Přirozeně po SC - lze i po termínu?

350
1.5.12 22:11

Přirozeně po sc - lze i po termínu ?

Ahoj :)

Tak mě čeká druhý porod - po sc bych ráda přirozeně. Včera jsme byli okouknout jednu porodnici a tam říkali že pokud bude vše ok tak do termínu můžu, ale po termínu hned plánovaný řez. Hodně mě to překvapilo a tak se chci zeptat na vaše zkušenosti :)

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3476
1.5.12 22:15

Ahoj :-)
Přenášela jsem a šla jsem na vyvolání. Rozhodovalo se mezi přirozeným porodem nebo plánovaným SC. Nakonec byl druhý SC kvůli velikosti dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
1.5.12 22:16

Ahoj.
První porod jsem měla sc, druhý po 2 letech a 3 měsících přirozeně ve 41+4tt a ještě k tomu vyvolávaný. Jenže je to 11 let zpátky, tak nevím, jak je to dnes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
1.5.12 22:18

Já jsem rodila podruhé přirozeně po prvním sc. Oba porody přesně v den termínu, ale neříkali mi nic o sc, kdybych neporodila do termínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
1.5.12 22:19

Jo a v porodnici mi říkali, že se budou snažit udělat max., aby mi nemuseli dělat zas císaře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
1.5.12 22:19

Ahoj,

prvni dite jsem rodila tez cisarem. A u druheho me nechali donosit do terminu a v den terminu porod vyvolali. O cisari se nemluvilo, jen pokud by nastali opet komplikace. Vse ale dobre dopadlo a porodila jsem prirozene a bez problemu. Ono podle me zalezi na zvyku porodnice. Nekde nechteji vyvolavat a rovnou kuchnou, jinde jde i prenaseni :nevim: Zkus zjistit, jak je to v dalsich porodnicich v okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.5.12 22:20

Ahoj, po SC jsem rodila přirozeně a hlavně se hlídala velikost dítěte, rodila jsem v Motole a bylo jasně řečeno, že přenášet nebudu, nejprve by zkusili vyvolat porod a teprve pak SC. Ale je pravda, že při první konzultaci v poradně v nemocnici se mě mudra na rovinu zeptala jestli chci rodit přirozeně, že pokud bych chtěla znovu císaře, tak není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
1.5.12 22:26

Hmm, takže klasika. Já měla sc pro kp a také se k tomu stavěli v každé porodnici jinak. Já bych právě ráda přirozeně a jelikož tp je jen den vypočtený na základě nějakých dohod, tak se tím nechci řidit jako že buď do toho fiktivně vymyšlenýho dne porodím a nebo pak zase řez :roll: grrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3476
1.5.12 22:28

Ale bez tvého souhlasu SC nemůžou udělat. Taky záleží na odhadu váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
1.5.12 22:31

tak mě říkali toto: mělo by se porodit do termínu, ale hlídá se hlavně velikost dítěte a já třeba měla mrňouse malinkýho, tak mě chtěli dát šanci se rozrodit přirozeně i po termínu, ale bohužel to beztak dopadlo SC, páč jsem měla v den termínu na kontrole málo plodovky a vyvolávat se prý nesmí! prý mohou dát jen dávku oxitocinu, ale až tehdy, když porod začne přirozeně a čípek je úplně zkrácenej - můj nález byl bohužel blbej - zavřená na 100 západů a čípek dlouhej, jak tejden před vejplatou. a vyvolávat se prý nesmí proto, že kontrakce jsou silnější a jizva to nemusí vydržet… :roll: a dítě by prý nemělo mít váhový odhad větší, než 3,5kg, ale doktor mi spíš proměřoval pánev a stydkou sponu (měřil kleštěma, ručně i ultrazvukem) a porovnával s velikostí hlavičky…jo a taky je důležitá poloha dítěte - u KP rovnou císař! a vím, že i zjišťoval, jak naléhá hlavička a tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
1.5.12 22:40

Taky si rakam, ze kdyz jim tam v den terminu neprijdu tak toho moc nezmuzou :)
O vyvolavani jsem slysela, ze po sc neni vhodne. Ale jak tu ctu tak se stejne nekde dela. Takze je to zase porodka od porodky. Ti doktori vlastne nic nevi, vse je to jen nejaka dohoda, ktera plati vsude jinak. Ach jo. Nezbyva asi nez si přát a prvka vyhánět babskejma metodama od 38 tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
1.5.12 22:43

no tak přeju, ať se vyhánění zadaří!! já od 32tt pila maliník a jedla lněný semínko a od 36tt jsem vyháněla tvrdšíma metodama :mrgreen: a nezabralo na toho mamánka nic…držel se mě zuby nehty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
1.5.12 22:52

Ja taky vyhanela vsim moznym, doslo i na ricinovy koktejl a nic :D Jinak ja pri objednani se na prvni ko v porodnici nerekla, ze jsem po SC. jak jsem se pak dozevdela, tak by mi porod vyvolavali uz v 39 tt a to telo nebylo pripraveno uz vubec a obavam se, ze bylo to dopadlo opet SC :? A porod mi po SC vyvolavali setrneji, zavedli jen jednu tabletu misto moznych dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
1.5.12 23:14

Ahoj,
Měla jsem TP 20měsíců po předchozí sekci a přenášela jsem oficiálně 9dní, ale jelikož vím přesně kdy jsem otěhotněla, tak to bylo 14dní. Akorát mě den předtím přijali do porodnice, že ráno už budou vyvolávat, ale naštěstí se porod rozjel po hamiltonu. Pokud vím, dělají to takhle u všech rodiček v té porodnici (Český Krumlov) , takže žádný rozdíl kvůli sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
1.5.12 23:19
@dvojmatka píše:
tak mě říkali toto: mělo by se porodit do termínu, ale hlídá se hlavně velikost dítěte a já třeba měla mrňouse malinkýho, tak mě chtěli dát šanci se rozrodit přirozeně i po termínu, ale bohužel to beztak dopadlo SC, páč jsem měla v den termínu na kontrole málo plodovky a vyvolávat se prý nesmí! prý mohou dát jen dávku oxitocinu, ale až tehdy, když porod začne přirozeně a čípek je úplně zkrácenej - můj nález byl bohužel blbej - zavřená na 100 západů a čípek dlouhej, jak tejden před vejplatou. a vyvolávat se prý nesmí proto, že kontrakce jsou silnější a jizva to nemusí vydržet… :roll: a dítě by prý nemělo mít váhový odhad větší, než 3,5kg, ale doktor mi spíš proměřoval pánev a stydkou sponu (měřil kleštěma, ručně i ultrazvukem) a porovnával s velikostí hlavičky…jo a taky je důležitá poloha dítěte - u KP rovnou císař! a vím, že i zjišťoval, jak naléhá hlavička a tak!

jeee, tak to mě na velikost dítěte řekl primář „porodila jste jedno velký dítě , porodíte i další“ :lol: . Byl bobek o 2týdny větší už od 20tt , nikdo to neřešil, před porodem odhad 4,3kg a řekli , že by to šlo normálně … a jo, šlo , i když to bylo ještě víc :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí