Špatný spánek dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.9.24 11:20

Špatný spánek dítěte

Dobrý den, máme 15ti měsíčního chlapečka. Od narození spával špatně ale poslední asi 2 měsíce je to šílené. Kolem pul 9 večer jde spat. Dřív zaspaval u kojení a tak byl schopný spat celou noc na prsu. teď se naučil na rukách. Večer ho pochovám to trva asi 5 minut a spi jenže se cca po 1,5 vzbudi a chce zase chovat jinak nezaspi. A takhle to pokračuje celou noc kazdou 1,5 je vzhůru někdy ale trva i dve hodiny než pořádně zaspi a můžu ho položit. Přitom je na něm vidět ze chce spat dokonce ukazuje na postel a pláče ale když ho tam položím tak zase řve. Takže ja vlastně celou noc jen pochoduju a chovám ho 🙈Pres den má už jen 1 spanek to spi asi dve hodiny kolem oběda a i to se nekdy vzbudi po hodině a musim ho pochovat. Už nevím co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
6.9.24 11:50
@vendulaholub píše: Více

Syn spal ještě hůř, v tomto věku klidně celou noc buzení po 20-30 minutách. Rezignovala jsem a měla ho u sebe v posteli, abych podchytila čas, kdy se začne vrtět, dala mu dudlíka, imobilizovala ho a nerozbrečel se. To by pak trvalo taky dlouho, než by znovu zabral. No a zkoušela jsem vše možné včetně postavení na hlavu a odstrkování ušima, ale pomohlo až z toho vyrůst, bohužel :nevim: Teď je mu 12 a z postele abych ho tahala za nohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14644
6.9.24 11:51

Spi s nim v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24127
6.9.24 11:52

Mám stejně starého chlapečka a spí hrozně :D teď úplná tragédie tento týden. Rostou mu stoličky :roll: spí teda dvakrát denně cca dohromady dvě a půl hodiny. Usíná v sedm večer, dnes vstal ve čtyři ráno. V noci x krát vzhůru. Chci mu vzít noční mléko, ale bude to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24127
6.9.24 11:53

Já sním spím v posteli. Tak dvakrát za nic chovám na míči. Naopak ho zkusím přestěhovat do pokojíčku, ale když bude potřeba budu spát s ním tam. Ono totiž než dojdu za ním do postele tak spí dobře a pak to začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14644
6.9.24 11:57

Ja teda dodam, ze se mi deti budily rozhodne casteji. A to do 2 - 2,5 let (mam 4 deti a kazde to melo malicko jinak). Ja jsem to delavala tak, ze jsem uspala ve velke posteli a kdyz to slo, tak jsem sla za manzelem do loznice. A kdyz se dite probudilo, tak jsem se presunula za nim, kde jsem zustala az do rana.

Opravena chybka…

Příspěvek upraven 06.09.24 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.9.24 12:00

@Janča6 Tyjo, to by mě kleplo tohle absolvovat 4×! Naše druhé dítě spalo jako špalek od porodnice, v osm zalehlo, do zhruba roku věku se vzbudilo na jedno kojení a hned zase usnulo až do rána. To pak pochopíš, jak některé maminy zvládají třeba i práci při dětech nebo studia a diví se, že jiné jsou vyřízené z „nicnedělání“ doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.9.24 12:16
@unuděná píše: Více

Já mám dva kousky, první dítě pro začátečníky - spalo a spí celou noc, jsou mu čtyři a spí i po obědě. To jsem se samozřejmě domnívala, že to je tím, jak skvělá jsem matka :mrgreen:. Druhé dítě, teď šestnáct měsíců, spalo celou noc přesně jednou - narvané léky na kašel. Jinak méně není více blbě spí. Tenhle týden katastrofa, na dnešek vzhůru tři hodiny v kuse, nakonec na teplotu asi od zubů. Přestala jsem s různými pokusy a zkrátka s ním s manželem na střídačku spime, vozime v postýlce, uspavame… a doufáme, že se to nějak zlepší, no.

• Citovat
  • Upravit
14644
6.9.24 12:26
@Eva2610 píše: Více

No tak při nemocech a úrazech máme klidně komplet probdělé noci. Někdy i víc za sebou. To je taky výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.9.24 13:32

To je nejaky hloupy tyden, nas 19ti mesicni spi taky hrozne, pred 2 dny byl napul vzhuru pulku noci…jestli je to tim horkem? Starsi zacal chodit do skolky, hodne ho postrada, ma ho strasne rad, zuby se mu klubou uz mesice a porad couhaji jen spicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148136
6.9.24 13:48

A nemůže to být holky i těma vedrama? I mnozí dospělí mají problémy a ti prckové to neumí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
6.9.24 13:52

Mám taky špatného spáče, od narození. Nejdřív se budil co hodinu, pak zvládal mít i jeden dvouhodinový spánek za noc a já myslela, že jsme na dobré cestě. No trvalo to chvilku, od těch cca 3 měsíců se budí mnohem častěji. Většinou tak dvakrat do hodiny, někdy uspím a je vzhůru za 5, 10 minut. Někdy uspím hned, někdy to trvá půl hodiny, často jsme vzhůru i 2, 3 hodiny, kdy prostě nezabere. Jedeme takhle celé noci. Nemá žádný delší spánek v kuse. Jak večer usne, už se od něj nemůžu hnout. Upřímně obdivuji všechny maminky, které zvládají při RD pracovat, já jsem jenom doma a i tak únavou padám na pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
6.9.24 13:53

A je mu 15 měsíců a doufám, že teď za ty noci může vedro a bude to snad lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24127
6.9.24 13:57
@citlivaduse píše: Více

Neboj, máme to úplně stejné. Já už jedu pátý rok. Dnes už mi dělalo problém řídit. Byla jsem nepozorná z toho nevyspání.

Teplo u nás hraje opravdu velkou roli. Ale i asi ty zuby. Tento týden to udělala i ta školka starších dětí. Prostě to byl takový blázinec a syn měl ty spánky podle toho jak to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
6.9.24 14:04

@anavi13 Já mám pocit, že úplně blbnu, úplně jako u staršího. Do toho přes den je narocnej, je hodně uplakany, vztekly, nejraději by byl jen v náručí, hodně fixovany na mě. Je fakt, že já prostě rodim dráždivé děti, cvičili jsme Vojtovku, teď nás čeká už snad poslední návštěva rehabilitace. Když spí po obědě, tak jsem ráda, že pofackuju domácnost a dodelam v ní nějaké resty a je vzhuru a zas se do večera nezastavim. No a v noci vlastně taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí