Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Božislava píše:
Jste proto, aby ženy bez partnera měly přístup k umělému oplodnění v našich centrech asistované reprodukce, nebo si myslíte, že změna v zákonu není nutná?
Jako že si samotná ženská nechá udělat dítě a pak budeme ji i to dítě živit z našich daní?
Myslím, že v dnešní době, kdy půlka dětí vyrůstá bez (biologického) otce, je lpění na umělém oplodnění jen pro páry úsměvné.
@Prof. Farnsworth píše:
Jako že si samotná ženská nechá udělat dítě a pak budeme ji i to dítě živit z našich daní?
A jaký je rozdíl oproti tomu, když se nechá zbouchnout přirozeně? Teda přes antikoncepci samozřejmě, jak jinak, že ![]()
Prý single ženy musí chodit na zahraniční kliniky, nebo požádají kámošku o zapůjčení jejího partnera. Což se mi zdá krkolomné.
@Prof. Farnsworth píše:
Tohle je zajímavá myšlenková konstrukce. Jak jsi k ní přišel?
@Jahru píše:
A jaký je rozdíl oproti tomu, když se nechá zbouchnout přirozeně? Teda přes antikoncepci samozřejmě, jak jinak, že
Že biologický otec platí alimenty
@Prof. Farnsworth píše:
Mám dojem, že tady jsou spíš jiní kandidáti, u nichž bychom se měli obávat, že je budeme živit z našich daní… ne single ženy toužící po miminku…
@Božislava píše:
Jste proto, aby ženy bez partnera měly přístup k umělému oplodnění v našich centrech asistované reprodukce, nebo si myslíte, že změna v zákonu není nutná?
Ne. Žena bez partnera by neměla mít možnost asistovaně otěhotnět.
Bohužel jsem četla smutný příběh osamělé ženy-heteroseuálky, která nikdy nebyla ve vztahu a nepoznala fyzickou lásku muže, že byla odmítnuta.
@Božislava píše:
Prý single ženy musí chodit na zahraniční kliniky, nebo požádají kámošku o zapůjčení jejího partnera. Což se mi zdá krkolomné.
Je to krkolomné… a podle mě naprosto zbytečně…
@Prof. Farnsworth Navíc jsem si poměrně jistá, že na kliniku za umělým oplodněním asi nezamíří single žena, která počítá každou korunu.
@Jahru píše:
Myslím, že v dnešní době, kdy půlka dětí vyrůstá bez (biologického) otce, je lpění na umělém oplodnění jen pro páry úsměvné.
Polovina?
Vzhledem k tomu, že je tu nízká porodnost, zdá se mi toto opatření poněkud nešťastné!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.