Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, na vinted si ode mě někdo s novým účtem (žádné hodnocení) koupil mikinu za čtyři stovky, balíček jsem zabalila a hned ten den odeslala, kupující si ho vyzvedl a druhý den na to stornoval transakci, že prý mu přišly šaty a svetr. Poslal i fotku nějakého oblečení, nic takového jsem ale neposílala, bohužel nevím jestli to jde nějak dokázat. Kupujícímu jsem napsala že mojí chybou to určitě není, jestli třeba neobjednali víc balíčků a nespletli se, ale už den neodpovídá. Jde to nějak řešit? Bojím se, že když objednávku stornuji, pošle mi ty šaty a svetr, a já budu bez mikiny i bez peněz.
Tak ať vyfotí ještě štítek na balíku, jestli má vůbec svůj balík…
@Anonymní píše: Více
děkuji, zkusím napsat, jestli teda odpoví
Poslední dobou nezvládá zásilkovna doručovat balíčky k těm správným adresátům.
I tenhle váš případ vypadá na chybu dopravce. Ptala bych se u něj.
@Kačikáča píše: Více
Jj, zásilkovna v tom má poslední dobou fakt hokej. Moje mamka si včera šla do Z-Boxu vyzvednout nějakou objednávku, a když zadala kód a box se otevřel, byl prázdný… ![]()
Anebo je to taktika kupujícího jak se dostat ke zboží a nic neplatit, takových vychcá. nků je taky plná pr.del… ![]()
Netýká se to sice teď Vinted, ale mě během týdne už 2* přišla zpráva o jiných balíčcích, v jiném městě.. i s pinem k vyzvednutí.. nereaguji na to. Ale tady mohl zákazník opravdu vyzvednout něco jiné nebo našel novou praktiku v získávání věcí a oj*bávání lidí😅
O tomhle byl nedavno clanek nekde na netu, ze pribyvaji podvodnici na vinted…presne tohle podvodne jednani popisovali ![]()
Jake ma hodnoceni ten kupujici?
Uz vidim, zadne hodnoceni.
Podezrele… ![]()
@jejjej píše: Více
můžu se teda nějak bránit? jak mám odhadnout že nekdo se rozhodne tvrdit že přišel jiný balíček…
Před pár týdny jsem prodala za dvě stovky knížku na Trhu knih a kupující dorazily nějaký sukně. Samozřejmě dělala scény jako že jsem jí okradla a hlásila mě všude možně na podpoře jako zlodějku, ale aspoň mi poslala štítek a obsah balíku. Zásilku jsem reklamovala a oni knížku kupodivu našli a doručili adresátce. Určitě bych se tedy nebála chtít fotky, napsat na podporu Vintedu i napsat Zásilkovně, pokud bys fotky balíku nepoznávala.
No já bych se bála, zda si to nevymyslela kupující, ale nechci ji křivdit. Jen já něco podobného zažila cca před půl rokem, kdy jsem poslala kupující to, co si skutečně koupila, ale ona mi tvrdila, že ji přišlo něco jiného a vyfotila nějakou mikinu, co asi měla doma, protože štítek i obal od balíku seděly na můj balík, jen obsah byl jiný. Vinted jí tehdy vrátil peníze a označili to, že chyba byla na mé straně, přestože já sama vím, co jsem posílala a věc, kterou mi kupující vyfotila, že ji přišla, tak to jsem doma v životě neměla, takže jsem ji to omylem poslat prostě nemohla. Od té doby na Vinted nenakupuji ani neprodávám. ![]()
Zeptej se, v jak to přišlo zabalené - když popíše balíček, který jsi odeslala ty, tak je to podvodník, pokud to bude jiný, tak to zmotala Zásilkovna.
Tady bych si vsadila na tu Zásilkovnu, kvůli mikině za 400 nikdo podvádět nebude. To si radši ukradne novou, což je nesrovnatelně snadnější (s takovými lidmi občas pracuju, tak mám vhled).
Ano, jsou dvě možnosti, buď je to podvodná taktika (svědčí pro to fakt nového účtu bez jediného hodnocení, může to tak dělat pořád a za zboží neplatit…)
nebo Zásilkovna doručila špatný balíček, v což zase svědčí v poslední době chaos, který tam mají.
Obchod bych nestornovala, naopak žádala štítek (snad ho kupující pošle), podle toho se uvidí.. pokud štítek pošle, půjde o záměnu zásilek, pokud nepošle, spíše ten podvod… Kontaktovala bych vinted i Zásilkovnu, mrkni kdy a kde byl tvůj balíček doručen-vyzvednut a zeptej se kupujícího, kdy a kde vyzvedával, napiš na zásilkovnu i vinted, já bych to tak rozhodně nenechala.
A lidem bez hodnocení neprodávám ani u nich nenakupuju - to pro příště ![]()