Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo stříbrné šperky z Diamantových svíček? Za mě zklamání, je to šperk, který musíte sundávat, nenamáčet, jinak zčerná. Ani zapínání není na klasickou karabinku, jaké by mělo u stříbra být. Za tu cenu mám silný řetízek s přívěškem, který nosím stále na krku, koupu se s ním a je krásný i po letech…
Ale vypadá hezky,
já mám spíš zkušenost, že na obrazovce to vypadá krásně a pak přijde něco úplně jiného, nebo jako je to stejné, ale je vidět, že je to šmuk
Však toto máš prostě bižuterii. Nečekala bych od toho nic jiného.
Mně se líbí. S takovým typem šperku bych se nesprchovala ani nespala, abych ho nezničila, ať už je v návodu cokoli.
Mě se tedy nelíbí, ale určitě bych se sním nekoupala ani v něm nespala. Šperky s většími kameny bych vždy sundala před koupelí i spánkem.
@Marie244 píše: Více
Hmm, chápu že si asi zklamaná, ale možná bude lepší, přece jen, kupovat jakékoliv šperky spíš přímo ve zlatnictví.
![]()
Okoukneš, vyzkoušíš a optáš se na to, co tě zajímá…
Ale jinak si myslím, že tvůj problém bude asi v tom, že to nebylo rhodiované stříbro oproti tomu, co už máš. A pak je zapotřebí, dávat si pozor na jakékoliv šperky, kde jsou třeba zirkony nebo různé imitace ozdobných kamínků.
Ať už je to i ze zlata. ![]()
Fakt na to pozor a hlavně se s tím nekoupat. ![]()
A ani ta sprcha není zrovna moc vhodná. Nejepší je, to raději pro jistotu sundat. ![]()
@Ta1983 píše: Více… právě hlavně s těmi malými „kamínky”, které úplně snadno vypadnou. A zdaleka nemusí jít ani o tu koupel. Stačí jen nevhodná nebo spíš nešetrná manipulace, třeba v rámci čištění atp.
@Černá Madonna přesně tak, využívali, že je to v té svíčce a tak jako dárek to působí skutečně dobře, mnoho lidí to kupovalo, tak mě právě zajímá názor ostatních, kdo od nich měl a jak je spokojený.
@stinga právě psali stříbro 925, tak jsem myslela, že je pravé…no, není, jinak by nečernalo při koupání…
@Marie244 ale stříbro úplně přirozeně černá, pokud není dále upraveno. Nečerná rhodiované stříbro…
@nozu Ano, to jsem myslela, že právě je, za ty peníze by mělo být…no, už se nedá nic dělat, raději opravdu takové věci kupovat ve zlatnictví.
@Yasmen píše: Více
Taky jsem si většinou kupovala bílé zlato, samozřejmě že jen ve zlatnictví. ![]()
No a po čase jsem zjistila, že úplně ty stejné náušnice mají i v rhodiovaném stříbru.
Od té doby kupuju už jen takové šperky. Laik to stejně nepozná, jestli máš zlato nebo stříbro, protože na první pohled to vypadá stejně luxusně a ještě přitom i ušetříš.
![]()