Diskriminace single žen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9721
20.8.19 19:42

Kdybych to měla brát pocitově, tak správný model je ten, že se děti rodí do manželství (příp. trvalého heterosexuálního partnerství), které trvá minimálně do doby, než děti vyletí z hnízda. Vzhledem k tomu, že je to v dnešní době čím dál méně časté, tak mi problém UO u single žen připadá vlastně jen jako další variace na téma „alternativní rodičovství“ (čti, cokoliv jiného než zmíněný model).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
20.8.19 19:43
@Božislava píše:
Bohužel jsem četla smutný příběh osamělé ženy-heteroseuálky, která nikdy nebyla ve vztahu a nepoznala fyzickou lásku muže, že byla odmítnuta.

Né, ošklivý ženy by opravdu, ale opravdu neměly by mít dítě. A to ani z umělého oplodnění. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.8.19 19:44
@Russet píše:
Pokud je kladena otázka teď a mně, odpovídám takto. Přijde mi to prostě jako obchod s dětmi. Proti přírodě.

Celé ivf je obchod s dětmi a je proti přírodě.

• Citovat
  • Upravit
53518

A co diskriminace single muže? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097

Nedavno se resilo v Plzni ze par mel zmrazena embrya. Manzel zemrel a zena chtela transfer (KET) jejich embrya. CAR ji to neumoznil protoze nemela souhlas obou. To mi prislo smutny..

Příspěvek upraven 20.08.19 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
20.8.19 19:46
@Božislava píše:
Nejde o tu ženu, ale o princip.

Jakej princip? Já bych z principu bych nedovolila umělé vytváření nějakých polovičních sirotků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 19:47

@samá práce podle mne zase ne ty, které neumí gramatiku. Co člověk, to názor.

Ale vážně - i single ženy by měly mít tuto možnost. A vadí mi, že o tom na veřejnosti primárně mluví a rozhodují muži (myslím politici).

• Citovat
  • Upravit
76445
20.8.19 19:48
@samá práce píše:
Né, ošklivý ženy by opravdu, ale opravdu neměly by mít dítě. A to ani z umělého oplodnění. ;)
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
20.8.19 19:50
@Russet píše:
Tak ony to nemusí být zrovna sociální případy. Spíš mi přijde, že to budou ženy starší s vyřešenou kariérou, co jim v seznamu úspěchů chybí dítě. Takže si dojde do sámošky a vybere si spermii. Peníze mít bude. Bude se i nejspíš snažit dobře dítě vychovat. Aby dokázala, že to jde i bez chlapa.Příspěvek upraven 20.08.19 v 19:39

To máš nejspíš pravdu, ale je to tak špatně? Nejspíš se bude jednat o zajištěnou inteligentní ženu. Tak si říkám, i když to není ideální, jestli to není přece jen lepší, než matky, které dětem mění tatínky jak ponožky a dítě si pořídí kvůli rodicaku a mylné představě toho, že si tím udrží chlapa :think: Navíc kolikrát to může být tak, že ta žena jednoduše nepotká partnera, se kterým by si to dítě chtěla pořídit. Protože to je i o štěstí, koho v životě potkáš nebo nepotkas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
20.8.19 19:50
@Takyjedna píše:
Jakej princip? Já bych z principu bych nedovolila umělé vytváření nějakých polovičních sirotků.

Pravda. Kdyz takhle planovane dite s pomoci tak do uplne rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
20.8.19 19:52
@Russet píše:
Tak to je případ pro psychologa a ne běžná žena.

přesně, ta paní je nějakým způsobem vadná, a neměla by mít možnost umělého oplodnění, jak by asi vychovala dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
20.8.19 19:54
@Mialina píše:
Ha ha, to je vidět hlavně z diskuzí tady na emiminu, jak vzorně tatinci platí. A když už, tak nějaký 2000 za měsíc je jak když plivne.

to bude asi tím že ta většina co dostává alimenty pravidelně a v rozumné výši nechodí brečet na emimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106005
20.8.19 19:55
@Božislava píše:
Jste proto, aby ženy bez partnera měly přístup k umělému oplodnění v našich centrech asistované reprodukce, nebo si myslíte, že změna v zákonu není nutná?

Ano, jsem rozhodně pro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
20.8.19 19:56

Já nejsem zastánce jakéhokoliv umělého oplodnění natož aby tam šla samotná žena, ale bohužel to tak bude, v blízké budoucnosti už budou ženské jen inkubátory a to bůhví jestli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
20.8.19 19:56

Myslím, že změna legislativy nutná není. Dítě má pravo na dva rodiče. Nejlépe muze a ženu. A kdo to tak moc chce, cestu si najde i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.