Přítel doma nemluví a chce volný čas trávit sám

115
24.7.17 18:14

Přítel doma nemluví a chce volný čas trávit sám

Ahoj holky,
vím, že spousta mužů je od přírody spíše mlčenlivých, i ten můj, ale v poslední době mě jeho chování hodně trápí a bolí. Stručně řečeno, když jsme někde ve společnosti nebo jde do hospody, tak povídá a směje se, když jsme doma, tak často mlčí, za celý den si vystačí sám u PC, knížky nebo televize a když navrhuju společnou aktivitu nebo něco, tak se na mě osočí, že se neumím zabavit sama, že on se baví dobře, a ať ho pořád neotravuju, případně se rovnou naštve a zavře se v ložnici. Já jsem bohužel opačný typ, opravdu mě nebaví být sama, takže třeba víkendy jsou po mě peklo. Samozřejmě se scházím s kamarádkami a rodinou, ale to neřeší problém, když jsem s přítelem sama doma. Je to normální? Mám ho prostě nechat? Někdy už mám pocit, že se zblázním, že mě vlastně nepotřebuje, přitom přítel říká, že mě miluje a že je mu prostě se mnou dobře, a že nemusíme dělat tolik věcí spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2054
24.7.17 18:19

@4Mia Nevím, jestli je to normální, ale určitě bych to nevydržela. My spolu minimálně večeříme u jednoho stolu, takže je vždycky prostor si popovídat. Asi jednou za týden někam vyrážíme na rande. Ale jsou dny a je jich hodně, kdy jsem na svém PC, muž na svém - nebo jsmeu knížky. A nepotřebujeme se „vidět“, i když jsme ve stejné domácnosti :lol:

To byl takový vždycky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.7.17 18:21

No na začátku vztahu (před 5ti lety) jsme něco pořád diskutovali, teď jako by mu došla témata nebo co… prostě jako by si totálně vystačil sám a já jsem „ta nespokojená“, která totéž neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
24.7.17 18:21

Ahoj, nepíšeš jak dlouho vztah trvá. Jestli byl takový od začátku…nebo se měnil pozvolna…nebo přišla náhlá změna. Jestli jsou ve vztahu děti…Pokud je opravdu těžký samotář a tobě to vadí a trápíš se, tak se těžko shodnete. Mě osobně by to také vadilo, nemít žádnou společnou aktivitu doma o víkendu. Zvlášť teď si dovedu představit, jaké grády by tohle nabralo s dětma. Pokud je to opravdu povahou a založením a jste nekompatibilní, tak asi žádná dobrá rada neexistuje. Můžeš jít nějakou dobu „přes sebe“, ale stejně tě to dožene :nevim: Celkový pocit ve vztahu musíš zhodnotit ty, takto to nevyznívá pro dlouhodobý vztah nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.7.17 18:23

Ne děti ještě nemáme a samozřejmě, že mě právě taky napadá, jak to bude s nima. Na mateřské budu celý den doma sama a po jeho příchodu zase jen mlčení? A o víkendech on na PC a já s dětmi někde venku? No představa nic moc teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
24.7.17 18:23

Jestli si už teď nemáte co říct, nechce s tebou být a víš že ti to vadí, tak si myslím že je lepší to ukončit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
24.7.17 18:27

A je něco, co děláte spolu?

• Citovat
  • Upravit
115
24.7.17 18:28

Ano občas, ale musím ho k tomu přemluvit, pak ho to většinou baví, ale sám od sebe to prostě nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.7.17 18:29

To bych nesnesla 8o :roll: - jak vůbec fungujete jako rodina? nejaky spolecny zajem, konicky, vylety, dovolena? Komunikuje vůbec s dítětem/detma? :zed: :think:

aha ted edituju ze deti nemate. Dovedes si představit jake to bude, az bude doma na materske cely den sama s dítětem a nikdo dospely na tebe nepromluvi, to by mi hrablo a ja teda s takovymhle exemplarem bych do ditka nesla.

Proste mi prijde, ze ho uz s+res, nebavíš a okoukala ses i mluvenim… :think:

• Citovat
  • Upravit
115
24.7.17 18:31

Děti jeste nemáme, dovolenou vymýšlím já, aktivity taky… jak jsem psala, pak hoto baví, ale sám to nevyhledává ani nevymýšlí (a jen pro upřesnění - žádný neschopný blbec to není, naopak, ve své práci je dost úspěšný), tak nevím, čím to je :nevim: zhoršuje se to časem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.7.17 18:31
@Zacharova píše:
Jestli si už teď nemáte co říct, nechce s tebou být a víš že ti to vadí, tak si myslím že je lepší to ukončit…

asi tak a diky bohu, ze spolu nemate deti… :think:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.7.17 18:32

Obávám se, že míříte k rozchodu. Extrovert s introvertem se mohou vzájemně doplňovat a fungovat spolu velmi dobře, ale bojím se, že to není váš případ, že opravdu už každý míříte jinam a není to zas až tak špatně.

Hlavně s ním neotěhotněte - nezmění ho to a nezmění to to, že s vámi nechce trávit svůj čas.

Jestli se zatím nechcete rozcházet, tak se zařiďte podle jeho slov - začněte chodit mezi lidi, začněte jezdit na víkendy - neužírejte se doma, kde on si vás nevšímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.7.17 18:33
@4Mia píše:
Děti jeste nemáme, dovolenou vymýšlím já, aktivity taky… jak jsem psala, pak hoto baví, ale sám to nevyhledává ani nevymýšlí (a jen pro upřesnění - žádný neschopný blbec to není, naopak, ve své práci je dost úspěšný), tak nevím, čím to je :nevim: zhoršuje se to časem

ja bych proste ubrala plyn, stahla se, absolutne nic neplanovala a zaridila se podle sebe. Volny cas, konicky, kamarádky, kavarny, ani dovolenou bych s nim neplanovala a uvidíš jestli se chytne za nos nebo naopak mu to bude vyhovovat ještě vic, pak bych to smerovala k rozchodu…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
24.7.17 18:34
@Ou píše:
Obávám se, že míříte k rozchodu. Extrovert s introvertem se mohou vzájemně doplňovat a fungovat spolu velmi dobře, ale bojím se, že to není váš případ, že opravdu už každý míříte jinam a není to zas až tak špatně.

Hlavně s ním neotěhotněte - nezmění ho to a nezmění to to, že s vámi nechce trávit svůj čas.

Jestli se zatím nechcete rozcházet, tak se zařiďte podle jeho slov - začněte chodit mezi lidi, začněte jezdit na víkendy - neužírejte se doma, kde on si vás nevšímá.

presne tak :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
115
24.7.17 18:40

No nejhorší je, že jemu to vyhovuje a nechápe, proč já jsem nespokojená… nevím právě, kdo z nás dělá něco „špatně“. Jestli já jsem náročná a nebo on ignorant a čím dál víc samotář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí