SpermBank - singl ženy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
20.1.20 15:34

Ahoj, první příspěvek jsem si úspěšně smazala, tak to jdu sestavit ještě jednou :D Paní profesorce jsem dala papír od svého gynekologa s doporučením na IVF s tím, že spoustu věcí budu muset dodat. Pak se mnou sepsala celkovou anamnézu a vysvětlila mi průběh oplodnění v zahraničí (popíšu v zápětí). Následně mě vyšetřila, udělala stěry a sestra mi odebrala krev.
Co se týče samotného zákroku, je to, aspoň pro nás, opravdu hodně složité a spíše do toho nepůjdeme… :( spolupracují se třemi zahr. klinikami - v Maďarsku, Dánsku a na Ukrajině. Maďarsko jsme vyloučily hned (zákon neumožňuje oplodnění lesbickym ženám), proto vám ani neřeknu cenu. Na Ukrajině samotný zákrok vychází kolem 80-100 tisíc Kč. Zdůrazňuji, že pouze zákrok, který se dělá ambulantně a je nutno v zahraničí strávit 7-10 dní. Tzn. připoctete si náklady na dopravu, ubytování atd. Úspěšnost IVF je zde pouhých 15%! Zákrok v Dánsku vyjde pětkrát dráž. Takže to nepřipadá v úvahu už vůbec. Teď je mi 32 let, tak třeba se do pětatřiceti zákony ještě změní, jinak se smiruji s tím, že budu bez dětí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
20.1.20 16:00

@Tsaraa není jednodušší se opít a zašoustat si s chlapem? Možná ještě dostaneš litr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
20.1.20 16:09

@samá práce To bych ráda, ale jsem tímto způsobem neplodna… Diagnóza primární sterilita :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.20 18:40

@Tsara a nešlo by to tak, že by s tebou na kliniku šel nějaký kamarád, který by udal, že je tvůj partner?? A pak byste miminko vychovávaly s přítelkyní? A která olomoucká klinika, to, prosím, byla? Taky bych o jejich službách přemýšlela…Děkuji!!

• Citovat
  • Upravit
20
20.1.20 20:01
@Anonymní píše:
@Tsara a nešlo by to tak, že by s tebou na kliniku šel nějaký kamarád, který by udal, že je tvůj partner?? A pak byste miminko vychovávaly s přítelkyní? A která olomoucká klinika, to, prosím, byla? Taky bych o jejich službách přemýšlela…Děkuji!!

Bohužel ceska legislativa toto neumožňuje pro registrované páry. Pokud bychom nebyly v reg. partnerstvi, tak by to šlo úplně v pohodě. Bohužel jsme si než jsme do toho šly nezjistily, jak moc nás to bude znevyhodnovat :( Byla to klinika Fertimed. Ta jediná toto umožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 09:05

Ahoj

@Tsara píše:
Bohužel ceska legislativa toto neumožňuje pro registrované páry. Pokud bychom nebyly v reg. partnerstvi, tak by to šlo úplně v pohodě. Bohužel jsme si než jsme do toho šly nezjistily, jak moc nás to bude znevyhodnovat :( Byla to klinika Fertimed. Ta jediná toto umožňuje.

Už delší dobu sleduji Vaše příspěvky. A nyní jsem se rozhodla napsat. S partnerkou jsme totiž ve stejné situaci. Ale rozhodne není řešení a nedoporučuji ti jí podvádět a zkoušet to normální cestou, to ti zničí vztah. My se také vzaly a později si uvedomily si že chceme miminko. Já mám také problémy s otehotněním ale zkoušíme to dál přes stříkačku. A když se nebude dařit rozhodly jsme se že partnerka to zkusí. Já si totož myslim že nevadí přeci že to nebude tvé, když partnerku miluješ Tak přeci budeš milovat I její dítě vlastně vaše. Hlavní je ted stát s partnerkou při sobě. Promiň nejsem žádná spisovatelka😊. Jen Vám přeju ať se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
21.1.20 09:11
@Anonymní píše:

ten kamarád by musel podepsat něco, že bude souhlasit s otcovstvím, když oplodnění bude úspěšné, to není jen tak, že tam dotáhneš nějakého chlapa - je to vše právně ošetřené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.1.20 09:15

@Mailaa Ahoj, diky za příspěvek. Nikdy jsem ale partnerku nepovedla, neboj 8) zkoušíme stříkačku, ale dle doktora nemáme s inseminaci žádnou šanci. Partnerka nejdříve tvrdila, že ona těhotná být nechce (jde ji čiste o to, že se těhotenství boji), ale když zjistila, že u mě to nepůjde, tak se tak, objednala na vysetreni. Tak teprve uvidíme. Ale ona má taky nějaké zdravotní komplikace a jednu dedicnou chorobu, tak to musíme hodně zvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.1.20 09:19
@stinga píše:
ten kamarád by musel podepsat něco, že bude souhlasit s otcovstvím, když oplodnění bude úspěšné, to není jen tak, že tam dotáhneš nějakého chlapa - je to vše právně ošetřené

Nejlepsi pro tebe, pokud jsi svobodná single žena, by bylo najít si kluka, který si tímhle privydelava a je ochoten s tebou na kliniku jít. Je na to zvyklý, ví, jak to chodí, ty mu za to dás domluvenou částku a je to. Problém ale je vůbec někoho takového najít. Z většiny „dárců“ se vyklubali uchylaci nebo takoví, co nemají s kým mít dítě a později by tě mohli vydírat. Je opravdu těžké najít někoho, kdo chce jen pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
21.1.20 09:26

Tak ono jen pomoct pak s rizikem nasledneho placeni alimentu nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.1.20 09:27
@Agusaguss píše:
Tak ono jen pomoct pak s rizikem nasledneho placeni alimentu nic moc.

Ano, jistě, tady to musí být o vzájemné důvěře. Jak říkám, není to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 09:28

Děkuji Tsara za info…
Já jsem v trochu jiné situaci… Mám jedno dítě, 9 let. Vždy jsem si přála mít deti dvě… Rozvedená jsem skoro 6 let a po rozvodu jsem měla jen jeden, tříletý vztah, který jsem musela ukončit z více důvodu, jedním z nich bylo i to, ze on rodinu nechtěl, další dítě, i když nejdřív sliboval a já tak vlastně nakonec zjistila, ze mi lhal.. Vztah skončil před půl rokem a já už nemám sílu někoho hledat, protože tohle zklamání bylo velké, toho muže jsem milovala… Za chvíli mi bude 38 a vím, ze po miminku touzim hodně a dlouho… Tak zvažují tuto kliniku a inseminaci v zahraničí…

• Citovat
  • Upravit
390
21.1.20 09:28

Kamaradka se na to informovala a na klinice info, ze si muze sehnat jen chlapa na podpis a, spermie dodaji oni jako ze je muz neplodny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 09:36
@Tsara píše:
@Mailaa Ahoj, diky za příspěvek. Nikdy jsem ale partnerku nepovedla, neboj 8) zkoušíme stříkačku, ale dle doktora nemáme s inseminaci žádnou šanci. Partnerka nejdříve tvrdila, že ona těhotná být nechce (jde ji čiste o to, že se těhotenství boji), ale když zjistila, že u mě to nepůjde, tak se tak, objednala na vysetreni. Tak teprve uvidíme. Ale ona má taky nějaké zdravotní komplikace a jednu dedicnou chorobu, tak to musíme hodně zvažovat.

To je dobŕe že jsi ji nepodvedla ani to nedelej. Dle doktora? Jak jsem psala, mám také zdravotní problémy ale my to nevzdáváme. Kamarádka měla stejný problém a ted mají miminko. Nebo si myslíš že když porodí ona že ho nebudeš mít ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.1.20 09:48
@Anonymní píše:
Děkuji Tsara za info…
Já jsem v trochu jiné situaci… Mám jedno dítě, 9 let. Vždy jsem si přála mít deti dvě… Rozvedená jsem skoro 6 let a po rozvodu jsem měla jen jeden, tříletý vztah, který jsem musela ukončit z více důvodu, jedním z nich bylo i to, ze on rodinu nechtěl, další dítě, i když nejdřív sliboval a já tak vlastně nakonec zjistila, ze mi lhal.. Vztah skončil před půl rokem a já už nemám sílu někoho hledat, protože tohle zklamání bylo velké, toho muže jsem milovala… Za chvíli mi bude 38 a vím, ze po miminku touzim hodně a dlouho… Tak zvažují tuto kliniku a inseminaci v zahraničí…

Ano jak píše @Agusaguss… V tvé situaci bych si vzala s sebou nějakého kamaráda a oplodnit bych se nechala darcovskymi spermiemi a nebo pak domluvit někoho, kdo ti za malou úplatu půjde „za partnera“ a zároveň to budou jeho spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.