Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kdybych to měla brát pocitově, tak správný model je ten, že se děti rodí do manželství (příp. trvalého heterosexuálního partnerství), které trvá minimálně do doby, než děti vyletí z hnízda. Vzhledem k tomu, že je to v dnešní době čím dál méně časté, tak mi problém UO u single žen připadá vlastně jen jako další variace na téma „alternativní rodičovství“ (čti, cokoliv jiného než zmíněný model).
@Božislava píše:
Bohužel jsem četla smutný příběh osamělé ženy-heteroseuálky, která nikdy nebyla ve vztahu a nepoznala fyzickou lásku muže, že byla odmítnuta.
Né, ošklivý ženy by opravdu, ale opravdu neměly by mít dítě. A to ani z umělého oplodnění. ![]()
@Russet píše:
Pokud je kladena otázka teď a mně, odpovídám takto. Přijde mi to prostě jako obchod s dětmi. Proti přírodě.
Celé ivf je obchod s dětmi a je proti přírodě.
Nedavno se resilo v Plzni ze par mel zmrazena embrya. Manzel zemrel a zena chtela transfer (KET) jejich embrya. CAR ji to neumoznil protoze nemela souhlas obou. To mi prislo smutny..
Příspěvek upraven 20.08.19 v 19:49
@Božislava píše:
Nejde o tu ženu, ale o princip.
Jakej princip? Já bych z principu bych nedovolila umělé vytváření nějakých polovičních sirotků.
@samá práce podle mne zase ne ty, které neumí gramatiku. Co člověk, to názor.
Ale vážně - i single ženy by měly mít tuto možnost. A vadí mi, že o tom na veřejnosti primárně mluví a rozhodují muži (myslím politici).
@samá práce píše:
Né, ošklivý ženy by opravdu, ale opravdu neměly by mít dítě. A to ani z umělého oplodnění.
@Russet píše:
Tak ony to nemusí být zrovna sociální případy. Spíš mi přijde, že to budou ženy starší s vyřešenou kariérou, co jim v seznamu úspěchů chybí dítě. Takže si dojde do sámošky a vybere si spermii. Peníze mít bude. Bude se i nejspíš snažit dobře dítě vychovat. Aby dokázala, že to jde i bez chlapa.Příspěvek upraven 20.08.19 v 19:39
To máš nejspíš pravdu, ale je to tak špatně? Nejspíš se bude jednat o zajištěnou inteligentní ženu. Tak si říkám, i když to není ideální, jestli to není přece jen lepší, než matky, které dětem mění tatínky jak ponožky a dítě si pořídí kvůli rodicaku a mylné představě toho, že si tím udrží chlapa
Navíc kolikrát to může být tak, že ta žena jednoduše nepotká partnera, se kterým by si to dítě chtěla pořídit. Protože to je i o štěstí, koho v životě potkáš nebo nepotkas.
@Takyjedna píše:
Jakej princip? Já bych z principu bych nedovolila umělé vytváření nějakých polovičních sirotků.
Pravda. Kdyz takhle planovane dite s pomoci tak do uplne rodiny.
@Russet píše:
Tak to je případ pro psychologa a ne běžná žena.
přesně, ta paní je nějakým způsobem vadná, a neměla by mít možnost umělého oplodnění, jak by asi vychovala dítě
@Mialina píše:
Ha ha, to je vidět hlavně z diskuzí tady na emiminu, jak vzorně tatinci platí. A když už, tak nějaký 2000 za měsíc je jak když plivne.
to bude asi tím že ta většina co dostává alimenty pravidelně a v rozumné výši nechodí brečet na emimino
@Božislava píše:
Jste proto, aby ženy bez partnera měly přístup k umělému oplodnění v našich centrech asistované reprodukce, nebo si myslíte, že změna v zákonu není nutná?
Ano, jsem rozhodně pro
Já nejsem zastánce jakéhokoliv umělého oplodnění natož aby tam šla samotná žena, ale bohužel to tak bude, v blízké budoucnosti už budou ženské jen inkubátory a to bůhví jestli…
Myslím, že změna legislativy nutná není. Dítě má pravo na dva rodiče. Nejlépe muze a ženu. A kdo to tak moc chce, cestu si najde i tak.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.