Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
vím, že spousta mužů je od přírody spíše mlčenlivých, i ten můj, ale v poslední době mě jeho chování hodně trápí a bolí. Stručně řečeno, když jsme někde ve společnosti nebo jde do hospody, tak povídá a směje se, když jsme doma, tak často mlčí, za celý den si vystačí sám u PC, knížky nebo televize a když navrhuju společnou aktivitu nebo něco, tak se na mě osočí, že se neumím zabavit sama, že on se baví dobře, a ať ho pořád neotravuju, případně se rovnou naštve a zavře se v ložnici. Já jsem bohužel opačný typ, opravdu mě nebaví být sama, takže třeba víkendy jsou po mě peklo. Samozřejmě se scházím s kamarádkami a rodinou, ale to neřeší problém, když jsem s přítelem sama doma. Je to normální? Mám ho prostě nechat? Někdy už mám pocit, že se zblázním, že mě vlastně nepotřebuje, přitom přítel říká, že mě miluje a že je mu prostě se mnou dobře, a že nemusíme dělat tolik věcí spolu.
@4Mia Nevím, jestli je to normální, ale určitě bych to nevydržela. My spolu minimálně večeříme u jednoho stolu, takže je vždycky prostor si popovídat. Asi jednou za týden někam vyrážíme na rande. Ale jsou dny a je jich hodně, kdy jsem na svém PC, muž na svém - nebo jsmeu knížky. A nepotřebujeme se „vidět“, i když jsme ve stejné domácnosti ![]()
To byl takový vždycky?
No na začátku vztahu (před 5ti lety) jsme něco pořád diskutovali, teď jako by mu došla témata nebo co… prostě jako by si totálně vystačil sám a já jsem „ta nespokojená“, která totéž neumí.
Ahoj, nepíšeš jak dlouho vztah trvá. Jestli byl takový od začátku…nebo se měnil pozvolna…nebo přišla náhlá změna. Jestli jsou ve vztahu děti…Pokud je opravdu těžký samotář a tobě to vadí a trápíš se, tak se těžko shodnete. Mě osobně by to také vadilo, nemít žádnou společnou aktivitu doma o víkendu. Zvlášť teď si dovedu představit, jaké grády by tohle nabralo s dětma. Pokud je to opravdu povahou a založením a jste nekompatibilní, tak asi žádná dobrá rada neexistuje. Můžeš jít nějakou dobu „přes sebe“, ale stejně tě to dožene
Celkový pocit ve vztahu musíš zhodnotit ty, takto to nevyznívá pro dlouhodobý vztah nic moc.
Ne děti ještě nemáme a samozřejmě, že mě právě taky napadá, jak to bude s nima. Na mateřské budu celý den doma sama a po jeho příchodu zase jen mlčení? A o víkendech on na PC a já s dětmi někde venku? No představa nic moc teda…
Jestli si už teď nemáte co říct, nechce s tebou být a víš že ti to vadí, tak si myslím že je lepší to ukončit…
Ano občas, ale musím ho k tomu přemluvit, pak ho to většinou baví, ale sám od sebe to prostě nepotřebuje
To bych nesnesla
- jak vůbec fungujete jako rodina? nejaky spolecny zajem, konicky, vylety, dovolena? Komunikuje vůbec s dítětem/detma?
![]()
aha ted edituju ze deti nemate. Dovedes si představit jake to bude, az bude doma na materske cely den sama s dítětem a nikdo dospely na tebe nepromluvi, to by mi hrablo a ja teda s takovymhle exemplarem bych do ditka nesla.
Proste mi prijde, ze ho uz s+res, nebavíš a okoukala ses i mluvenim… ![]()
Děti jeste nemáme, dovolenou vymýšlím já, aktivity taky… jak jsem psala, pak hoto baví, ale sám to nevyhledává ani nevymýšlí (a jen pro upřesnění - žádný neschopný blbec to není, naopak, ve své práci je dost úspěšný), tak nevím, čím to je
zhoršuje se to časem
@Zacharova píše:
Jestli si už teď nemáte co říct, nechce s tebou být a víš že ti to vadí, tak si myslím že je lepší to ukončit…
asi tak a diky bohu, ze spolu nemate deti… ![]()
Obávám se, že míříte k rozchodu. Extrovert s introvertem se mohou vzájemně doplňovat a fungovat spolu velmi dobře, ale bojím se, že to není váš případ, že opravdu už každý míříte jinam a není to zas až tak špatně.
Hlavně s ním neotěhotněte - nezmění ho to a nezmění to to, že s vámi nechce trávit svůj čas.
Jestli se zatím nechcete rozcházet, tak se zařiďte podle jeho slov - začněte chodit mezi lidi, začněte jezdit na víkendy - neužírejte se doma, kde on si vás nevšímá.
@4Mia píše:
Děti jeste nemáme, dovolenou vymýšlím já, aktivity taky… jak jsem psala, pak hoto baví, ale sám to nevyhledává ani nevymýšlí (a jen pro upřesnění - žádný neschopný blbec to není, naopak, ve své práci je dost úspěšný), tak nevím, čím to jezhoršuje se to časem
ja bych proste ubrala plyn, stahla se, absolutne nic neplanovala a zaridila se podle sebe. Volny cas, konicky, kamarádky, kavarny, ani dovolenou bych s nim neplanovala a uvidíš jestli se chytne za nos nebo naopak mu to bude vyhovovat ještě vic, pak bych to smerovala k rozchodu…
@Ou píše:
Obávám se, že míříte k rozchodu. Extrovert s introvertem se mohou vzájemně doplňovat a fungovat spolu velmi dobře, ale bojím se, že to není váš případ, že opravdu už každý míříte jinam a není to zas až tak špatně.Hlavně s ním neotěhotněte - nezmění ho to a nezmění to to, že s vámi nechce trávit svůj čas.
Jestli se zatím nechcete rozcházet, tak se zařiďte podle jeho slov - začněte chodit mezi lidi, začněte jezdit na víkendy - neužírejte se doma, kde on si vás nevšímá.
presne tak
![]()
No nejhorší je, že jemu to vyhovuje a nechápe, proč já jsem nespokojená… nevím právě, kdo z nás dělá něco „špatně“. Jestli já jsem náročná a nebo on ignorant a čím dál víc samotář