Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdá se mi celkem úsměvné, že Čechům se otvírá kudla v kapse, když se řekne „křesťanství“, ale za jeho představy tradiční rodiny se jdou pomalu bít.
@Božislava píše:
Bohužel jsem četla smutný příběh osamělé ženy-heteroseuálky, která nikdy nebyla ve vztahu a nepoznala fyzickou lásku muže, že byla odmítnuta.
Tak to je případ pro psychologa a ne běžná žena.
@Russet píše:
Tak to je případ pro psychologa a ne běžná žena.
Takových bude absolutní minimum.
Neni pro stat zrovna ekonomicky zahltit to tu svobodnejma matkama co se po oplodneni postavi do fronty na socialce a budou vyzadovat vsechny „naroky“ samozivitelek co se daji vykresat. Bohate staci ty, co tu parazituji i bez umeleho oplodneni bez partnera
@Mango_Lassi píše:
Nejde o tu ženu, ale o princip.
@Božislava píše:
Nejde o tu ženu, ale o princip.
Ale jo jsem pro. Myslím, že o to bude naprosto minimální zájem.
@Mango_Lassi píše:
A té bych snad ani dítě z banky nedoporučila, upnula by se na něj jak na partnera.
@Russet píše:
Polovina?
Ok, nadsázka byla hodně nadsazená. Podle údajů ČSÚ bylo v roce 2016 cca 16 % rodin s dětmi neúplných (počet dětí se mi počítat nechce). I to mi přijde hodně
@Mango_Lassi píše:
Ale jo jsem pro. Myslím, že o to bude naprosto minimální zájem.
Nebude tam stát fronta, jsem si jistá.
@Božislava píše:
Bohužel jsem četla smutný příběh osamělé ženy-heteroseuálky, která nikdy nebyla ve vztahu a nepoznala fyzickou lásku muže, že byla odmítnuta.
A co asi může ženská, která není schopná vytvořit vztah, dítěti předat? Co to musí být za člověka, že nedokáže splnit jednu ze základních biologických potřeb a to sex? Nejsem proto, aby mohly single ženy asistovaně oťehotnět. Už tak dost dětí žije v neůplných rodinách, tak proč je ještě vytvářet uměle?
@Anonymní píše:
Neni pro stat zrovna ekonomicky zahltit to tu svobodnejma matkama co se po oplodneni postavi do fronty na socialce a budou vyzadovat vsechny „naroky“ samozivitelek co se daji vykresat. Bohate staci ty, co tu parazituji i bez umeleho oplodneni bez partnera
Tak ony to nemusí být zrovna sociální případy. Spíš mi přijde, že to budou ženy starší s vyřešenou kariérou, co jim v seznamu úspěchů chybí dítě. Takže si dojde do sámošky a vybere si spermii. Peníze mít bude. Bude se i nejspíš snažit dobře dítě vychovat. Aby dokázala, že to jde i bez chlapa.
Příspěvek upraven 20.08.19 v 19:39
@Russet píše:
A té bych snad ani dítě z banky nedoporučila, upnula by se na něj jak na partnera.
Když si gay pár může koupit dítě přes náhradní matku, proč by si nemohla koupit dítě single žena. Tohle stejně jednou přijde
@Prof. Farnsworth píše: Že biologický otec platí alimenty
Ha ha, to je vidět hlavně z diskuzí tady na emiminu, jak vzorně tatinci platí. A když už, tak nějaký 2000 za měsíc je jak když plivne.
@Mango_Lassi píše:
Když si gay pár může koupit dítě přes náhradní matku, proč by si nemohla koupit dítě single žena. Tohle stejně jednou přijde
Pokud je kladena otázka teď a mně, odpovídám takto. Přijde mi to prostě jako obchod s dětmi. Proti přírodě.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ale za mne, je mi to zcela jedno. Podle mě porodnost to nezvýší, ale když někdo chce dítě ze spermabanky, proč ne.