Specifická romantická večeře

27
24.7.17 21:23

Specifická romantická večeře

Ženy moje :) potřebuji poradit. Chystám se pro přitele udělat romantický večer, který tedy zahrnuje i večeři, JENŽE můj milovaný se rozhodl před pár týdny jíst zdravě a nejíst některé věci typu mouka, pečivo, cukry apod., takže svíčková a podobně padá :D chtěla jsem se zeptat zdali nemáte nějaké osvědčené recepty na pokrmy na zdravé bázi, aby to nebyl jen salát a nazdar :D i kdyź to hlavní jídlo ještě vymyslím, ale co s dezertem? Peču dost ale mouka je problém, to on teď nejí, ňjaké nápady? Děkuji moc moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8596
24.7.17 21:25

Gazpacho. Steak s fazolkami. A na zaver treba meloun nebo nejakej sorbet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
24.7.17 21:28

Je sezona zeleniny, takze hlavni jidlo nebude problem.Ja treba miluju zapekany lilek, kdy se vnitrek vydlabe, nakraji, nakoreni, pridaji se zampiony, rajcata, brambor a vrati zpet…pak se posype syrem pri dopekani.Mnam :jazyk: A na dezerty si vygoogli raw dezerty.To najdes inspirace. Kdyby mi to nekdo chystal, tak jim takhle denne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
24.7.17 21:30

Sushi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.17 21:30

@anupati a jak dlouho se ten lilek peče? Já s ním ještě nepracovala moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.7.17 21:31

@Rubynka Zmrzlina? Čokoládová pěna, panna cotta…

Jestli jí maso a rád (jako většina chlapů), ten steak bude super, třeba se smetanovými gratinovanými bramborami a zel. salátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro

Což takhle steak přes celý talíř a zelenina - fazolky, pečená kořenová nebo třeba dobře dochucený salát? A coby dezert… Volila bych asi něco z kvalitní hořké čokolády. Mousse au chocolat s minimem cukru, zato s jahodou?

• Citovat
  • Upravit
6667

Výborné bezcukrové bezmoukové sladkosti jsou z datlí - vezmeš sušené datle (lepší jsou s peckou, ty jsou takové šťavnatější), rozmačkáš a přidáš třeba různá semínka, nadrcené oříšky, mák apod. a obalíš v kokosu. Je to tedy sladké jako cumel, ale cukr (přidaný) tam není. Ale je to spíš na takové zobnutí třeba ke kávě (jestli nezanevřel i na ni), než vyloženě jako dezert. To už spíš nějakou tu ovocnou zmrzlinu, jak psala @Miriana .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.7.17 21:32

Záleží, co jí…cukry jsou ve všem sladkém, i v ovoci, takže pokud nejí ani to, tak ti zbývá jako dezert tak max. sýrový talíř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
24.7.17 21:34

@Rubynka tak ja tedy nevim ale ve svíčkové mouka nemá co dělat, bez mouky je mnohem lepší. Spis je problem ten knedlík no.
Napadá me např roast beaf se salatkem - ale pokud nejsi kamarád s přípravou takového masa, doporučuji nejdriv vyzkoušet. Dále např panenka s testovanou zeleninou, losos, mušle…jako dezert např zapecene vločky s kyselým ovocem a šlehačkou (svěží letní dezert-smícháš drcene ovesne vločky s medem a troškou másla, jen tak nahrubo, do takové drobenky, to nasypes do pekacku s pecicim papírem, na to das vrstvu ovoce - rybíz, maliny, jahody, jakýkoliv mix…a zapeces v troubě na cca 180-200 st cca 20-30 min. Pred servirovanim doplnis šlehačku. Dezert se drobi, je to spis taková verze musli, ale je fakt vynikající).

• Citovat
  • Upravit
27
24.7.17 21:35

@Imamother no jakože cukry v ovoci atd jí, ono celkově ta jeho dietka je zvláštní anejspíš si ji vymyslet o obědové pauze :D ale budiž :D ale vyhýbá se cukru jako tomu bílému krystalovému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
@Rubynka píše:
@anupati a jak dlouho se ten lilek peče? Já s ním ještě nepracovala moc :D

Ja jsem to dlouho nedelala.Ale.to poznas :oops: Urcite pul hodky. Premyslim, jestli jsem predvarovala brambory, asi jo. Lilek oloupat ze slupky, rozkrojit napul podelne a vydlabat lodicku, nasolit a nechat vypotit. A na napln jsme davali koreni gyros.Muze se zamichat i slanina pro masare, zelene bylinky…podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114

@Rubynka cokoliv vcetne dezertu podle palosnadno.cz - vsechno je to chutny a s vynechanim tech ingredienci co pises

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
24.7.17 21:36

@Rubynka na lilek pozor ten je zákeřný. Pokud ho nenechás,,vypotit" tak bude hořký.

• Citovat
  • Upravit
27
24.7.17 21:37

@Marie432875 tak tu svíčkovou jsem zmínila právě kvůli knedlíku a i je to takové těžké jídlo na večer :) určitě by mu uděalla radost chovbotnice, tudle mi o ní pěl ódy jak si s klukama pošmáknul na panské tour… Ale já tu potvoru nemůžu ani vidět natož na ní sahat a vařit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí