes dva roky prostě to nejde tak jsme s partnerem navštívily car, kde nám oznamily, že budu muset na reoperaci jizvy po klucich řekli že mám isthmokélu, snad jsem to napsala dobře,…
Jenže já jako vždy čtu googlim atd
opravdu se může stát že se to po operaci nespraví,?to vážně nemůžu otěhotnět než to bude ok? neříkám musím uvažovat s čistou hlavou mám doma dva zdravé kluky kteří potřebují mámu, ale tak i tak se mi moc nechce do narkozy, za další mi rekli že potom by jsme museli ještě rok počkat což se mi taky nechce, přece jen věk nezastavím,…
moc děkuji a krásný den
@danluk Asi bych zkusila jeste jiny nazor nekde jinde. Vyber velkou nemocnici a domluv se jeste tam na vysetreni.
Zdravím, včera jsem byla na utz v nemocnici, kde mi dr.taky diagnostikoval defekt na jizve, po 2 cs. Další děti už neplánujeme, nicméně dr. navrh buď rekonstrukci nebo, k čemu se přikláněl více-odstranění dělohy. A teď tady čtu, že spousta z vás byla těhotná i s defektem a dopadlo to dobře, tak nechápu, proč mi navrhoval hned odstranění
Mám měsíc na to, abych se rozhodla, ale po přečtení diskuze se mi do rekonstrukce chce ještě méně