Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Můj partner používal Folandrol, Reproman nebo i Gynex. Ale bohužel, bez větší změny. Spermiogram byl + - stejný ![]()
Nám doporučili Folandrol - tam je komplex všeho potřebného. Podle mě zase nemá cenu do sebe sypat hrst různých přípravků, to není dobré na žaludek.
Manžel bral reproman a byl i u pana doktora Zamecnika, toho času v pražském Iscare. Návštěva za 1500Kc před 2-3roky, pak komunikace emailem, za 2 měsíce měl naprosto v pořádku spermio. Velmi velmi doporucuju. Pan doktor super, byl i v show Jana Krause ![]()
Řeší se TADY…
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
![]()
Příspěvek upraven 10.12.23 v 10:46
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
@M_Vladim píše: Řeší se TADY…
https://www.emimino.cz/…muze-279505/![]()
![]()
Příspěvek upraven 10.12.23 v 10:46
Díky moc, týden už manžel zobe.
Jen mě tak napadlo, existuje nějaká taková doporučená „směs“ i pro ženy?
@Anonymní píše:
Díky moc, týden už manžel zobe.
Jen mě tak napadlo, existuje nějaká taková doporučená „směs“ i pro ženy?
Tak tohle mám z vlastního pídění a zkušeností, takže…
![]()
![]()
Příspěvek upraven 19.12.23 v 12:50
Ahoj zakladatelko, také bojujeme s mizerným spermiogramem (nízká koncentrace a pohyblivost), ale v rámci vyšetření před IVF nán oběma našli v moči ureaplasmu, které i když nepůsobí žádné jiné problémy, tak u mužů může ovlivňovat spermatogenezi, zejména právě tu koncentraci a pohyblivost spermií.
Tak jen takový tip, že by nebylo špatné se nechat vyšetřit na chlamydie, ureaplasmu a mykoplasmu, ať to kdyžtak máte podchycené a víte, že tam problém není. My teď oba užíváme ATB a kontrolní SPG bude po 6 týdnech po dobrání, tak jsme zvědaví jestli tam bude nějaká změna k lepšímu.
Jinak manžel bere Folandrol, zinek + selen, pupalku + E a macu.
Jenom upozornění: „Výroba“ spermií trvá zhruba měsíc.
Z toho vyplývá, že rozumná kontrola spermiogramu nemá, při užívání čehokoli na podporu, nebo i přímo lěčbě, smysl dřív než cca za dva měsíce. ![]()
Pozn.:
Ano vím, že to podstatná část místních to ví. Ale najdou se i ti, co se zajímat teprve začali, nejdou hned za doktory, ale čtou něco jako tohle. ![]()
@Gracetheworld V CARu nám minulý měsíc nabrali krev na všelijaké testy, teď z hlavy přesně které nevím. Budou nám volat při kompletních výsledcích. Kdyby byl vážnější problém, tak dřív.
@M_Vladim Jasně, to jsem pochopila. Děkuji za rady.
@Anonymní píše:
@Gracetheworld V CARu nám minulý měsíc nabrali krev na všelijaké testy, teď z hlavy přesně které nevím. Budou nám volat při kompletních výsledcích. Kdyby byl vážnější problém, tak dřív.
@M_Vladim Jasně, to jsem pochopila. Děkuji za rady.
Nám tedy testy na tu uraplasmu dělali z moči, jestli se to dá zjistit i z krve netuším. Moč jste dávali? Tu nám právě testovali na ty chlamydie, ureaplasmu a mykoplasmu, pozitivní nám vyšla ta ureoplasma. Kdyžtak se na to zkus zeptat, za to nic nedáš.
Přítel bral delší dobu Folandrol a asi pomohlo, po 2 letech se zařadilo
Ahoj, manželovi vyšel špatný spermiogram (v pořádku má asi 4% spermií) a jsou líné. Jsou nějaké doplňky stravy nebo spíš vitamíny, které by mohl začít manžel brát? Četla jsem, že selen, zinek a další na které si nevzpomenu. Zázraky nečekáme, ale nechceme to nechat „jen tak“. Kde zjistím jaké a kolik jich brát? Nevěřím na více vitaminu v jednom a nevadí, když bude brát každý zvlášť. Hlavní je žádoucí množství a jaké to jsou.
Díky za jakoukoli radu.