SpermBank - singl ženy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
21.1.20 09:52
@Mailaa píše:
To je dobŕe že jsi ji nepodvedla ani to nedelej. Dle doktora? Jak jsem psala, mám také zdravotní problémy ale my to nevzdáváme. Kamarádka měla stejný problém a ted mají miminko. Nebo si myslíš že když porodí ona že ho nebudeš mít ráda?

Ne že bych ho neměla ráda, to vůbec. Jen je trochu riziko, že se narodí stejně nemocné dítě, tako je ona a to je zase na zvazenou… Je to choroba, která se přenáší z matky na dceru, tak kdyby to byl kluk, tak je to v pohodě. Já jsem byla na testech AMH (zbytkova kapacita vaječníků) a mám to prý hodně špatne. Prý je to ihned na IVF. Vy jste v reg. partnerstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 10:43
@Tsara píše:
Ne že bych ho neměla ráda, to vůbec. Jen je trochu riziko, že se narodí stejně nemocné dítě, tako je ona a to je zase na zvazenou… Je to choroba, která se přenáší z matky na dceru, tak kdyby to byl kluk, tak je to v pohodě. Já jsem byla na testech AMH (zbytkova kapacita vaječníků) a mám to prý hodně špatne. Prý je to ihned na IVF. Vy jste v reg. partnerstvi?

Nevim co mám tvá partnerka za nemoc? Ale jsem zdravotní sestra Taj něco o to vim. Ano jak jsem psala jsem v reg. partnerstvi. Já také zdravotne na tom dobre nenejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.1.20 11:01
@Mailaa píše:
Nevim co mám tvá partnerka za nemoc? Ale jsem zdravotní sestra Taj něco o to vim. Ano jak jsem psala jsem v reg. partnerstvi. Já také zdravotne na tom dobre nenejsem.

Já kdybych věděla, jak si tím pohorsime, tak vubec do toho RP nejdeme. Snad se zákony umoudri… Má leidenskou mutaci krve a hypertyreózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 11:21
@Tsara píše:
Já kdybych věděla, jak si tím pohorsime, tak vubec do toho RP nejdeme. Snad se zákony umoudri… Má leidenskou mutaci krve a hypertyreózu.

Ano taky jsme to tenkrát neřešily ale to jsme nevedely že jednou chtít budeme miminko. To co píšeš není nic hrozného. Jen doktoři budou více hlídat partnerku když otěhotní. A pokud není jiný problém…tak Vůbec nezoufej když se nezadaří u tebe tak u partnerky ano. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.1.20 11:28

@Tsara já mám taky leidenskou mutaci a není to nic hrozného (já teda mám tu lehčí variantu), při těhotenství se to nevedelo a já donosila zdravé, skoro petikilove, dítě. Zjistilo se to náhodou před třemi roky, když jsem měla trombozu lýtka a oboustrannou plicní embolii a skoro umřela… Ale i tak muzu otěhotnět, jen si budu muset píchal cele těhotenství léky na ředění krve… To není sice nic příjemného (už jsem si to zkusila, když jsem v létě letěla na dovolenou), ale dá se to přežít… Tak neboj, partnerka to určitě případně zvládne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 11:44
@xjuliet píše:
@Tsara já mám taky leidenskou mutaci a není to nic hrozného (já teda mám tu lehčí variantu), při těhotenství se to nevedelo a já donosila zdravé, skoro petikilove, dítě. Zjistilo se to náhodou před třemi roky, když jsem měla trombozu lýtka a oboustrannou plicní embolii a skoro umřela… Ale i tak muzu otěhotnět, jen si budu muset píchal cele těhotenství léky na ředění krve… To není sice nic příjemného (už jsem si to zkusila, když jsem v létě letěla na dovolenou), ale dá se to přežít… Tak neboj, partnerka to určitě případně zvládne :-)
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.1.20 12:16
@Mailaa píše: :D

Tsara…
Před tvou přítelkyní smekám asi te musí hodně milovat a prat si miminko :srdce:.Taky bych si přála takovou holku. Nejsme v registr. partnerství a já nemohu mít děti a ona je ten typ ze mi rekla ze v zadnem pripade :,(.Holky fandim Vam, je videt ze k sobe patrite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.20 18:59
@Mailaa píše:
Ano taky jsme to tenkrát neřešily ale to jsme nevedely že jednou chtít budeme miminko. To co píšeš není nic hrozného. Jen doktoři budou více hlídat partnerku když otěhotní. A pokud není jiný problém…tak Vůbec nezoufej když se nezadaří u tebe tak u partnerky ano. :palec:
@Pajikk píše:
Tsara…
Před tvou přítelkyní smekám asi te musí hodně milovat a prat si miminko :srdce:.Taky bych si přála takovou holku. Nejsme v registr. partnerství a já nemohu mít děti a ona je ten typ ze mi rekla ze v zadnem pripade :,(.Holky fandim Vam, je videt ze k sobe patrite

Souhlasim s tebou Paji…Tsaro hlavně to nevzdavejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.20 10:28
@Pajikk píše:
Tsara…

No ona původně taky byla proti, ale teď kdyz vidí, že u mě to nejde a jsem z toho docela rozložena, tak nakonec řekla, že se taky nechá vyšetřit. Ještě jsme provedly minulý týden jeden pokus s domácí inseminaci… Ale to by musel být zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.20 10:32
@Tsara píše:
No ona původně taky byla proti, ale teď kdyz vidí, že u mě to nejde a jsem z toho docela rozložena, tak nakonec řekla, že se taky nechá vyšetřit. Ještě jsme provedly minulý týden jeden pokus s domácí inseminaci… Ale to by musel být zázrak.

A z jakého důvodu nemůžeš mít děti, jestli se můžu zeptat. Umělé oplodnění by nešlo? Pokud nejste v reg. partnerství, tak to máte jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.1.20 10:43
@Tsara píše:
Nejlepsi pro tebe, pokud jsi svobodná single žena, by bylo najít si kluka, který si tímhle privydelava a je ochoten s tebou na kliniku jít. Je na to zvyklý, ví, jak to chodí, ty mu za to dás domluvenou částku a je to. Problém ale je vůbec někoho takového najít. Z většiny „dárců“ se vyklubali uchylaci nebo takoví, co nemají s kým mít dítě a později by tě mohli vydírat. Je opravdu těžké najít někoho, kdo chce jen pomoct.
Zas tak těžké to není, já jsem našla třeba. Akorát teda on se mnou nešel na kliniku, to nevím co tím přesně @Tsara myslí… Ale když vidím že spermabanka chce pár tisíc, tak to už máš možná levnější tady tu Olomouc
Ale zase pro někoho kdo musí váhat mezi Dánskem a ani nevím co byla ta další země, tak zase tohle může být levnější i když chápu že to není pro každého :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.20 10:46
@xjuliet píše:
@Tsara já mám taky leidenskou mutaci a není to nic hrozného (já teda mám tu lehčí variantu), při těhotenství se to nevedelo a já donosila zdravé, skoro petikilove, dítě. Zjistilo se to náhodou před třemi roky, když jsem měla trombozu lýtka a oboustrannou plicní embolii a skoro umřela… Ale i tak muzu otěhotnět, jen si budu muset píchal cele těhotenství léky na ředění krve… To není sice nic příjemného (už jsem si to zkusila, když jsem v létě letěla na dovolenou), ale dá se to přežít… Tak neboj, partnerka to určitě případně zvládne :-)

Děkuji za uklidnění ☺️️ ona je objednaná v březnu na gynekologii a tam jí určitě řeknou i co s tou krví. A tvoje děti tu mutaci zdědily? Prý se to dědí jen z matky na dceru, ale nevím, co je na tom pravdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.20 10:51
@SáraMiK píše:
Zas tak těžké to není, já jsem našla třeba. Akorát teda on se mnou nešel na kliniku, to nevím co tím přesně @Tsara myslí… Ale když vidím že spermabanka chce pár tisíc, tak to už máš možná levnější tady tu Olomouc
Ale zase pro někoho kdo musí váhat mezi Dánskem a ani nevím co byla ta další země, tak zase tohle může být levnější i když chápu že to není pro každého :think:

Pokud jsi normálně plodná, tak samozřejmě může jít jen o domácí inseminaci (strikackovou metodou), ale pokud máš nějaký problém a jinak než přes CAR neotehotnis, tak můžeš vzít na kliniku „partnera“ (v podstatě kohokoliv, kdo ti tam podepíše papír) a oni nebudou hledat, jestli to opravdu je tvůj partner. Tady u nás prý, podle mě kamarádky, za celý proces IVF dáš kolem 40tis. Zbytek platí pojišťovna. Ale určitě se to může lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.1.20 10:59
@Tsara píše:
pokud máš nějaký problém a jinak než přes CAR neotehotnis, tak můžeš vzít na kliniku „partnera“ a oni nebudou hledat, jestli to opravdu je tvůj partner.
Aha, a jaký to má rizika pro něj, nemůže s tím mít problém? Alimenty a tak?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.20 11:07
@SáraMiK píše:
Aha, a jaký to má rizika pro něj, nemůže s tím mít problém? Alimenty a tak?

Pokud je po něm nebudeš časem vyžadovat, což předpokládám, že nebudeš, tak nic. Pro něj to vlastně ještě bude výhoda, protože dostane papír s vyšetřením spermiogramu a bude vědět, jak na tom je. Ovšem je to opravdu založeno na vzájemné důvěře - ty nebudeš nic požadovat, on si nebude nárokovat dítě :wink: Samozřejmě se počítá s tím, že mu za to dáš nějakou finanční kompenzaci (to už je na domluvě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.