Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, holky prosím poradte mam 2 mesicni mimo a nechce usnout jinak než na rukou
jedine pres den v kočárku. Zkousime furt si lehnout vedle ni hladit ji po hlavičce, držet za ruku, placat po zadečku, nic nezabira a dokud ji nevemem na ruce tak place, nevadilo by mi ji uspat na rukou ale jakmile ji chci uspanou položit, vzbudí se a place
uz nevím co s tím, zada uz pomalu ani necitim ![]()
Devět měsíců byla v bříšku kde se neustále pohybovala, ležet na nehybné ploše je pro ni neznámé a děsivé. Zkuste pořidit hacku (to je TOTO ), skvělá, nebudeš mít malou na rukou a ona bude mít pocit bezpečí a lehkého pohybu ![]()
@Aletheia hacku máme ale máme problém zvraceni takže jakmile ji do ni dam a trosku zhoupnu zacne zvracet a davit se, naposled se v ni dusila takže pro nas ukončil
jinak dekuji
Co třeba zkusit udělat v postýlce hnízdečko z kojiciho polstare, aby nebyla na rovném, ale lehce pokrčená jako v náručí. Jinak dcera i mladší syn chtěli od narození spát na bříšku, v poloze na zádech se i po uspání budili, syn nesnesl ani kočár (vzal ho na milost až v 5 měsících). Nebyla jsem z toho 2× nadšená, ale nakonec jsem je na břiše spát nechala, i když jsem z toho byla nervózní i s monitorem dechu.
@zoy ji se také líbí na brislu ale jakmile ji otocim všechno vyzvraci. Ale s polstarem ke to dobry nápad urcite vyzkouším, dekuji ![]()
@nozu zavinuti je u nas trest
vždycky se z toho snaží dostat a dokud se jivto nepovedevtak se bude vztekat
sum jsem nezkousel, tak třeba ještě pomůže
dekuji