Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sissi79 Ale teplou vodou se osprchovat můžeš, ne? - po styku.
@Maculinka píše:
Někde jsem četla, že se to musí aplikovat nějakou dobu před stykem a ne spontánně. Je to pravda? Jak dlouho předtím se to má dávat? A tuba vydrží jak dlouho?
cca 5min pred pohlavnim stykem.Tuba nevim, mame globule. Takze jedna globule se zavede. Vydrzet by mela cca 2hod. tusim, nevim. Pouzivame az na konec, protoze delame i jine ruzne prasarnicky a zvrhlosti
a pharmatex je horkej.Nam vydrzi dlouho, pouzivame i kondomy.Pred zavedenim se ty ani partner neumyvejte obyc mydlem, ale chilli, nebo jine intimni mydlo. Stejne tak po sexu si nedelej vyplachy atd, ale oplachnout se vodou muzes v pohode.
@Maculinka píše:
jj to je v pohode
@michlačíková píše:
Jeste jsem se chtela zeptat co je lepsi globule nebo gel?
globule jsou cipky, ktery zavedes. Rekla bych, ze je to praktictejsi. Vyloupnes, vlozis(jak detsky cipek, ale nedavas ho do zadku
),gel je tuba s davkovacem mam ten pocit.
@Maculinka píše:
Jojo, vodou v klidu, jen mýdlo snižuje účinek ![]()
Taky používáme a v pohodě. Používáme krém a je pak potřeba sprcha, přijde mi že to je pak všude. Jaký jsou ty globule?
@Moni111 píše:
Taky používáme a v pohodě. Používáme krém a je pak potřeba sprcha, přijde mi že to je pak všude. Jaký jsou ty globule?
v pohode, stejne se po sexu musim umyt aspon trochu, protoze obsah vyteka
.
Po krému se čekat nemusí. Používá se takový aplikátor, který se dá využít i v rámci předehry ![]()
Ahoj ![]()
Tak my používáme krém. Ten se může těsně před stykem, nemusí se čekat těch 5 min. jako u globulí. A jak už to někdo psal 2 hodiny před a po styku se nesmíš mýt ty ani partner přípravkem s obsahem mýdla. Takže jen intimgely - ty by obsahovat mýdlo neměly. Krém voní po levanduli. Občas se stane, že mě trochu štípe. Nepříjemné - velmi nepříjemné - je to, že je to pak absolutně všude. Mě je to třeba strašně nepříjemné, protože i po umytí vodou - po styku já osobně raději neriskuji ani ten intim gel - stále zůstávají stopy po Pharmatexu.. Jakobych se namazala krémem - mi přijde
taky se mi stává, že pak ještě 2 dny po styku ze mě ten krém občas kousek vyteče.. a protože nenosím intimnky, tak… ![]()
Jo a používáme ho už cca 2 roky a pro jisotou používáme i přerušovanou soulož
i když - jak tu někdo psal.. to není pak úplně ono
![]()
@Hotaru píše:
Ahoj
Tak my používáme krém. Ten se může těsně před stykem, nemusí se čekat těch 5 min. jako u globulí. A jak už to někdo psal 2 hodiny před a po styku se nesmíš mýt ty ani partner přípravkem s obsahem mýdla. Takže jen intimgely - ty by obsahovat mýdlo neměly. Krém voní po levanduli. Občas se stane, že mě trochu štípe. Nepříjemné - velmi nepříjemné - je to, že je to pak absolutně všude. Mě je to třeba strašně nepříjemné, protože i po umytí vodou - po styku já osobně raději neriskuji ani ten intim gel - stále zůstávají stopy po Pharmatexu.. Jakobych se namazala krémem - mi přijdetaky se mi stává, že pak ještě 2 dny po styku ze mě ten krém občas kousek vyteče.. a protože nenosím intimnky, tak…
Jo a používáme ho už cca 2 roky a pro jisotou používáme i přerušovanou souloži když - jak tu někdo psal.. to není pak úplně ono
![]()
A neni to diky tomu gelu? Protoze po globuli to plus minus vycuram
,nebo splachnu vodou, ale ze by mi to vytekalo to fakt ne
.Hlavne jeste den, dva to vubec.Je fakt, ze se u globuli musi 5min cekat, ale daji se delat u toho cekani i jine veci
.je to o zvyku
.Taky ho pouzivame cca 2roky a pohoda, zadne tehotenstvi ![]()
@AliTad píše:
Po krému se čekat nemusí. Používá se takový aplikátor, který se dá využít i v rámci předehry
@wildcherry nechce se mi to dohledavat
,jak se presne ty globuli jmenuji, dekuji ![]()
@wildcherry Já nevím
Zkoušeli jsme jenom ten krém, už si ani přesně nevzpomínám, proč zrovna ten, ale tuším, že od globulí nás odradilo to 5 minutové čekání.
Mě je to takové nepříjemné, ten krém prostě no. Ale jinak jsem s Pharmatexem spokojená, těhotenství s taky ještě nekonalo. ![]()
A kolik stojí ty globule, kolik jich tam je? ![]()
@Haku píše:
@wildcherry nechce se mi to dohledavat,jak se presne ty globuli jmenuji, dekuji
pharmatex, uplne stejne ![]()