Obdržení nesprávného předmětu z Vinted, jde to nějak řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14615
23.10.25 14:13

Tak to je divne a cicham podfuk :lol: na vintedu už raději neprodavam, jenom nakupuji přes tlačítko, a i tak to je loterie, co asi přijde… někteří prodávají ve stavu velmi dobrém věci flekate, odrane, oprane, už se mi stalo, ze u věci byl popis nový bez visacky, a přišla věc krejčovsky upravená, takže k nepouziti🤦‍♀️ ze muže takhle podvadet nakupující, by mě fakt nenapadlo, to je mazec. Tedy pokud je pravda, co tazatelka pise a nevymenil to přepravce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.25 14:15

Kupující poslal fotku obálky, a balíček co jsem posílala já to opravdu není, ale tvrdí že štítek sedí :nevim: tak třeba v boxu prohodili štítky, netuším, zkusím zavolat na zásilkovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.25 14:35
@jejjej píše: Více

A jak to ovlivníš, kdo si to koupí, když to je přes tlačítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
23.10.25 14:37
@terien píše: Více
Člověk to nemusí odeslat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
23.10.25 14:38

Tohle se teď stalo kamarádce. Objednala na Vinted šaty pro dceru a přišlo tričko. Taky se to snaží řešit, ale problém je nejspíš Zasilkovna. Má normálně balíček se svými jménem, ale byla tam nějaká poznámka o přelepování štítku, takže nejspíš to zvrtal někdo na Zásilkovně. Oba balíčky byly v tom Shein sáčku, takže nejspíš došlo k záměně. Ale vzhledem k tomu, že nikdo dovnitř už nedává papír s kontaktem, tam osoba, co má cizí balíček nemá šanci se dopátrat, komu vlastně patří.
Takže já si nemyslím, že tě chtěla kupující podvést, naopak sama je teď naštvaná, že nemá to, co si objednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.25 14:40
@Sandra277 píše: Více

Pak ale nebude profil moc věrohodný s negativním hodnocením a ti, co tam běžně obchodují, se takovému uživateli vyhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
23.10.25 14:41
@Snopy123 píše: Více

Netvrdím, že vždy, ale mrkněte na diskuze na fb, těch případů je nyní opravdu hodně. Pobočka to jistí.

Mně už v boxu zásilku také zaměnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
23.10.25 15:01
@iila píše: Více

Po tom, co jsem dvakrát řešila boty, co byly o dvě čísla větší, než bylo jejich zařazení v „katalogu“ a v podstatě se mi ukázal akorát dlouhý nos, že dostanu sice peníze za zboží zpět, ale už ne za poštovné, tak o tom docela pochybuju.
Kamarádka koupila nějaké šaty, co měly lem zahnutý ven, ne dovnitř a nedovolala se domluvy s vrácením peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
23.10.25 15:06

Kolikrát se ti stane, že dražší věc koupí úplný nováček? Výjimečně. Pokud tam máš už zavedený profil, tak si to člověk dovolit může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.25 15:09
@Sandra277 píše: Více

To se ale netýká jen dražších věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
23.10.25 15:17

A teď si vemte, že se zde bavíme jen o stovkových položkách, někdo tohle fakt kvůli pár stovkám dělá… a přitom v celé ČR fičí podvody za statisíce, různé podvodné investice, nebo podvodná volání od dcery-syna-policisty-bankéře, nabídky zhodnocení, nabídky ochrany peněz… a lidi na to bohužel stále skáčou :? minulý týden takto pán předával čtvrtou částku (celkem přes 2 mega) kurýrovi kvůli „20% měsíčnímu zhodnocení“, zrovna zde se vypátralo cizinecké call-centrum v Čechách, ale jak někdo může někomu dát na ulici 400tisíc? jak může někdo zpřístupnit svá hesla a účet? nám už těch lidí ani není líto… :pocitac: mají si číst knížky, když se na netu chovají hůř jak ve školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
23.10.25 15:25

Jo, však levné člověk riskne, ale drahý bych neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
23.10.25 15:30
@Lucy75 píše: Více

Jo, jestli taky takto na stáří zblbneme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.10.25 20:30
@Semtex píše: Více

Mně to právě napadlo, když jsem si četla jejich podmínky a jak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.25 20:39

Za mě to podvod není. Teď se mi stalo to samé. Místo klučičí mikiny jsem dostala holčičí šaty. Tak to řešíme. Posláno přes z-box, a mikina byla zamenena za bundu od někoho jiného. Takže záměna balicku mezi více prodavajicimi i kupujícími.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák